Vyvolávaný pôrod

susan12345
9. jan 2025

Ahojte po dnešnej poradni sme s lekarkou zhodnotili ze idem na vyvolavany pôrod o týždeň. Budu mi pôrod vyvolávať balonikom.... Mate s tím niekto prosím skúsenosti?

colsami
9. jan 2025

Ano, samotny porod nevyvolal, ale trochu pomohol pri otvarani. Bolo to pre mna velmi bolestive zavadzanie - no pre mnohe zeny praveze bezbolestne. Bud v pohode a tes sa na babo, uz nejak sa k tomu urcite dopracujete, aby dobre bolo 😊
Drzim palce.

elzena2
9. jan 2025

Aspoň oddialis to vyvolavanie tabletkou. Možno to príde prirodzene, kým budeš mat ten balonik. U mňa podobne skusenosti ako v komentáre vyssie.

susan12345
autor
9. jan 2025

Tak dajú mi balónik povedali poobede a uvidíme ako ten balónik za účinkuje potom dostanem tabletku a tak bdueme ďalej postupovať

colsami
9. jan 2025

Ved samozrejme. Postupovat budu podla aktualneho priebehu samotneho porodu (alebo ne-priebehu), nalezu atd atd, neda sa nic pausalizovat, vsetko sa bude prisposobovat Tebe a dietatu.

miadi
9. jan 2025

Uplne super . Dali mi vecer balonik nebolelo to sli sme domov lahla som si kychla a balonik vyletel Rano sme sli do nemocnice otvorena na 5cm praskli vodu dali oxytocin a za 4.5h bol maly na svete po 9min tlacenia . Som povedala hnet ze takto by som vedela rodit aj druhy den 😂prvy porod bol 37h bolestivych kontrakcii a toto bolo oproti tomu malina jahoda.

susan12345
autor
9. jan 2025

@colsami tak áno vzhľadom na to ze kvôli tlaku a cukru mi to indikovaki tak asi postupne budú infikovať co všetko bude potrebné... Nečakala som. To ale ak ma byt malička v poriadkunurivim maximum co sa da

susan12345
autor
9. jan 2025

@miadi no tak to je teda perfektná skúsenosť 🙏☺️ neviem do čoho idem ale verím ze robím maximum aby mala aj ja sme boli vo najviac okej

ada85
9. jan 2025

Aj mne dali balónik ale nepostupovalo to. Mala som ho celú noc - len nepríjemné. Potom mi dali jednu tabletku zospodu, poobede druhu a malá sa narodila okolo 23.00

miadi
9. jan 2025

@susan12345 tak nemala som moc na vyber mala som vysoky tlak museli mi to urobit . Hlavne bolo dobre ze midwife mi ten oxytocin nadavkovala postupne ze som ani kontrakcie necitila ako bolest. Ak budes mat silne bolestive tak si daj epidural. Hlavne sa neboj .

blondinka95
9. jan 2025

Mne zaviedli balonik okolo pol 11 doobeda. Ráno som bola len na 2cm. Bolelo aj zavedenie,ledva som presla naspäť na izbu. Asi o hodinu mi začali pravidelne bolesti. Okolo pol 4 ma konecne pozreli lebo som ich presviedčala ze mam kontrakcie ale keďže balonik nevypadol tak mi neverili. Pri vyšetrení zistili ze som na 7cm tuším a balonik sa len nejako zasekol ale spravil co mal. Mala sa narodila o 18.25. 🙂 takže mne balonik porod vyvolal. Bolo to intenzívne ale lepšie ako mať tri dni bolesti..

susan12345
autor
10. jan 2025

No pozerám dievčatá ze ten balónik je taky bud alebo... Ale asi mate pravdu lepšie ako umierať tri dni v bolestiach a takto to bude kontrolované a regulované, balónik tabletka epidural na všetko som pripravená

blondinka95
10. jan 2025

@susan12345 držím palce. Ozvi sa keď bude po🫶

weleda123
10. jan 2025

Balónik som nemala, ale vyvolávali mi tabletkou. Brutálne som sa bála, lebo všade som čítala, že tie bolesti sú neznesiteľné, ale ja som mala také kontrakcie z nej, že som ich ani necítila a lekárka ma musela navigovať kedy tlačiť. Takže aj takto to môže prebiehať. To len na ukľudnenie, že to nemusí byť až také hrozné 🙂

saxana000
10. jan 2025

Nbe mali dat balonik ale nakoniec nebolo treba.prisla som otvorena stacila len tabletka rano za dve uodiny som porodila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre