Vyššie dioptrie a pôrod

10. okt 2024

Ahojte, tie ktoré máte vyššie dioptrie (kratkozrakost) a nosíte väčšinu času kontaktné šošovky-mali ste ich aj pri pôrode alebo radšej okuliare? A ako ste fungovali potom s bábätkom, tiež šošovky alebo okuliare?

really8
10. okt 2024

Neviem co su u teba vyssie ale cocky som mala cely porod. Oba

lucia062018
10. okt 2024

Ahoj ja som rodila síce už pred 6 rokmi ale nemohla som mať šošovky v očiach vraj kvoli tlaku, zober si určite pre istotu so sebou okuliare

petronellla87
10. okt 2024

Rodila som 2x so šošovkami. Neviem co je u teba vyššie ja nosím 3,5

andrea2323
10. okt 2024

Ja nosím okuliare a najprv som mala okuliare počas prvých fáz, potom počas tlačenia už ani to nie, to už teda fakt riešiť nebudeš 😁 lebo mi tvár utierali, osviežovali a mala som vlastne zatvorené oči, tak mi to bolo celkom jedno.. a to mám 5ky dioptrie.. 😁🙈

blaazi
10. okt 2024

Ja preferujem okuliare..pri babatku kazdu chvilu vstavas, spis aj cez den, nestihala by som vyberat a vkladat cocky, dbat na hygienu, myslim tie prve tyzdne, sestonedelie. Pocas porodu som bola rada, ze mam.nejasny zrak, pomahalo.mi to sustredit sa na podstatne veci a beztak som oci zatvarala skoro stale pri kontrakciach, opierala sa hlavou atd.

really8
10. okt 2024

Neviem si predstavit rodit “naslepo”. Chcela som vidiet vsetko sa deje. Od porodu si tiez davam stale cocky. Rano zalozim vecer zlozim. Trva to kratsie ako jedno vycikanie. A najma ked nahodou mam okuliare maly hned po nich chmata

mane01
10. okt 2024

Ja som mala okuliare oba porody. Aj v porodnici potom. Nechcelo sa mi tam babrat so sosovkami, kedze tam bola umyvarka jedna na chodbe.

domiklik
10. okt 2024

Rodila som so šošovkami pred 3 rokmi. Pýtala som sa ci to je ôk. Povedali, ze hej. Druhýkrát som prišla v noci, mala som okuliare, doslova mi stekali po ksichte. Dioptrie ma 4,5.so šošovkami fungujem denne.

dota6
10. okt 2024

Mám 6tky dioptrie, rodila som prirodzene a s nasadenými šošovkami. Nikto sa ma na to ani neopýtal. V pôrodnici som mala aj šošovky aj okuliare. Mala som aj tie, čo sa nemusia vyberať na noc, môžu sa nosiť kontinuálne.

nila0622
10. okt 2024

Mám -3,75 a mala som šošovky pri pôrode. 🙂

danyelia
10. okt 2024

Tak ja mám na jednom oku dioptrie 7-ku, na druhom 6,5-ku, krátkozrakosť (=nevidím dobre do ,,diaľky,, cca už na 10 cm) pri 4 pôrodoch som mala šošovky a všetko bolo v poriadku. Šošovky sa pri pôrode neodporúčajú, ak má žena vysoký očný tlak, aby jej tam niečo nepopraskalo (cievky alebo niečo vo vnútri oka). Myslím, že od určitej dioptrie treba ísť na očné vyšetrenie - pre istotu. Pri bábu som mala v noci po ruke okuliare, cez deň vždy šošovky...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre