Ahojte su tu zeny, ktore sli na vyvolavacku rodit s tym, ze su tak na spicku prsta otvorené? Chcem len vedieť ako to prebieha, daju oxytocin a pomaly sa zena otvara ale bolesti su hned velke alebo sa pomaly stupnuju? Caka ma to a som zufala lebo kazda vravi, ze s vyvolavackou je to des. Je predsa len ine ked zena pride na 4 otvorena a daju jej vyvolavacku ako ked neni otvorena a dlhsie to trva.
@dia888 posledny porod vyvolavali. Tazky velmi. Daju ti tabletku zospodu ,aspon mne tak bolo a vobec som sa neotvarala. Zas za par hodin znova ,ale pomaly som sa otvarala
. Horko tazko vo velmi velkych bolestiach,po 18hodinach od vyvolania sa maly narodil. Preco budu vyvolavat porod?drzim palce😉
@dia888 mne dali vyvolávacku, no aj tak som sa neotvárala, ale bolesti boli také celkom znesitelne. No potom prepichli plodovu vodu a to sa ešte len začalo!! Až potom som sa zacala otvárať a bolesti boli teda extrémne. A ja som bola tá vyvolená ktorej nezabrala ani dvakrát pichnuta epi 🤦😁
Ale mám známu, ktorej tiež vyvolávali a za 3hodky bola dcéra na svete, a ešte aj pomedzi to stíhala odpisovať na FB 😁
@andreakotesova mne zacali bolesti najskor take mierne az po druhej tabletke uz to bolo horsie . A predsa sa narodil az po 18hodinach
@dia888 je to individualne,kazda sme ina. Kazde telo inak reaguje. Netreba sa zlaknut,da sa to vydrzat. Aj ked si v tej chvili myslime,ze nie😊
@leuska1991 mne dali tbl. ráno o 7,00 a dcéra sa narodila 18,30. Od začiatku bolesti veľké, lebo som nebola vôbec otvorená a za tých par hodín sa s pomocou tabletky otvoríš na 10 cm, co sa ine matky otvárajú postupne, niekoľko dni pred pôrodom. Pri synovi mi tbl. dali o 13,00, porodila som ho 20,30 no paradoxne druhy pôrod bol ešte o čosi horší ako prvý... hold, moje telo bolo stavané na spontanne neotvaranie sa 😁😅
@andreakotesova mne dva dni davali vyvolavacku a nic sa nedialo. Cize nie hned nastupia bolesti. A oxytocin som odmietla.
@mima1 tak mne zaucinkovala hneď
No ale teda ked nastupili bolesti bolo to sialene oproti normal samospustenemu porodu to bolo fakt brutal
@andreakotesova sme zeny,vydrzime pre nasich drobcov vsetko🥰
Ja som sa nechcela otvárať najprv prepichli vodu stále nič dali oxytocín a to bol horor ešte aj mala bola velikánska plus tam boli nejaké komplikácie no stačilo mi
Rodila som takto prvý a posledný krát pred 11 rokmi. Tabletku som nemala, len infúziu do žily. Pridávali postupne a aj bolesti teda boli riadne. Začali mi dávať o 9 ráno a o 18 večer som to mala za sebou s hodinovou prestávkou.
@leuska1991 pre vysoky tlak, ale nasadili mi dopegyt a upravil sa ale vraj chcu vyvolat😭
mne dali najprv cervikalny balonik na noc..sli sme domov lahla som si kychla a balonik vypadol..rano sme sli do nemocnice bola som otvorena na 5..potom mi len dala midwife oxytocin a vobec ma to nebolelo az do druhej fazy porodnej som este zartovala....a potom ani nie ze bolest ale tie tlaky ked uz rodis...trvalo to len 4.5h od podania oxy bolo by to rychlejsie keby jej slo prasknut vodu...potom mi ju praskla jej kolegyna...Zacalo to byt neprijemne az ked som sla tlacit vravim ze ok tak si asi prosim epidural :D a oni ze uz je neskoro..Zalezi asi od toho ako ti to kto nadavkuje. Hnet by som tak rodila zas...prvy porod 37h a poślednich 5 s epiduralom. to bol masker :D neboj hlavne ked to budes mat rychle
Ja mam dve deti bez a jedno s a je to obrovsky rozdiel. M9c si nepamatam co mi,kde pchali, len ze od vyvolavacky som do hodiny mala take bolesti ze dovi. Porodila som o 4 hodiny, bez epi a uz nikdy viac.
@leuska1991 a tu tabletku vzdy davaju? Lebo mi len vravela dr.o vysoko zatazovom teste s Oxytocinom
Pri druhom synovi dali do krcka a maly bol vonku do dvoch hodin,kontrakcie zacali asi 15minut potom a hned dost silne treti syn tiez do krcku a postupne zacali bolesti a pomaly sa stupnovali a trvalo to od vyvolavacky cca 4 a pol hodky.
@dia888 tiež som mala vysoky tlak, tak mi obe deti vyvolali na termín. A pri oboch mi dali Prostin do krčka.
@dia888 hah ved aj ja som to prvy x pocula ked mi ho dali. to je taky balonik naplnia ho vodou ked uz ho mas v sebe a jemne ti tlaci na cervix.. Ale ten oxytocin som pocula pred tym x krat ze to mega viac boli mne to prislo ako obycajne kontrakcie...a aj tie silneli az ku koncu..prvy porod som vydrzala 32h bolesti bez epi neviem ako :D ale uz by som si druhy x dala epidural keby to malo byt dlho..Som sa cudovala ze to neboli a povedala midwife ze mi to naschaal tak mierne stupnujuco nadavkovala..Neboj sa strach je horsi ako samotna bolest ci porod. ked chces tak si daj epidural hnet ked to zacne byt neprijemne.
@dia888 tak isto som bola. Pre vysoky tlak som vkuse bola v nemocnici. V ktorom si tyzdni?
@leuska1991 zajtra zacinam 40tt
@rebekamarcusko aj ja chxem taky rychli🙏😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Dajú ti Prostin tabletku do krčka maternice a o chvíľu začnú veľké bolesti. Ešte to potom doklepnu oxytocinom... mam za sebou 2 takéto pôrody...