Ahojte žienky, máte skúsenosť ( či už osobnú alebo sprostredkovane) s termínom pôrodu podľa prvých pohybov u prvorodičiek - teda, že by to fakt vyšlo? Moja doktorka tieto termíny nepočíta. Pre ňu je smerodajný jeden a to podľa MS.
@kikush1811 vypocet podla pohybov je nepresny.niekto citi v 14tyzdni,niekto az v 22tyzdni.prvorodicky citia neskor,viacrodicky skor. termin sa vypocitava najskor podla MS,ale presnejsi je podla prvych ultrazvukov,kedze ovulacia mohla byt posunuta
kočeny, mne to tak prezentovali naše staré mamy 🙂 že k prvým pohybom, teda k dátumu sa má pripočítať 20 týždňov. Práve preto sa pýtam, lebo som prvorodička a pohyby som cítila už v 17. tt 😀 A žiaľ mne termín podľa ultrazvuku nevypočítali ☹
@kikush1811 To si tak orientacne pocitali mozno nase babky lebo pohyby citit tak priblizne v 20 tt. Dieta nema zakodovane, ze teraz sa zacnem hybat a presne o 20 tyzdnov sa narodim 😀 Hybe sa uz davno, ale zavisy od roznych okolnosti, kedy to zacnes citit ty. (poloha maternice, ci je placenta vpredu alebo vzadu. atd.).
@belllinka no však jasaaaan 😀 ale vraj aj niektorí lekári sa tým orientujú, resp. vypočítajú jeden termín podľa pohybov. Ťažko povedať, no ... Uvidím až keď porodím 😀 Preto špekulujem, že už sa toho neviem dočkať 😀
@belllinka a to ani nehovorím o tom, že ešte neviem pohlavie 😀 a pozri v koľkátom tt som práve 😀
@kikush1811 podla pohybov sa riadili nase babky....v podstate ano- orientacne mozno - lebo sono nebolo, rodili jedno dieta za druhym tak ani termin poslednej mensturacie asi casto nebol k dispozicii , resp. nepisali si do kalendarikov kazdu blbost - kolko dni, aku silnu, kedy presne......
kazdy normalny doktor ti termin-priblizny urci podla sona, alebo podla poslednej menstruacie, ak tam je vyraznejsi rozdiel tak kombinaciou oboch.
pohyby uz si nepamatam presne - ale cca v 18t. pri prvom - doktor hovoril, ze na to mate casu este aspon 2t.
- pri druhom okolo 25 t. - dovtedy len akoby zle travenie 🙂 keby som nevedela ze som tehotna, tak si myslim ze to mam z toho ze som nieco zle zjedla.
- pri tretom uz cca 16-17t.
tak tak....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
o tomto som nepocula a zda sa mi to blbost...citit pohyby je velmi individualne, hlavne u prvorodiciek, casto je aj tazko identifikovat, co vlastne pohyb je...a ako sa to ma pocitat? TP je vacsinou pocitany podla terminu poslednej MS a podla velkeho UTZ v 1.trimestri
@kikush1811