Vyvolanie pôrodu po 41. týždni

1. júl 2024

Ahojte, prosim viete o niecom overenom co este vyskusat? Skusala som snad vsetko a nic malej sa stale nechce a mne hrozi vyvolavanie :(
Sex 2x denne,horuce vane, schody,fit lopta,upratovanie,dlhe prechadzky..😭😭

domka222
1. júl 2024

Tak pôrod spúšťajú hormóny. Niekedy sa môže žena stavať aj na hlavu a nič sa nespustí.

maminkadeticiek
1. júl 2024

Vyvolavanych je mnozstvo deti,da sa to prezit.Ked sa dietatu nechce nepomoze nic.Dvojnasobna skusenost.

ewell13
1. júl 2024

Mne nepomohlo veru nic.
Nakoniec ho museli 3 dni vyvolávať, lebo ani po vyvolávačkach sa mu nechcelo🤷‍♀️

hederamonstera
1. júl 2024

Alebo proste pockat? Nemusis ist hned na vyvolavacku, ked to ma byt len kvoli casovemu hladisku

saxana000
1. júl 2024

U.mna jedine Tabletka do krcku v nemocnici.nic ine nepomohlo.za dve hodiny od zaciatku bolesti som porodila rychlo a bez problemov obidve deti s odstupom 7 rokov..nevymyslaj a pytaj sa na prijem v tychto horucavach to uz musi byt neznesitelne..

tani777
1. júl 2024

Mne napr.zle vypocitali termin,uz som mala ist na prijem (11 dni po predpokladanom TP) na oxytocinovy zatazovy test,a porod sa mi spustil sam este v noci..na novorodeneckom mi vraveli,ze mala urcite nie je prenasana,a uz vobec nie 11 dni..niekedy staci uvolnit hlavu,pustit to uplne a hlavne pustit idealne predstavy o porode..mne aj toto pomohlo,ze som si uvedomila,ze aj vyvolavany porod moze byt super

luciaruz
1. júl 2024

Mala som mat vyvolavany ale mala som zavretý a tvrdý krcok maternice. Dva dni mi ho rozťahovali, to bola bolest level 99, strasne som plakala od bolesti. A teda nic. Musela som ísť na cisarsky. Čize nič neni iste 😉

tinalia
1. júl 2024

A preco sa vyvolania tak bojis? Niektorym detom treba pomoct 😊 mas z niecoho strach? Viem ze je nepohodlne uz tak dlho byt s takym bruškom a zena to chce mat cim skor za sebou 😊

autor
1. júl 2024

@tinalia bojim sa ze budu silnejsie kontrakcie,aspon tak to vela zien opisuje ze vyvolavany je vzdy horsi,viac bolestivy

domka222
1. júl 2024

Aj bez vyvolávania to nie je med lízať

mima1608
1. júl 2024

Ahoj, ja som na tom bola rovnako. Od 37tt na 3cm otvorená, dr vkuse, že vydrž aspoň do ďalšej poradne na test na streptokoka a nakoniec som prenášala. Vyvolávali mi na 8. deň po termíne. Tabletka odspodu, jedna infúzia. Do hodiny som bola otvorená na 8cm. Voda ani za nič odtiecť. Dali mi pol dávky oxytocínu, skákala som na fitlopte hádam 3 hodiny, v sprche som bola vkuse, prechádzky po celej nemocnici, nič nepomáhalo. Nakoniec ma uložili na stôl, dr praskla vodu a doslova o 5 min bola malá vonku (3 zatlačenia). Mňa tiež strašili s tým pôrodom. Akože nie je to med lízať, ako tu už niekto povedal, ale za mňa to až také strašné nebolo. Neviem aký máš prah bolestí, no ja som kontrakcie skoro necítila. Išli mi zväčša do krížov a nepotrebovala som ich ani nejako predýchať. Masaker bol akurát samotný pôrod, ale to trvalo naozaj len chvíľku a myslím, že ani nevyvolaný by nebol príjemnejší.
Inak mne začali vyvolávať o 6 ráno a porodila som 14.45.
Držím palce nech ti to dobre dopadne ☺️

autor
1. júl 2024

@domka222 no to mi je jasne,ale asi lepsie prirodzene ako ked to maju vyvolavat liekmi

domka222
1. júl 2024

Tak niektoré ženy porodili rýchlejšie s vyvolávačkou ako bez.Uvidíš, možno sa ti ešte spustí sám pôrod. Len kľud a nestresuj 🙂

bolarazjedna
1. júl 2024

Tak mne napr nerobili indukciu, ale preindukciu. Primár mi tak vysvetľoval, že pri indukcii sa dava oxytocin, alebo tabletka prostinu ku krčku maternice, pri preindukcii prostin sa dava do pošvy. Ze je to najsetrnejsi spôsob vyvolania. Dáva sa to večer, a ráno obvykle začnú bolesti. Pôrod bol porovnateľný s prvým, úplne spontánnym pôrodom. Subjektívne viac bolelo, ak som rodila dlhšie, ale nesuviselo to s vyvolávanim.

kikusenka1
1. júl 2024

Ja som skúšala všetko a nepomohlo nic. Vo štvrtok mi povedali ze pokiaľ do nedele rána neporodím mam sa ist hlásiť na prijem do nemocnice a na druhy deň bude vyvolávacka. Tak som v nedeľu nastúpila do nemocnice lekár ma prezrel a povedal ze mi dajú 2 vyvolavacky s tým ze mam sa pripraviť na cisarsky nakoľko moje telo absolútne nie je pripravené na pôrod. A kým mi stihli dat vyvolavacku tak som porodila sama od seba.

tinalia
1. júl 2024

Myslim si ze si to sama teraz vsugeruješ a nemala by si sa na to takto zameriavať. Mysli na to, ako budeš so svojim bábätkom zdrava a šťastná a bolest pretrpíš tak ako všetky, ktoré to máme za sebou. Mne moje kontrakcie prišli hrozné, epidural som dostala v hodine dvanástej a zo spontánneho pôrodu sa stala akútna sekcia a nič som s tým nemohla urobiť, lebo život bábätká bol na prvom mieste. Takže sa nezameriavaj na bolesť, snaž sa čo najviac sústrediť na úspešný pôrod a to, že si konečne budeš držať v rukách svoje bábätko 😊 bolest a prah bolesti je velmi individualna vec.

kiki68
1. júl 2024

Tak niecim do toho tuknut musia, vacsinou to ide you tabletkou a casto rychlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre