Ahojte,na kolki den vam vyvolali porod?Zatial som 40+3 a gynekolog mi hovoril ze ak sa nic nestane,tak v piatok mam ist do nemocnice.To znamena ze mi uz v piatok zacnu vyvolat porod,alebo este cakaju par dni?Dakujem za pomoc
@leniel akoze ja by som aj uz stym suhlasila,ja uz nezvladam ani to teplo s takym bruskom,len nechcem byt“zbytocne” v nemocnici viac dni… tak preto sa pytam ci mi uz vyvolaju ten porod v piatok alebo az buduci tyzden🤷🏼♀️
Ja som nastupila rano do nemocnice a ten den mi dali globulky na zmakcenie krcka - rano a vecer. Niekolko x som bola na pasoch a kedze druhy den rano uz bol krcok na 3cm tak dali vyvolavacku a uz to slo, podvecer bola mala na svete 🙂 presne 41tt som bola, mala vyzerala na uzv dost velka na moju panvu tak to uz nechcel dr riskovat, netreba sa ani toho vyvolavania bat, treba doverovat lekarom a snazit sa byt v klude 🙂
V den hospitalizacie zacnu s vyvolavanim porodu. U mna to tak bolo. Nie je dovod pre nich cakat. Pri prvom mi tolerovali 10 dni po termine, pri druhom 5. Nakoniec obe sekcia
Asi ako kde. Ked som rodila syna v Brezne pred 5 rokmi, prijali ma 6 den po termine a vyvolavat zacali hned, syn sa narodil na dalsie rano. Teraz pred rokom a pol v Brezne ked som rodila dceru uz fungovali inym systemom. Prijali ma 8 dni po termine a nerobili nic, len cakali. To bol pondelok a v stredu na vizite som zrazu bola na 5cm tak mi rovno kazali zbalit veci a sla som rovno na porodnu salu. Klystir, sprcha, oxi..od vizity bola dcera na svete za 2,5 hodiny.
Ahoj, mne vyvolali 41+0 pred 2 týždňami, popravde bála som sa pretože väčšinou všade som sa Dočítala že je to horsie ako spontánne. Ale teraz viem že bolo to zbytočne 🙂, doktor vedel že maly už je pripravený a že je to tam ,,dozrete” tak to nazval 😀 treba byt v kľude hlavne a porod si užiť aj keď je to najbolestivejšie ale zároveň najkrajšie
Mne tiež vyvolávali pôrody všetky tri....na piaty deň po termíne má hospitalizovali v nemocnici.Prvy deň mi dali len infúziu a injekciu na pozretie pôrodných ciest a na ďalší začali vyvolávať.Pri prvej dcére som od podania čipku do pár hodín porodila, pri druhej dcére som bola skoro dva dni v bolestiach pokiaľ som porodila a tretí pôrod sa nepodarilo vyvolať ani za 5dni tak nakoniec akútnu sekciu mi robili.
pri 40 v piatok +5 už nie je na čo čakať, tam budú vyvolávať asi už v ten deň... to máš super, ak sa podarí vyvolať v prvý deň a bábo nebude mať žltačku, tak v pondelok vás prepustia 🙂
Mne vyvolávali hneď v deň príjmu. Ako ma dali na izbu, hneď ma aj brali za doktorom. Ten mi vysvetlil postupy a šlo sa na to 🙂 Ale mne vyvolávali takým balónikom s tekutinou. Ma to pomôcť vydráždiť krcok a ten sa začne otvárať. Mne hneď po zavedení začali kontrakcie a po 14. sa malý narodil. A to už ako povedali sa narodil v hodine dvanástej. Mal zelenú vodu.
Ja som rodila pred 11 dňami. 6 dní po termíne nástup do nemocnice, sledovali ma, 3x denne pásy, každý deň prietoky a po 5 dňoch skonštatovali, že už to nevyzerá dobre, tak vyvolali.
Potiahni este do konca 40 a robia este taky hmat na vyvolanie, neviem ako sa to presne vola. Samozejme stale kontrolovat ozvy, tlak, bielkovinu v moci. Az po konci 40 a po tom hmate by som rozmyslala o vyvolavacke. Ja som rodila 40 +6 takze viem ze cakanie je to unavne velmi. Drzim palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mas pravo neist do nemocnice a nedat si porod vyvolavat. Aj v nemocnici s tym nemusis suhlasit.