ahojte kocky.v pondelok mam ist na prijem do nemocky.termin porodu som mala v piatok prvy a vstredu bude druhy.ale som sa dohodla so sestrickou znamou ze uz chcem ist rodit tak mi to vybavila ze v pondelok na prijem a budu ma riesit dr.kedze este nie som otvorena a nic nenasvedcuje ze by som teraz niekedy porodila.ale ako prebieha vyvolavanie.asi v pondelok nebudu ze?strasne sa bojim co ma caka
@lucindao prijmu ta v nemocnici,doktor ta vysetri,spise stebou zapis a povie ti dalsi postup...ja som bola tak 2x a vzdy na druhy den mi rano dali vyvolavacku,potom na monitor,na obed monitor,aj vecer...a opakovala sa to kazdy den,az dokym vyvolavacka nezabrala...
dufam ze to nebude dlho trvat a uz v pondelok zacnu vyvolavat,nechcem ostat dlho v nemocnici.
Klud,neboj sa,ale chapem ,aj ja som sa bala.Mne dali rano cipok zo spodu.Prvy den sa vsak nedialo nic moc.Prisli kontrakcie,ale aj skoncili.Na druhy den mi ho rano zaviedli opat.Do hodky prisli kontrakcie,ktore uz neprestali.Napojili ma na pasy.Ked som sa otvorila na 4cm som poziadala o epidural.A po nom som sa otvarala cca kazdu pol hodku o centimeter.Aby to urychlili este mi pichli oxytocin a infuzku ktora mi mala uvolnit svalstvo.Vsetko islo hladko a o 7h bol maly na svete.I lekarka,ktora ma odrodila povedala,ze nemyslela,ze to pojde tak rychlo.Ja sa nemozem stazovat a ,ak si das epi urcite to zvladnes.Hlavu hore a neboj sa.
Ja som tiez mala vyvolany porod,bola som uz 6 dni po termine a vobec som nebola otvorena. Dostala som cipok zo spodu rano o 6.potom sa nic nedialo a aj primar pri vysetreni hovoril,ze to na druhy den skusime znova.ale potom o 13 som zacala mat prve slabe kontrakcie a v noci o 0:55 sa narodila nasa dcera. Rodila som prvykrat,takze neviem to porovnat s porodom,ktory sa spusti sam,ale nemam na to zle spomienky a fakt ten samotny porod,ked spm tlacila trval do 10 min. Hlavne pocuvaj lekara,on ti povie,kedy presne tlacit a ako vsetci hovoria zatvor vtedy oci 🙂 nepopraskaju zilky. Drzim prsty 🙂
a prvy porod bol sekciou takze teraz to sice nechaju normalne ale ze pri mne musia byt dvaja dr pre pripadnu sekciu.aspon tak mi to bolo povedane
@lucindao ja som rodila tyzden po termine. prijat ma chceli 10 dni po termine - ze budu vyvolavat. nastastie som to stihla 🙂 inac 24 hod pred po rodom stale nic nenasvedcovalo, ze sa daco bude diat. ani zatka, ani poslickovia ... jednej kamoske vyvolavali 3 dni, nezabral ani oxytocin - skoncila na cisarskom. druhej vyvolavaju teraz, je uz z toho dst nervozna. doktor jej k tomu bez blizsieho upozornenia spravil pre istotu hamiltona :(
ja by som to nesilila, keby kym by som dlhsie neprenasala. resp doktor podla mna vie posudit, kedy treba vyvolavat ...
nemaj ziadne obavy, mne malu vyvolavali, lebo som ju prenasala dva tyzdne a stale sa jej nechcelo von 🙂. Prisla som rano o deviatej, dali mi cipok, o druhej odtiekla plodova voda, o piatej vecer sa jej stale nechcelo, tak mi dali infuzku, stale nic, tak ju nechali kvapkat rychlejsie a 6.20 bola na svete :D. A este teda pridam, ze podla mojho nazoru je vzdy lepsie dietatko vyvolat ako prenasat.
to mas super, aspon sa nebudes uz viac bat o babatko a ani nemusis mat strach,ze ta to chyti niekde v obchode 🙂. Budes s babatkom pekne pod dohladom od zaciatku. Drzim palce 🙂
@kasiopeja01 ano som rada hlavne koli tlaku.toho som sa bala najviac.je dost nebezpecny v tehu aj vo vysokom stadiu.len nech rychlo porodim a utekam domov k mojmu dalsiemu synovy.neviem si predstavit byt bez neho
@lucindao mna zase moj gynekolog aj lekar u ktoreho som bola na prietokoch pripravovali ze asi budem prenasat a ze mam to radsej vydrzat, lebo ze vyvolavanie porodu casto konci cisarakom lebo dieta nie je pripravene, ani zostupene a vdaka umelemu oxytocinu sa dostava do tiesne...
Keby som prenasala ako predtym a lekari by mi ako predtym odporucili pre istotu uz vyvolanie tak by som sa pre dobro babatka nebranila.ale dobrovolne a ked nic nenasvedcuje tomu ze by sa dieta pytalo na svet ako to bolo u mna by som to neslravila.porod mi vyvolavali 2 dni,rodila som 28 hodin a bol to masaker.vyvolavany porod je hrozny,telo nespolupracuje.
ak mozem vstupit, nechaj to na babatko, nase a jeho telo je mudre a vie kedy to ma prist..bohuzial nie vzdy samozrejme.. ja mam za sebou prirodzeny, dr mi v pondelok vravel- ked som mala termin ( a tie terminy su aj tak len ORIENTACNE), ze mozem aj padakom skakat, ze nic.. a vstredu som krasne porodila,,, ku koncu ma uz ukecali na oxytocin, co teraz trosku lutujem, ale aj tak ..mozno nabuduce to bude este lepsie 🙂 .. zelam vsetko dobre, krasny porod tebe aj malinkemu 🙂
@lucindao ahoj, mne prvy porod taktiez vyvolavali, kedze som prenasala 12 dni a babatku sa nejako moc na svet nechcelo. Rano som dosla do nemocky, o 9 mi dali vyvolavacku, o pol 1 zacali kontrakcie a o pol 6 vecer este v ten den som porodila. cize od prvych kontrakcii som za 5 hodin porodila, cize fakt dost rychlo. dostala som aj vela davok oxytocinu, aj polodovu vodu mi prepichovali. ale v poho dalo sa to zvladnut, aj ked bolesti ako diva svina.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
nuz ja mam za sebou 3 vyvolavane porody vsetky zo zdravotnych dovodov, tak Ta mozem ukludnit, ze prezijes to urcite, niet sa coho bat 😉
zalezi na tom, aky ma konkretny doktor pristup, kludne Ti mozu supnut vyvolavacku aj ked nebudes otvorena, to vyriesia tak, ze Ti jednoducho prasknu plodove obaly, plodova voda vytecie a to spusti otvaranie a kontrakcie. plus davaju aj tie hormonalne cipky zospodu, a ak by ani to nezabralo, este Ti slahnu oxytocin, a to uz porodis nabeton.
ja som sa pred porodom napocuvala aky je vyvolavany porod hrozny, strasne boli a brutal stres des bes...no nic pozitivne. prezila som prvy, druhy a aj treti, no jeden lepsi nez druhy. neklamem, ze kontrakcie neboleli, to nie, ale nemala som ich 24 hodin ako niektore kamosky.
prve dietatko sa narodilo 4.5 h od vyvolavacky, druhe 2.5 hod. a tretie aj bez vyvolavacky len vypustenim plodovej vody asi do hodinky.