Vyprázdnenie pri pôrode

4. dec 2022

Baby chcem sa opytat alebo skor upokojit (?) 😅
som prvorodicka
dozvedela som sa ze pocas tehotenstva ked budem rodit tak mozem sa aj pritom posr.t? alebo su to len famy?
kedze chcela by som aby tam bol aj moj priatel, ale mam z toho dost zmiesane pocity kedze nechcela by som aby videl ako sa aj vyprazdnim😅..
prepacte za hlupu otazku ale neda mi to kedze mi to vrta v hlave 🙈

dzulli1980
4. dec 2022

Stáva sa to ... ale to bude to posledné, čo Ťa bude trápiť, keď budeš rodiť.

lasona
4. dec 2022

Pri Tom tlačení naozaj môže vyjsť stolica, je to normálne...preto ti predtým urobia klistir. Ale chlap zvykne byť pri žene, čiže nič nevidí..a úprimne toto ti bude úplne jedno po Tom čo zazijes..moj muž bol pri mne a ešte aj krv po mne utieral..a ver že tej krvi je tam dost

mamamasama
4. dec 2022

Možno sa ti telo prečistí pred pôrodom. Ak máš z toho mať blok,odporúčam klystír. Každopádne. Ak tam bude muž, možno sa po*erie aj on.

natalala
4. dec 2022

Jasne stava sa to, preto robievaju predtym klystir (ten moues odmietnut) V mojej porodnici nerobia klasicky, ale iba taky gel tam vytlacia, ani to nebolo neprijemne a mne to pridali na psychickej pohode (som sa obavala presne toho, co opisujes 🙈)

zuzka0605
4. dec 2022

je to normalna sucast porodu.robievaju klystir..ale za prve, mzoes odmietnut, a za druhe, ak sa ten klystir nestiha podat, tak sa nestiha.

pribinak
4. dec 2022

Klystir môžeš odmietnut, telo sa samé prirodzene pri prvých kontrakciach vyprázdňuje, aby bolo viac miesta (veľmi laicky napísané)
V lekárni dostať tabletku s rovnakým účinkom ako klystir

trgypadl
4. dec 2022

@pribinak nie je to vzdy pravidlo, ze telo sa prirodzene same vyprazdnuje...
Mozem info o aku tbl sa jedna? Dakujem

maminkadeticiek
4. dec 2022

Ja budem teraz absolutne nechutne priama odpustite mi ten slovnik-Ver mi,naozaj mi ver,ze pri porode,ked budes mat pocit, ze neexistuje ziadna sanca,ze pri tej strasnej bolesti nezomries, bude to,ze by si sa mohla posrat tvoj absolutne najmensi problem.NAJMENSI!Ovela vacsi problem budes mat po porode,ked budes hladat akykolvek sposob,ako sa bezbolestne vysrat.PARDON,ODPUSTITE 🙏🤷‍♀️ Sprav si samozrejme klystir ak chces este v stave,ked nie si v takych bolestiach nieco ovplyvnit.

pribinak
4. dec 2022

@trgypadl už di nepamätám, syn má už 12 rokov
Už si nepamätám nejak Yal alebo tak. V lekárni ti povedia

To samocistenie samozrjeme nie je na 100% pri každej zene, ale väčšinou áno

natalala
4. dec 2022

@pribinak yal je ten gel, kt som spominala. Je to “prijemnejsie” ako klasicky klystir.

thoughtfulweirdo
4. dec 2022

Rodila som dvakrát, nemám ani tušenia, či zo mňa išla aj stolica, klystír v tejto pôrodnici nerobia. Je to bežná záležitosť a s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeš vedieť ani ty, ani tvoj doprovod, či k tomu prišlo 🙂

domka222
4. dec 2022

Klystír ani raz nestihli. Ale viem, že pri oboch mi menili podložku. Čiže asi áno. Ale vôbec ma to v tej chvíli netrápilo

pribinak
4. dec 2022

@natalala môže byt. Ja som mala tabletku a ten názov si už veľmi nepamätám

trgypadl
4. dec 2022

@pribinak yal je gel, nie tbl

pribinak
4. dec 2022

@trgypadl neviem presne názov tej tabletky

mimi3008
4. dec 2022

Moze sa to stat, ale ak bude pri tebe partner a bude ti stat pri hlave, drzat ta napr.za ruku, aj tak to neuvidi

jaskolka
4. dec 2022

Áno, je to možné. A nie, nebude ta to v tej chvíli absolútne trápiť. Možno to ani nebudeš vedieť. Je aj možné, že to dajú klystir, no nie všade to robia, rodila som 2x bez toho.
Doktori a sestry to neriešia. A chlap (ak je normálny) nebude to riešiť tiež

nikpa
4. dec 2022

Pred prirodzenym pôrodom sa robí klystír

makakova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
4. dec 2022

Pred porodom davaju aj cipky na vyprazdnenie.

maryetta
4. dec 2022

Veru stane sa.
Pri prvom som mala klystir a ok.
Pri druhej som sa vyprazdnila par hodin pred porodom. Klystir nestihli spravit a ok.
Pri tretom bol aj klystir a aj tak tie tlaky potom-pustila som zial aj na sale. To bolo všetko tak rychlo ze som aj bola rada ze tak lebo inac by som asi porodila na zachode. Takze tak. Vymenili podlozku podo mnou a hned nato sa narodil aj syncek.

zuzana9393
4. dec 2022

To sa stava uplne bezne. Mne sa to stalo pri prvom a to som mala klistir. Pri druhom som nemala a doktorka mi vyslovene povedala, ze mam zatlacit a najskor ma vijst💩🤣 ale pri druhom som sa nastastie zaobisla bez toho. Aj ked ma to ani pri jednom v tej chvily netrapilo

denden77
4. dec 2022

jaaaj, ked uz budes na sale, toto riesit nebudes 😁
mne sa to sice nestalo ale kedze chlap videl liezt zo mna plodove obaly a svoju dceru, toto by bol uz len detail 😁

alanko20
4. dec 2022

Môj chlap pozeral na moju placentu a celý čas som mu zvierala ruky, div, že som mu nepolámala kosti. Všetko bude dobré.

bagre
4. dec 2022

ak dajú klystír, malo by to byť ok / ak sa nestíha, tak tesne pred vytlačením dieťaťa sa vytlačí aj TO - ale lekári sú zvyknutí a nie je to nič hrozné, rýchlo utrú a ide dieťa

petamich
4. dec 2022

mne sa to stalo, dostala som cipky na vyprazdnenie, ktore mi nezabrali a tak som sa vyprazdnila na sale - ver mi, ze to je to posledne co tam niekto bude riesit, manzel mi aj tak stal pri hlave a PA vymenila podlozku, nijako to nekomentovala a hotovo, ja som sa ospravedlnila a ona, ze to sa bezne stava a su na take zvyknuti, mne porod nepostupoval dobre a moj muz videl kadeco, je to porod, chlap ma byt nachystani, ze tam nebudu duhy a jednorozce a romanticka hudba

petamich
4. dec 2022

@maminkadeticiek boze ani nehovor 😂😂 ja som mala po porode taku zapchu, ze kazda jedna stolica bola ako maly porod, susedia doma si museli mysliet, ze tam mame jelena v ruji, podla mna toto bolo 1000x horsie ako porod cely 🙈

lusyyy36
4. dec 2022

Ja som dostala klystir, len som potom nevedela čo skôr lebo ja som cely pôrod aj prevracala. Môj muž to vzdal asi v polovici, biely ako krieda odišiel von, už mal kúsok od odpadnutia 🤣

sima1415
4. dec 2022

Áno a môj manžel ma dokonca musel utierať a nič to na našom vzťahu nezmenilo pretože ako dospelý človek si vie uvedomiť že som to neurobila zámerne a nedokázala to ovládať

matkahelka
4. dec 2022

ja som sa pri prvom porode pokakala tiez, okakala som tam nejakej sestre prsty. ja polomrtva od bolesti a moj muz sa tam za mna ospravedlnoval "prepacte jej, jej sa to doma inak nestava" 🤦‍♀️ akoze pri tych bolestiach je uplne posledne, aby tam niekto riesil nejake hovienko.oni su na to zvyknuti.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre