zeny? vraj vyvolany porod boli stokrat viac nez prirodzeny...silnejsie kontrakcie...co vy nato?ake mate skusenosti :-/
@nicka44 druhý som mala vyvolaný, trval kratšie, než prvý prirodzený, no úplne rovnako som si v duchu nadávala, že na čo som sa to ja dala, že zas ma to takto bolí, zdravotnej sestry som sa pýtala na jej skúsenosti, vraj sú bolesti intenzívnejšie, ale kratšie no i v kratších intervaloch.. a u každej inak, samozrejme 😎 . V oboch prípadoch výsledok stojí za to
ja som mala vyvolanany druhy....Bolesti su uplne rovnake ako pri prirodzenom,len kontrakcie prichadzaju rychlejsie.Nespamatas sa z jednej a uz pride dalsia.Preto maju zeny pocit,ze to viac boli.No ma to aj vyhodu.Rychlejsie to budes mat za sebou 😉
táto téma zaujma aj mna, nakolko mam tehu cukrovku a je tam nejaké riziko ze budem rodit o 2 tyždne skôr. ale ked spomeniem na prvy pôrod, tak kontrakcie v 5 min intervaloch od 20tej do pol 2 a potom kazdé 2min az do pol 4, rovné 2 hod, nestacila som ani predychavat. môze byt niečo horsie? 🙂
aj mne to hovorili na predporodnej priprave ze vyvolany porod je bolestivejsi ako prirodzeny hlavne pre prvorodicky, ale z vlastnej skusenosti to neviem
ja som rodila tak a teraz asi pravdepodobne tiez budem a mam dobru skusenost. ano boli to dost....ale ked vezmem do uvahy ze neviem, ako to boli ked babo ide samo.... rodila som 4 hodiny, teda tak dlho som mala bolesti. islo to rychlo a som rada... nechcela by som sa trapit 8 hodin a viac....
@nicka44 mne vyvolavali oba porody prvykrat to bolo tak ze som rano prisla doobeda mi vlozili dnu tabletku a do vecara som podorila bolesti normalne no a druhykrat som prisla do porodnice piatok dali mi inekciu a dalsiu v sobotu a dalsiu v nedelu aj pondelok aj utorok rano to som uz mala aj slabe bolesti a uz sa crtal aj porod poobede som dostala poslednu spravili mi klystyr a to vam poviem ze take bolesti to boli ze ked prisiel partner za mnou tak myslel ze ujde ked ma videl som bola ako nadrogovana ako kruta bolest sama som sa pytala ze uz chcem rodit uz chcem ist na salu ze to uz nevydrzim ako samotny akt porodu bol rovnaok rychly a rovnako bolestivy ako prvyktrat ale tie bolesti predtym sto razy horsie som sa zaprisahala ze uz nikdy viac 😀 ale moja laska chce este chlapca tak sa asi dam prehovorit tak o pat rokov 😝
@nicka44 ja som mala prvy porod normalny, druhy vyvolavany, ale teda len tabletkou do krcka.
Rozdiel obrovsky, druhy porod bol neporovnatelne rychlejsi ale aj bolestivejsi, kontrakcie takmer bez prestavky, velmi neprijemne, a dieta sa mi narodilo s podliatinami, vraj islo prilis rychlo porodnymi cestami. 😖
Uz by som vyvolavacku nechcela, ak by to nebolo nevyhnutne.
@nicka44 nie je pravda 🙂 ,mam dva prirodzene porody a posledny vyvolavany.
Tabletka zabera do pol hodiny a kontrakcie su normalne a zalezi ako sa rychlo otvaraš... Ja som dostala tabletku o 7:00 a to ma velmi bolelo ked mi tu tabletku zavadel lekar... A maly sa narodil 10:30 presne 🙂))) bez epiduralu 🙂))
@nicka44 nemozem porovnat s porodom prirodzenym, ale mne teda vyvvolavacka zabrala az vecer o 22 a tabletku som dostala rano a 9, cize az po 13hodinach.....zo zaciatku sa to dalo vydrzat ale tych poslednych par hodin kontrakcie tusim bez prestavky....a porod trval od prvej kontrakcie cca 8,5hodiny 😠 hlavne vsak je ze maly bol v poriadku 🙂
Mne zabrala vyvolavacka okamzite a teda bolesti to boli riadne. Brala som to športovo lebo som si myslela ze je to normalne. Porodila som do 2 hodín od podania. Druhy nabehol prirodzene a to som este 4 hodiny vahala či je to naozaj ono. dokonca ani monitor nič neukazoval. Aj menstruaciu som mala silnejsiu. Takze pre mňa nebo a peklo. 😀
@nicka44
ja som mala vyvolavany druhy porod a ked to porovnam s prvym, tak to bola prechadzka ruzovou zahradou. Porodila som za 3 1/2 hodiny, prvy porod trval 20 hodin. Kontrakcie boli podla mna rovnake, akurat castejsie. A mala som to rychlo za sebou a nebola som taka vycerpana ako pri prvom. Za 2 hodky po porode som uz kukala MS v hokeji 🙂
ja som prvorodicka budu mi vyvolavat aby som nerodila po termine koli cukrovke mam ju dost silnu takze neviem vobe cco sa bude diat v nedelu mam o osmej rano prist a mam ist hned na salu teda tak sa to robi v rakusku zevraj je na vyber tabletka ktora sa zavadza do poschvy a druha ustna tak neviem co by bolo lepsie a ci si mam dat epiduralku su nejake rizika pre dietatko alebo mna? Do kolkych hodin by som malo porodit moja sestra po vyvolavacke rodila 12 hodin
prvé dva vyvolané... tretí spontánny, najťahší 😀
tak v stredu idem na vyvolavacku zeny....ale po tom co som tu citala ze aka je vyvolavacka strasna vec aka to je stokrat horsia bolest som hotova z toho:((((
@nicka44 neboj sa 🙂 určite to dobre dopadne, síce ja som rodila normálne a tiež to bol ťažký pôrod, lebo som bola od bolestí unavená, že na konci keď som mala tlačiť som už nevnímala tie sestričky čo mi hovoria, ale dobre to dopadlo. Hlavne mysli na to maličké, ktoré bude krásne a bude ťa potrebovať.
ahojte,tak ja som nemala s cim porovnat,ale kedze ma hospitalizovali v 38 tyzdni,bola som v poho-otvorena na 2cm,nic mi nebolo a dostala som vyvolavacku-podali mi ju asi o 9:00, potom klistir, pobalenie,presun na porodnu salu,pocuvanie srdiecka,sprcha,a asi okolo 11 :00 mi pustili plodovu vodu,potom mi zacali kontrakcie,ktore sa dost zintenzivnovali,boli silne,ale na druhej strane o 13:05 bol maly na svete...takze sa to dalo a bolo to rychlo 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
o tomto tu uz minimalne jedna tema je, skus pohladat, pouzi klucove slova vo vyhladavaci.myslim ze viacere mamicky spominali, ze ich to viac nebolelo, vyvolavanie vsak ma rizika pre priebeh porodu, napriklad vyssiu sancu cisarskeho rezu a akutnej tiesne dietata.