Baby, ktorým vám bol vyvolaný pôrod katétrom, mal efekt ? Alebo sa musel pôrod vyvolať tabletkou?
Nemyslíš klystir?
Inak… ja som večer vypila 0,5l
slivkovej stavy a ráno ma prehnalo…
a aj s kontrakciami 🙂 skús 🙂
@vahcaac áno aj u nás v nemocnici sa vyvoláva katétrom. Pomáha to dosť ženám 🙂
U mna bude ďalší postup tabletka alebo pustenie vody, po 24 h od katétru. Vola sa to foley kateter.
@vahcaac som lekar a pocujem to prvykrat...ak sa ten kateter zavadza do uretry moze mat z toho zena dlhodobe komplikacie v podobe vracajucich sa uroinfekcii
@miskamicha nie, nie. On sa zavedie do krčka a tam sa nafúkne
@miskamicha no, tak verím, že vedia čo robia
@vahcaac mne to pomohlo. Zaviedli doobeda okolo 9-10.hodine a hneď nabehli kontrakcie. Po 2 hodinách som šla na pôrodnú izbu pretože už boli kontrakcie podľa pásov silné a pravidelne. Predtým mi len na kontrole dr vybral balónik, ktorý vypadol už sám, a pustili vodu. Po 13.tej bol krpec na svete.
@weronika90 super 🙂 bola si pred tým už otvorená ?
@vahcaac Nie, vôbec. A to bol tretí pôrod. Malý už bol dole minimálne dva týždne, a nič viac. 🙂 Predtým nez mi kleslo brucho som teda mala kontrakcie ze som myslela ze bude pred termínom. Nakoniec len kleslo brucho a do toho vyvolávania sa nič nedialo. A to skúšali vyvolať pôrod hamiltonom a ani ho nehlo.
Ja som ho mala tiez, kedze krcok tvrdy, otvorena na nula cm, bolelo to jak fras, celu noc nic, rano mi ho museli vybrat a nic sa nedialo. Potom dva dni mi davali tabletky a velke NIC sa dialo. Nakoniec mi pichli vodu a nic😀 skoncilo to cisarom. Ale teda k veci, ten balonik je super, lebo je to mechanicka indukcia, nie medikamentozna, cize lepsie pre teba aj babatko
@terezia323 tak o tom ozaj pocuvam prvykrat🤣🤣🤣
@vahcaac Mne nepomohol. Zaviedli vecer a rano nebola ziadna zmena.
Robili cisarsky, lebo maly sa cez noc pricne otocil
Mamicky tu radili byt aktivna po zavedeni. Treba chodit. Ja som len spala celu noc... mozno aj to bol dovod preco to nefungovalo u mna.
@miskamicha my sme sa už v škole o tom učili, aj na praxi som to videla. To je v podstate lacnejšia varianta dilatačných tyčiniek.
@kofola45 ale foleyov kateter sa zavadza do uretry, je to permanentny mocovy kateter. Tiez som o tom nepocula, asi je to u nas novinka.
@kofola45 ano foleyov kateter sa zavadza do moc mechura 🙂 mas rozne typy mocovych katetrov a ano foley sa zavadza cez uretru do.moc.mechura. mam toho nacievkovane az az a nie iba foleyom.
A neznamena ze ked som lekar musim vediet vsetko..predsa kazda specializacia ma svoje a nie som gynekolog 😉 ak.by mal kazdy lekar vsetko ovladat tak nemame rozne odbornosti. Tak mi tu hned nemusis takto pisat a ty si nastuduj na co sa pouziva taky kateter. Prvotne nesluzi na vyvolanie porodu.. 😉
@miskamicha máš pravdu, používa sa to aj na cievkovanie. Ja som v zahraničí a sem sa to používa aj na vyvolania pôrodu (veľmi neefektívne mimochodom a dosť bolestivé) 😂 na Slovensku sa ro tiež používa, ale častejšie sa používajú nejaké "tyčinky" na roztiahnutie
@miskamicha no tak to ti dala....kolegyňa vyššie....🙂 ale hádam pochopila,že aj lekári majú specializacie🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@vahcaac akym katetrom. To prvy raz pocujem ze by sa tak mal vyvolať