Vyvolaný pôrod s EPI verzus nevyvolaný bez EPI

mudreocko
8. jún 2016

Chcem sa opytat ci ste mali skusenost s vyvolavanym porodom a mali ste pri tom epiduralku. Lebo vyvolany porod ze vraj boli ovela viac ako nevyvolavany.
Mam sa rozhodnut ci chcem vyvolat (kvoli zdrav.komplikaciam), a dat si epiduralku alebo nevyvolat a bez nej. Mam len tieto dve moznosti. Pri ktorom budu porodne bolesti mensie? Prip.dlzka porodu...

Dakujem

jasminet
8. jún 2016

urcite je aj moznost vyvolat a bez epi - 3x som tak rodila... a kedy a ci budes mat mensie bolesti a porod kratsi vobec nezalezi od vyvolavanie alebo epi, ale od tvojho tela. kazdopadne drzim palce 🙂

dkethe
8. jún 2016

juj no ja epi nechcem, ale hovorim si, ze ked bude hrozit vyvolavany, tak si dam :(

lubi40
8. jún 2016

rodila som prirodzene a s epi. Na epi nedam dopustit. Mne tiez "hrozila" vyvolavacka, ale nastastie si to moj synacik rozmyslel. Ale ja som sa citila tak zle, ze by som na tu vyvolavacku isla.

zuzufar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzufar
8. jún 2016

ale z mojho pohladu ti možem napísat...bolesti prežiješ...a porodit nakoniec svoje zdrave žive babatko to stoji za všetku bolest sveta :( rozhodni sa na zaklade tvoho zdrav.stavu nie na zaklade toho čo bude menej alebo viac boliet. ..

belllinka
8. jún 2016

@mudreocko tak si daj tretiu moznost, nevyvolany a s epi. Tie bolesti su priserne, keby som mohla tak skocim z okna alebo si rozparam brucho, len nech to skonci. A to som tiez predtym bola hrdinka.

mudreocko
autor
8. jún 2016

@belllinka ja tuto moznost nemozem kvoli zdravotnym problemom. Bud vyvolst s epi alebo nevyvolat a mat prirodzene bez epi.

edn
8. jún 2016

ja som mala oba porody nevyvolane, jeden s epi, druhy bez.. epi mi nezabrala.. druhy porod bolel viac, ale trval kratsie.. tazko povedat.. podla mna to tiez zalezi len od prirody, ci to boli viac alebo menej.. nikto to nemoze vediet porovnat..

yasminka137
9. jún 2016

Ja som mala prvý prirodzený a ďalšie dva s vyvolávackou, ani raz epi,no po vyvolavavkach prišli neskutočne bolesti,keďže vyvolávacia trosku znásobuje bolesti,keďže sa pichá oxitocin na urýchlenie kontrakcií.mala som bolesti pri oboch cca tri hodiny,ale poslednú hodinu uz skoro vkuse a neznesiteľné,telo sa mi už nekontrolovatelne klepalo od vyčerpania,ked povedali že rodim,to bola úľava,vystverala som sa na kožu,trikrat zatlačila a chvalabohu bolo drobcek na svete.Dá sa to vydržať,lebo čo iné nám vlastne ostáva....drzim palceky všetkým a hlavne sebe,keďže o chvíľočku mam termin 🙂

ivanka12311
9. jún 2016

Ahoj ja som tiez rodila s vyvolavackou🙂 celu noc som sa triasla plakala od bolesti, no ked som rodila bolesti sa stupnovali aj som si pokricala pomahalo mi to.Rodila som bez epi vydrzat sa to dalo za pol hodiny babetko vonku 🙂

mudreocko
autor
9. jún 2016

@ivanka12311 takze kolko trval cely porod odkedy si dostala prve bolesti ?

mudreocko
autor
9. jún 2016

@ivanka12311 takze cely porod trval 3 hodiny?

zuzulkazu
9. jún 2016

za seba mozem povedat ze absolvovala som obe verzie, prvy vyvolavany, nenormalne dlho to trvalo, prepichovali mi vodu, kontrakcie hrozne, neotvarala som sa, a epi nezabrala vobec, druhy porod bez akych kolvek liekov a uplna rychlovka
co sa samotnych bolesti tyka dalo sa to prezit aj bez liekov, hlavne to slo ovela rychlejsie

mudreocko
autor
9. jún 2016

@yasminka137 takze cely porod trval 3 hodiny?

mudreocko
autor
9. jún 2016

@mudreocko tato sprava nepatrila tebe 🙂 ale ta pred tym 🙂

mudreocko
autor
9. jún 2016

@zuzulkazu ako dlho to cele trvalo?

katka1981
9. jún 2016

@mudreocko, ja som mala vyvolany s EPI a tak by som chcela aj teraz. Ked mi vypli oxytocin, porod vzdy zastal. Snad sa mi podari mat znovu taky super porod. Bez epi nechcem, dufam, ze to stihneme.

zuzulkazu
9. jún 2016

@mudreocko prvy vyvolavany nejak 20 hodin od podania vyvolavacky
a druhy zacal necelych 5 hodin ale to je vyslovene cas od kedy sa zacalo nieco diat az do porodu, take echt kontrakcie cca hodku, mozno aj to som prehnala este doplnim druhe dieta bolo velke 4,4kg a rodilo sa mi ovela lahsie ako to prve ktore bolo teda mensie

alby2014
9. jún 2016

Mam za sebou vyvolavany porod, zeny ja neviem, ale ked vyvolavany boli viac, tak ja si normalny asi nevsimnem. Mne to prislo uplne v pohode, jedine, co je blbe, je ze hned naskocia bolesti, co tri minuty...ale predychatelne, v sprche uplne super, na fitlopte...ako fakt oblickova kolika bola bolest, ze som chcela skrabat omietku a grcat zlc, ale porod. Dala som si pichnut aj epidural, hoci dnes viem, ze v klido by som to dala aj bez, ale naco trpiet. Epidural sposobil, ze som sa otvorila za polhodinu z 4cm na 10cm a islo sa na vec. Maly sa narodil za 4 hodiny od prvej kontrakcie, bez nastrihu a poraneni...skoro bezbolestne vdaka edpiduralu, ktory som si vsak vychutnala len polhodinu. Na epidrula nedam dopustit a budem rodit uz len s nim. Po porode som sa smiala, a pytala sestricciek, ci to je vsetko, ci to je cely porod...🙂

yasminka137
10. jún 2016

@mudreocko áno,tri hodky tých posilnených kontrakcií...ale ked prišli tlaky,tak to bolo veľmi rýchle,na tretie zatlačenie ,čo bolo asi 5-10 minút,bol drobcek chvalabohu vonku 🙂

mudreocko
autor
10. jún 2016

@zuzulkazu a nejako si si pomahala s pripravou na porod v teju? Cvicenie, masirovanie hradze Anibal balonik...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre