Vyvolanie kontrakcií pre úzku panvu?

paulinafabryova
25. nov 2018

Ahoj babule, chcem sa s vami poradiť. Zajtra mi idu vyvolať pôrod. Termín mám 4.12. Ale pani doktorka povedala že bábätko ma 3400g a keby to nechám na neskôr tak by som už mala ťažký prirodzený pôrod lebo mám úzku panvu. Máte s tým skúsenosti. Je to kratší proces pri vyvolaní kontrakcie.

pininka
25. nov 2018

@paulinafabryova len aby ozaj toľko malo. Má svoj význam rodiť v 40tt a ja by som si tak skoro pôrod nenechala vyvolať.

sasunka
25. nov 2018

@paulinafabryova Tiez nerozumiem preco zasahovat do prirody. Ja som mala tiez velke dieta a rodila som tyzden po termine-vyvolavackou a nikomu to neprajem. Na Tvojom mieste by som s tym nesuhlasila a pockala kym sa vypyta samo. A tie vypocty sa mozu mylit aj o 300 gramov. A kamoska mala obe deti skoro 4 kilove a porod ukazkovy, cize ani ta vaha nemusi nic znamenat.

hviezda21
25. nov 2018

@paulinafabryova fyzická aktivita (bezpecna v tvojom stave), horuci kupel bylinkovy, 1-2pohare cerveneho, do zajtra aspon 2x sex, a medzitym akupunkturna masáž noh na vyvolanie porodu. A hlavne sa v noci vyspi lebo toto pomôcť moze a nemusi, kedze si predterminom a cele to je len "znasilnovanie". 3400g moze byt aj 2900g a o tyzden bude mat max o 200-300g viac. Cize dieta 3,2- 3,8kg vytlaci vacsina zien. Nenechaj sa do nicoho tlacit, rob denne tie veci kt.som pisala v uvode ( vinko len obcas) a do terminu sa to spustí same na 99%. Plus pi ostruzinu malinovu cajik. Ak nie potom by som ZAČALA uvažovať nad vyvolavanim! Vela štastia a zdravia maminka 🙂

aleks84
25. nov 2018

Vopred sa ospravedlňujem za chyby, ne som Slovenka, no žijem tu už 5 rokov, a tento rok som rodila vo februári prve detia, pôrod bol vyvolavany, lebo bola som už týždeň po termíne a mala som malo vody. Ja som sa spolachla na lekárov. Začali mi vyvolávať večer a porodila som až na ďalší deň o 20:00.Bolesti sa mi začali až cca o 14:00,a také veľmi silné o cca 17:00. Táže trápila som sa tak veľmi veľmi len 3 hodky. Neviem to prirovnať do normálneho pôrodu, no té tri hodiny bolelo to veľmi. Na konec chcela som už epiduralku ale bolo neskoro, už som mala 7 cm a o nedlho na to som porodila. Zevraj vyvolavany pôrod je viac bolestivý, no priznávam bolesť bola veľká ale krátko.

aleks84
25. nov 2018

@aleks84 ešte som chcela napísať, že u mňa váhu detiatia "uhádli" presne, rozdiel bol 40 gramov.

damadama
25. nov 2018

V tvojom prípade je to diskutabilné a ak je k tomu dôvod-zdravotný, že nevytlačíš, tak asi áno. Môžu ťa aj tak nechať rodiť prirodzene, ale vytrápiš sa a môže/nemusí to skončiť sekciou. Otázka znie, na čo sa cítiš, čo chceš a čo nie... ??
Mne tiež chceli vyvolať pôrod, nakoľko som podľa lekárov-papierovo podľa ich výpočtov prenášala... Nikto nechcel pripustiť môj termín počatia. Veď predsa viem, kedy som mala sex, bola som pri tom a vedela som aj plodné dni. Len sa zľakli, lebo videli veľké dieťa v bruchu. Na príjme na rizikové (strávila som tam 9 zbytočných dní) malo bábo 3,8kg. Porodila som prirodzene 4kg dieťa,bez vyvolávačky podľa môjho výpočtu (2.dieťa) 39tt+1 deň, podľa nich 42tt. Aj doktorka deň pre pôrodom uznala, že mám ešte nie veľmi vyzretú placentu (na 42tt býva veľmi kalcifikovaná) a dieťatko malo dosť plodovej vody a hlavne prietoky boli v poriadku.
Samozrejme nástrih bol, obvod hlavičky bol 36cm.Pri pôrode mi dávali oxytocín, nech sa maternica toľko nevyčerpá a lepšie sa potom zavinovala. Oproti 1.pôrodu to bolo bolestivejšie, ale rýchlejšie.

lejka01
25. nov 2018

Mne vyvovalavali o 2 tyzdne skor...ale nie kvoli tomu preco sa tebe chystaju, ale mne odtiekla plodova voda...no ale maly sa spraval, ze von nepojde, takze preto po 2 dnoch cakania na vzdycharni mi dali oxytocin...k porodu len tolko trval cca 11 hodin, nastup kontrakcii bol ihned po oxytocine, uz som mala pocit ze ani prestavka medzi nimi nebola, mala som epi, maly mal 3000 g a ledva som ho vytlacila, takze vdaka bohu ze bol malinky 😂...ale hned po porode ako keby som nerodila a to som mala aj nastrij 😎takze tak...teraz som zase tehu a asi sa s mojim porodnikom tiez dohodnem na skorsom termine ak bude babo vacsie

zuzipolo
25. nov 2018

@paulinafabryova ahoj,ja by som to nechala na lekároch v tvojom prípade,ak máš úzsku panvu tak to sranda asi nebude..neviem či sa ti oplatí riskovať a čakať,je to na tebe..držím palce 🙂

evalin88
25. nov 2018

Asi je to individualne.. ja som rodila iba po tabletke nie po inekcii.. crly porod od podania tabletky 4,5 hod. Bolesti dost silne ale porovnat to neviem. Bola som tyzden po termine. Mam kamosku ktorej prva vyvolavacka nezabrala a museli jej dat dve naraz .... nikdy nevies ako telo zareaguje a kazda sme ina. Ja som bola aj rada koli presunu do nemocnice. Byvala som u starkej 78 ročnej a bala som sa aby priliš nestresovala ked to na mna pride...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre