Ahojte, o týždeň mam termín a nerada by som prenášala a bola na vianoce v nemocnici. Z pred týždňa mam nález že krčok je skrátený do 0,5-1cm, mäkký a otvorená na 1-2cm. Keďže je hmatny vak blán asi aj hlavička už nalieha lebo to cítim hlavne keď sedím alebo sa zohnem. Posledne 2 dni mam časté bolesti krížov ale nič sa nedeje. Ako je to prosím s vyvolanim pôrodu po TP? Mam aj cukrovku tehotensku. A čo hamilton? Vedia ho urobiť aj pred termínom alebo až po? Samozrejme budem sa pýtať na najbližšej poradni ale chcela by som to aby sa to spustilo same
@vevebono viem ze veľmi to údajne nepomáha ale myslím ze keď som otvorená s takýmto nálezom tak by to mohlo pomôcť a lepšie ako tabletky na vyvolanie. Ja mam poradňu 4 dní pred TP tak sa opýtať to by už nemal byt problém. A zas ja som strašne nízka cize mám strach aj ci bábätko vytlačím ak bude väčšie už
Cca 12h od Hamiltona som išla rodiť, mne zabral.
Som na tom veľmi podobné ako ty, čo sa týka termínu, akurát ja som mala naposledy krcok 2,5cm. Pri prvom mi zabral Hamilton, maly sa narodil na ďalší deň. Teraz idem vo štvrtok na kontrolu a tiež ju chcem poprosiť ak sa bude dať. Mne to už ide hrozne na nervy, chcem už mať za tým 🙈
Mala som hraničné hodnoty cukrovky a obe deti mi vyvolali na termín.
Tak ono pomôcť môže a nemusí. Čítala som tu, o ženách, ktorým ho robili opakovane a nič to nepomohlo. Ešte môže pomôcť masáž bradaviek, mne to baby radili, keď mi odtekala voda, ale nechceli mi nič urýchľovať, chceli ma nechať 48hpdin, že buď sa vypýta alebo nie. Ostruzinovy čaj ma ešte napadá
@vevebono alchemilku a malinnik pijem, pupalkovy olej takisto beriem tbl akurat ze aniball a masáž hrádze nie lebo som mala zdr. problémy cize som nemohla. A tie bradavky som už počula ale zároveň som čítala ze to lekári veľmi neodporúčajú tak som na vážkach. Skúsili sme sex, upratala som cely dom, vešala som záclony a nič z toho. Horúcu sprchu praktizujem už týždeň a tiež nič.
@andreakotesova tu cukrovku ja nijak ani diétu nemám práveže len ju mám zapísanú v papieroch no dúfam ze aspoň to mi pomôže a keď to uvidia tak ma nenechajú prenášať.
@zuzana9393 ja tiež štvrtok tak poprosím doktorku ze by mi ho spravila ak sa dá. Ja ho mam cele tehu skrátený takže mne udržiavali a musela som ležať.. no ja už tiež by som to mala rada za sebou a to som prvorodicka :( bolesti mám od včera aj dnes ma bolia kríže a nič.
S tehu diabetom musis na termin max porodit, aspon co ja viem. Podla mna to pojde same ked hovoris ake mas priznaky
Tiež som nemala diétu pri tej cukrovke.
@kiki68
@andreakotesova no tak aspoň takto mi padne vhod ta cukrovka 😂 akože bola by som fakt rada ze keby to ide samé ako pchať do seba hentie lieky na vyvolanie. Baby ešte taka blbá otázka 😂 áno viem ako sa robia deti atď ale nie som si istá večer sex a je este možné že dnes od obeda by ešte vytekali spermie von z tela?? Ci to je taky vodnatý výtok vôbec neviem rozlíšiť alebo aj to môže znacit niečo?
Mne ho robili 2x pred dvomi tyzdnami ale nakoniec som porodila pred tyzdnom s dvomi vyvolavackami😊 bala som sa ich ale nakoniec to nebolo az take strasne😀 stale som cakala vacsiu bolest a nakoniec uz vacsia neprisla😊
No moze byt vytok mix, tazko povedat. V tomto stadiu uz to tecie cez seba vsetko
Ja už mám bolesti mesiac,asi aj viac. Pri prvých dvoch žiadny poslickovia nič, len zrazu v deň pôrodu. Teraz mám také bolesti, že každý večer premýšľam, či to nezačína. Bolia ma kríze, klby, mám zlatú žilu, psychicke výkyvy. Už toho mám plné zuby, fakt odratavam dní 😡 Držím palce, nech to máme rýchlo za sebou ❤️👊
@sandra811 jeej teba si pamätám gratulujem k maličkemu ❤️❤️ a bola si aj otvorená pred termínom ci nie?
@zuzana9393 ja od 31tt poslicky intenzívne ale teraz to začalo fakt byť už bolestive tak uvidím co sa bude diať. Už je to ozaj veľmi ťažké tieto posledné dni. Držím aj ja tebe palce aby sme to mali rýchlo za sebou 🙏🍀
Inak ešte mi napadlo, ty budeš teda tiež decembrovka, na FB v skupine sa toto riešilo a tam jedna baba písala o curbe walking ( dúfam,že som to dobre napísala) je to chodenie po obrubníku jednou nohou, kukni na nete. Jej to vraj zabralo. Idem aj ja skúsiť 😁
Na 1 prst a krcok bol 0,5cm😊
@zuzana9393 akurát som to googlila tak budem musieť vyskúšať aj toto 😂
@sandra811 no to mam aj ja takýto cca nález len ešte krcok mäkký a veru si ma nepotešila 🙈
Mne Hamilton nezabral, az na treti raz a aj to som bola 4 dni po termine. No ja som praveze chcela rodit na Vianoce, taky pekny termin, teda po Stedrej veceri alebo 25.12., termin som mala prave 24.12. No mala som vysoky tlak a rodila som teda tyzden pred terminom, kvoli tomu. Ale to bolo tretie dieta, ja som bola uz na 3 cm a doktor mi len praskol vodu a do 45 minut sa maly narodil. Ked totoje velmi individualne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mne robila hamiltona dva týždne pred termínom, na prehliadke som sa opýtala, či by mohla a nemala žiaden problém. Do 4 dní odtiekla voda