Vyvolávačka po prvom cisárskom reze

nikaleo17
18. mar 2022

Ahoj ženy,

prosím o radu.

Tie čo ste po prvom cs a druhé ste mali alebo skúšali prirodzene tak vám dávali vyvolávačku ?

Mne doktor vravel, že nemôžem a v nemocnici mi povedali, že mi dajú, keď bude treba.
Lenže tam hrozí ruptura maternice.
Ako ste to prežili ?

Ďakujem

gertys
18. mar 2022

@nikaleo17 aky mas rozostup medzi porodmi?

dievcacitajucelist
18. mar 2022

@nikaleo17 ja som mala prvé sekciou a druhé prirodzene...rozostup bol 4 roky...všetko ok..dokonca dosť rýchly pôrod to bol...aj s vyvolavačkou...držím prsty

vierka82
18. mar 2022

Ja som mala odstup 1rok 9mes.normalne dali vyvolávacku a narodil sa 4100g drobec 😂

ivanavin
18. mar 2022

Zdravím, som rovnaký prípad a plánujem sa do konca 42t ,zubami-nechtami vyhnúť akémukoľvek vyvolávaniu ak bude s babom všetko OK. Áno, zvyšuje sa tým pravdepodobnosť ruptury, ale áno, niekde to vedia robiť aj šetrne a ženy normálne porodia. Každopádne už kvôli tej pravdepodobnosti lepšie bez... Držím palce 🙂

ivanavin
18. mar 2022

Inak ak ste na FB, je tam skupina "Vaginálny pôrod po císařskem řezu" a je tam kopec užitočných rád.

ivangeline
18. mar 2022

Dali.Slabsie kvapkal oxytocin, teda pomalsie a pomalsie som sa otvorila...ale dali. Tretie uz prirodzene. Totalne. Len bol nastrih.

nikaleo17
autor
18. mar 2022

@gertys ja mám 4,5 roka rada by som išla normálne prirodzene nakoľko už doma jedno dieťa mám ...chcela by som riadne fungovať ...môj problém bol že som sa neotvárala pri prvom ale teraz to pomaličky ide tak snáď držte prsty 🙂

hela_tn
18. mar 2022

Prvé dieťa sekciou, druhé po 7 vyvolavackach a troch dňoch tiež sekciou😂

hela_tn
18. mar 2022

@ivanavin mne začali druhý pôrod vyvolávať v 41tyzdni, najskôr mi vkladali pol tabletky každých 12 hodin, potom mi dávali aj také tyčinky na roztiahnutie, potom celú tabletku..nakoniec po troch dňoch sa rozhodli,že teda zase sekcia😁

ivanavin
19. mar 2022

@hela_tn áno, to je ďalšie riziko vyvolávania, že telo ženy alebo bábätka nespolupracuje a končí to sekciou. U mňa to tak bolo pri prvej dcérke - vyvolávanie a sekcia 😔 Preto to teraz nechcem a dúfam, že ani nebudem potrebovať.

gertys
19. mar 2022

@nikaleo17 tak to určite môžeš skúsiť. Ani ja som sa neotvorila takže viem o čom hovoriš, ale mne začal po 42tyždňoch na posledny deň pred vyvolanim sám. No je to dosť dlha doba a telo to zvladne. Držim ti palce aby si mala krasny pôrod aky si praješ 🤞🏻🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre