icon

Vyvolávačka v 41. týždni

beatrice1111
16. feb 2022

Ahojte, potrebujem poradit. Som v 40+4tt a zatiaľ sa nič nedeje. V piatok ma už chcú hospitalizovať, som prvorodicka a mala ma už 3900g. Bojím sa že budú chcieť porod vyvolavat a ako som sa informovala takýto pôrod boli viac. A tak rozmyslam, či to odmietnuť alebo čo vlastne robiť. 🙏🏻 Poraďte mi prosím

ankare
16. feb 2022

@beatrice1111 neboj sa, oni zvolia najlepšiu možnú alternatívu pre Teba. Držím palce!

miadi
16. feb 2022

Neboli viac . Zbytocne sa neboj. Mne dali oxytocin a o 4.5h bol maly na svete Kludne by som zas tak rodila . ( Keby mi midwife vedela prasknut vodu mohlo to byt o hodku rychlejsie- jej slova)

melvinko
16. feb 2022

@beatrice1111 neboj to zvládneš. Ja som rodila 2x. Oba vyvolane, 4050g a 4000g 🙂 jeden do 4 hodin od vyvolavacky, druhy cca do 3,5 hodiny

zapalkazapalkova
17. feb 2022

@beatrice1111 pokial je vsetko v poriadku je zbytocne vyvolavat porod. 2tyzdne od terminu je este fyziologicke tehu. Ja som napr obe deti prenasala 9dni a vsetko bolo v uplnom poriadku (1 lekar ma chcel prijat a 2.nevidel dovod ked to este nebolo 42tt).
A pri vyvolavacke by tie bolesti mali byt intenzivnejsie a rychlejsie. Pri porode bez zasahov tvoje telo vie lepsie reagovat a vies si oddýchnuť medzi kontrakciami.

arasidka123
17. feb 2022

@beatrice1111 ja som tretie mala na vyvolávacku...na 10. Deň dr povedal, že už musia dať a za dve hodiny bol krpec von. Aj keď si myslím, že ak by ma nechal ešte deň,tak by šiel sám,lebo večer predtým ma už trošku začalo bolieť brucho.

luliu
17. feb 2022

@beatrice1111 nechala by som to na dr, mne vyvolávali po 7 dňoch a mala som už zelenú plodovu vodu, takže dobre, že šla dcéra von. Nemám pocit, že by ma ten pôrod bolel viac ako nevyvolavany druhý.

luci_ba
17. feb 2022

@beatrice1111 predpokladám ze všetky babske rady na vyvolanie skúšas 😊 ak nie, mne v deň D pomohlo chodenie po schodoch a sex

martul
17. feb 2022

@beatrice1111 no toto sa nedá zovšeobecňovať, 2 pôrody vyvolavane , 41 týždni, plodová voda zelená nevyzivovala ich už a bol najvyšší čas ísť von. Tretí prirodzene bolesť 100krat väčšia to bola hrôza.

diamond007
17. feb 2022

@ankare prd zvolia najlepšiu možnosť... Lekári ťa berú ako číslo a tabuľky nepustia!

@beatrice1111 začína sa prenášať až 14dni po termíne!!! Neznášam toto uponahlovanie pôrodov aj keď z lekárskeho hľadiska to chapem. Tehotenstvo trvá 270-290dni, skús si vypočítať približný dátum počatia a dní.
Mne takto zle vyrátali termín (podľa môjho výpočtu sa sekli o týždeň), porodila som 13 dni po termine. A pôrodné asistentky mi dali ešte pár dní aj navyše,že mám čas, vôbec ma nestresovali. Porodila som na 280den od počatia, lekár mi to vyrátal na 267den. Prvé som porodila tiež tri dni po termíne.
Ak je všetko v poriadku, neriešila by som to hned hospitalizáciou. Na toto je najlepší zazmluvneny lekár, ti nestresuju toľko ako v nemocnici. Za mňa najlepšia voľba. Pôrody nádherné, nič nesilil lekár ani nezanedbával (pred ani počas pôrodu)
Kamošku prvorodičku takto vystresovali a skončila cisárskom. Dodnes má ťažké srdce na to.

diamond007
17. feb 2022

@beatrice1111 bolesť je individuálnu, tu nerieš.
Skús prijať tu bolesť, na YouTube sú afirmacie na to, veľmi to pomáha počúvať

kiki68
17. feb 2022

@beatrice1111 mne tiez vyvolali a neviem ci to boli viac ( nemala som nic na tlmenie), ale za 4,5 hod bol pokoj a babo na svete