Vyvolávaný pôrod

veraaq
13. dec 2024

Ahojte budú mi vyvolavat porod,rada by som počula vaše skúsenosti ako neskúsená prvorodička😃 majú mi zaviesť najprv nejakú tyčinky,potom tabletku a balónik uvidí sa podľa situácie,otvorená som zatiaľ na špičku prsta ale pred vyvolávaním to budú ešte kontrolovať ,ale zaujima ma ako dlho ste sa otvárali,kedy si pocítili tie prvé kontrakcie a koľko hodín od vyvolania ste porodili🥰

hederamonstera
13. dec 2024

1.porod - tabletka o 9:00 - maly sa narodil o 14tej- prve kontrakcie po 3.tabletke, velmi rychlo to slo, nic ine mi nedavali (odmietla som oxitocin)
2.porod - tabletka o 8:45, maly sa narodil o 11:15 🫠🫠 zabrala prva tabletka, kontrakcie o 15minut ale take ze hned fest silne a vsak som aj hned porodila

veronikah96
13. dec 2024

Mne vyvolávali tabletkou každých 6 hodín, ráno hospitalizácia, o 9:30 som už dostávala prvú tabletku, po nej žiadna zmena, po druhej som do 3 hodín začala mať kontrakcie, ale neotvarala sa som. Cca hodinu na to už som mala veľmi silné a časté kontrakcie, zobrali ma ešte na ozvy, vyšetrili,ale stále som sa neotvarala. Zobrali ma na porodny box , tam som už dostala aj epidural, ale malej išli dole ozvy, nakoniec som skončila na cisárskom kvôli pupocniku okolo krku a ešte ten deň sa malá narodila pred polnocou 🙂 bolo mi povedané, ze ideálne je zaviesť všetky 3 tabletky, vyspať sa a rodiť prirodzene ďalší deň,ale tak pri mne to nevyšlo 🙂 ale priznám, že za sekciu som nakoniec bola aj vďačná,lebo mne pôrod vôbec nepostupoval dobre...

calathea97
13. dec 2024

Ahoj. Mne vyvolávali pôrod začiatkom roka, lebo malému sa nechcelo ísť von, tak mám ešte relatívne čerstvú skúsenosť 😅. Prenášala som 10 dní. Prišla som na plánovaný príjem o 7 ráno no a cca do 8 som čakala v čakárni. Kedže som bola totálne vystresovaná prvorodička, tak som v noci skoro vôbec nespala, lebo som si na nete o pôrodoch čítala hôzostrašné príbehy. Keď ma vzali dnu samozrejme bola som tak vynervovaná, že mi tlak nemohli pomerať. Pomerali mi ho až monitorom na x-tý krát a bol nehorázne vysoký, takže odporúčam si zo mňa nebrať príklad a nečítať blbosti a vyspať sa, lebo potom som to musela vysvetlovať, že sa neliečim na tlak, že len som vynervovaná 😅. Cca o 10:15 mi zaviedli tabletku, predtým mi urobili posledný ultrazvuk a posledný krát na pozreli zo spodu. Na základe vyšetrenia teda zhodnotili, že mi zavedú tabletku a keď mi ju zaviedli dali mi pásy a čakalo sa, čo sa bude diať. Kontrakcie mi začali cca okolo 12 a boli hneď pravidelné každé 3 minúty, ale dalo sa to zvládnuť ešte v pohode. Až dr sa čudovala, že hneď mám tak časté tie kontrakcie. Ja som po tom, čo mi dali dole pásy stále chodila do sprchy a na fitloptu. Myslím, že okolo 13:00 mi praskla plodová voda. Bolo to strašné, absolútne to nebolo ako vo filmoch, že praskla a celá vytiekla, ale tiekla zo mňa až do pôrodu počas každej kontrakcie 😅😅😅 (odporúčam veľa vložiek) okolo 16:00 mi dali náparku. To už tie kontrakcie boli strašné... Celú dobu som pri sebe mala partnera a popravde som za to rada, neviem ako by som to bez neho dala. Každé cca 1,5-2 hodiny mi robili pásy, čo bolo príšerné. Musela som počas nich ležať na posteli a nehýbať sa .... práve z toho mám až do teraz najhoršie zážitky .... fakt neskutočná bolesť... Počas celého pôrodu som chodila stále do tej sprchy a na fitloptu a do toho mi vytekala tá voda. O 18:00 mi dali ďalšou náparku, ale nad tou som vydržala sedieť presne jednu kontrakciu. Myslela som, že od bolesti vyskočím z kože. Utekala som do sprchy, kde som ledva stála na nohách a nesprchovala som seba, ale kachličky v sprche 😅😅😅 Partner ma prosim aby som vyšla, lebo sa bál že sa šmyknem alebo čo. Vyšla som, osušil ma a bola som ešte chvíľu na fitlopte keď som zrazu zacítila neskutočný tlak, tak som len partnerovi povedala, že nech uteká po sestričky, že asi rodím. Počula som len ako jedna povedala, že "to ma asi z vaginálneho vyšetrenia" a skoro ma vystrelo, lebo som sa bála, že nik nepríde, ale chvalabohu prišla a teda skonštatovali, že rodíme. Malý bol vonku na 4 zatlačenia (doslova som ho vytlačila za 2 minúty). Ja som mesiac pred pôrodom poctivo cvičila s aniballom, robila som si náparky a partner mi robil masáž hrádze, tak si myslím, že preto to šlo tak ľahko a rýchlo. Malý ma len trošičku poškrabal keď vychádzal, rovno na nejakej cieve, tak mi urobili 3 štichy, ale inak som sa zaobišla bez pôrodných poranení. Už v ten večer som po oddelení behala ako srnka. Malý sa narodil o 18:34 takže od zavedenia tabletky to trvalo 8 hodín aj pár minút. Pôrod som absolvovala bez epi, nakoľko som sa bála vpichu do chrbta 😅😅😅 Neviem to porovnať s normálnym, nevyvolávaným pôrodom, ale za mňa to bolo fajn, dalo sa to zvládnuť a myslím, že keď som to zvládla ja, tak to zvládnu všetci ❤️❤️❤️. Mne vlastne počas pôrodu už neaplikovali žiaden iný medikament okrem tej tabletky na začiatku. Hlavne sa nestresuj, prajem ti krásny, rýchly pôrod a nádherné zdravé bábätko ❤️❤️❤️

andreakotesova
13. dec 2024

Nebola som otvorena skoro vobec. Dcéra - Prostin vložený o 7,00 - narodila sa o 18,30. Veľké bolesti nastúpili hneď. Pôrod bolestivý, náročný. Syn - Prostin vložený o 13,00 - narodil sa o 20,30. Pôrod oveľa horší ako prvý (i keď o trošku kratší), ktorý tiež nebol prechádzkou ružovou záhradou....

kiki68
13. dec 2024

Ja som nebola otvorena, ale ako zaviedli par hodin nic, potom zrazu kontrakcia, na dalsiu rupla cela voda, stale zavreta, rano to zrazu po sprche islo hoping Za 1,5 hod 0,5cm otvorena na 10 a rodilo sa. Take rychle a zbesile. Ale za par hodin vybavene

veraaq
autor
13. dec 2024

@hederamonstera wau tak to super rýchlo,bodaj aj u mňa by som to mala 😬

tamitamitami
13. dec 2024

Ja som prenášala 10 dní, 10 deň (piatok) som nastúpila do nemocnice. Dohodli sme sa že tomu ešte dáme čas a ak sa nič nepohne do pondelka tak mi dajú oxytocín.

Ja som už ale v štvrtok večer mala slabé kontrakcie, keď som prišla v piatok ráno bola som otvorená na jeden prst.
Dali mi ráno vaginálnu tabletku, dala som si obed a poobedie som začala mať bolesti po 5 minútach. Okolo 18 večer mi chceli dať druhú tableku, odmietla som lebo mi bolo jasné že už rodím. Keď ma okolo 19 pozreli bola som otvorená na 3cm, presunuli ma na sálu. Okolo 21 som už bola otvorená na 6cm vtedy som si dala pichnúť epidurál (najlepšie rozhodnutie môjho života). Dcéra sa narodila o 2.50 ráno, tlačenie trvalo možno 5 minút.
Partner bol celý čas pri mne takže mi čas utiekol celkom rýchlo.

Ja som mala strašný stres....celú noc pred nástupom do nemocnice som preplakala 😅🙈. Keby viem ako to bude celé prebiehať vôbec by som sa nestresovala.

lucyhatala
13. dec 2024

@veraaq večer som dostala okolo 6 nejaký cipok na zmäkčenie krčka. A na druhý deň od rana mi dávali oxitocin a okolo 12:30 mi sama praskla plodová voda antedatovaní začali poriadne kontrakcie a porodila som o 6….ale akože tlačenie bolo veľmi rychle ale bolesti riadne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre