Vyhovuje vám budíček v pôrodnici?

stut
9. máj 2011

Porodnice posunula budíček. Před sedmou nesmí do chodby ani uklízečka - iDNES.cz
bit.ly
Litomyšlská nemocnice dokázala, že téměř čtvrt století po pádu totality už není potřeba budit pacienty s příchodem uklízeček. Od května se budíček v porodnici posunul na sedmou hodinu. Jinde ale staré zvyky stále přetrvávají, i když si pacienti stěžují sebevíc.

benne
9. máj 2011

Ja som mala budíček s hladom mojich detí a tak to aj ostalo doma 🙂 .. ked som ležala v pôrodnici kvôli pozorovaniu, v 7m, nebudili nás.. takže nerozumiem o čom je táto diskusia 😅

titkovamiriam
9. máj 2011

tak toto som si ani neuvedomovala,bolo mi to uplne fuk kedy je budiček kedže som sa ,,podriadovala,,detom 🙂 🙂 🙂

stut
autor
9. máj 2011

Ano je to tak prečo by sa malo v nemocnici vstávať o 6:00 veď nejdete do práce : Mali by ste oddychovať tento režim bol zavedený za čias Marie Terezie jednoduchá vec. Vstávať v nemocnici o 6:00 je choré presne ako naše zdravotníctvo v prípade že vám ešte niečo chýba v zdravotníctve a v pôrodniciach prispejte kým ma zase nepopravia. Samozrejme každého žiadam o maximálnu slušnosť a tvrde dodržiavanie pravidiel modrého koníka.

zajo79
9. máj 2011

no...to si pamatam, ako o piatej prisla upratovacka a zacala umyvat s tou hnusnou vodou dlazku... 😠

titkovamiriam
9. máj 2011

si nepamatam žeby sa vstavalo tak skoro,tiež som lezala na rizikovom a odbery sa robili okolo 7-potom ranajky ,vizita....po porode tých starších to bolo rovnako,pri marekovi som rodila v sukromnom centre tak sme ranajky mali o osmej,klasika budicek tam ani nebol,asi to zalezi od nemocnice a je sranda že upratovanie si vobec nepamatam,nebolo to pre mna asi podstatne 😀

ela2710
9. máj 2011

@stut my sme mali budicka este pred siestou, lebo okolo pol siedmej chodila vizita a potom hned detska vizita, a to sme sa este pred vizitou chceli sprchovat, atd. takze budicek bol skor, ale tak ked mi nosili maleho -pr. o tretej rano, tak som uz zaspat nemohla, alebo ked som ho mala na izbe, tak pekne kazde 2-3 hodiny kojit, teda mi bolo jedno ci musim vstat ci nie, a nastastie u nas upratovacky chodili neskor 🙂

zajo79
9. máj 2011

ta izba bola taka hnusna, ze neake utieranie handrou v duchu hesla co je mokre to je ciste to nezachranilo... ale viem ze ma to budilo. a ze som sa upratovacky pytala ci to tak skoro musi byt..

aduskatt
9. máj 2011

ja som lezala na rizikovom, prisny kludovy rezim...a to znamenalo budicek o 5,00 a pekne hned na monitor a na oddeleni uz rusno☹..na sestonedeli detto..............pred siedmymi rokmi, Kramare.predpokladam, ze sa vela nezmenilo

sirinka
9. máj 2011

no budicek na porodnici som nejako nevnimala, lebo som sa tiez viac riadila svojimi detickami a to ze mi zobrali krv, zmerala som si teplotu...nikto ma nenutil skutocne vstat z postele, spala som priebezne aj cez den, ked sa dalo a myslim, ze tak to robi vacsina pacientov na vacsine oddeleni...
ale napriklad ako sestricka som mala za ulohu este do konca nocnej sluzby urobit nejake veci, ako su odbery - aby sme mal cim skor vysledky, najlepsie do vizity, tlaky zmerat, rozdat ranne lieky, lebo denna smena mala zase ine ulohy a nechat to vsetko do dennej sluzby by bolo trosku moc...
ja si nemyslim, zeby toto niekomu ublizilo...

sirinka
9. máj 2011

a upratovacky chodia do prace na siestu...este som nepocula, zeby mali niekde pracovnu dobu od piatej...

beruska.zuzanka
9. máj 2011

@aduskatt
@sirinka presne tak na Kramároch o 5:00 budíček 🙄 upratovačka, čo nám ani smetie nevyniesla a museli sme sa ísť prosiť na sesterňu, že sa nám vložky váľajú po kúpeľni. a to bol tzv."nadštandard"... riadiť sa dieťatkom?? dojčila som, prišla vizita a nezáujem, že bábätko papá, odložiť do postieľky a podrobiť sa potupnej kontrole, prípadne detská vizita, kde nutne potrebovali dieťa zvážiť....
a zažial som si aj tzv "veľkú vizitu" znova budík po piatej, upratať stolíky a všetko, ako na vojne a nepohnute ležať v posteli s vyzlečenými nohavičkami a čakať 🙄 bez jedla do cca deviatej 🙄 🙄 🙄

mrka2
9. máj 2011

teda ja si nepamatam,ze som musela tak skoro vstavat 😕 akurat prisla sestricka, zmerala tlak ( mala som vysoky,tak mi merali pravidelne), dala tabletky a nechala ma lezat. nic take,ze vstavajte... pekne cez rozhlas nam mile sestricky oznamovali,ze sa mame pomalicky pripravit na vizitu,ale to bolo neskor okolo siedmej? no nepamatam presne... 🙂

maca_p
9. máj 2011

4.50 prve rano v galantskej nemocnici... a sestricka humoristka, ze : dobre rano 😲 😲 😲
ked konci nocna smena, este potrebuju spravit ciarky do zaznamu s tlakom, s teplotou, lebo denna smena by to za cely den nestihla...

zajo79
9. máj 2011

@beruska.zuzanka ja som zazila aj ze im vadil zupan na posteli..veci na stoliku.. uplne otras.

a pred vizitou ze deti mali byt vyzlecene..v jednom kuse niekto otvaral dvere, tak som maleho zabalila, ze ich kaslem, nebude pol hodinu odbaleny...kym pride vizita detska.. a to ste mali vidiet ako ma sestricka zotrela... hulakala na mna ako na male soplave decko. tak som jej len povedala ze si nenecham dieta aby prechladlo. hlavne ze navstevy povolene neboli - lebo ze aby deti neochoreli. 🙄 🙄

zajo79
9. máj 2011

ono sa to nezmeni, pokial budu maminy asi ticho...

i ked chapem, ze doktori tlacia asi na sestricky, lebo chcu mat vizity rychlo za sebou.. lebo este pomimo rodia, ordinuju... no ale..zas vizity, ako na kramaroch, ked sestricka krici na celu chodbu - roztiahnut nohyyyy, vizita. ze sorry. mohli si pri mne kricat. da sa to vsetko aj v miere prijemnej pre pacientku, pekne volat kazdu pacientku na ambulanciu a tam ju skontrolovat, len doktor a pacientka. take hromadne vizity...otras. neviem ci sa zrovna medici nieco naucia.

beruska.zuzanka
9. máj 2011

@zajo79 vieš na čo som bola napálená ešte? december, chrípky, pomaly všade v nemockách na sk karanténa, žiadne návštevy a na Kramároch veselo púšťali sestry rodiny rodičiek, ktoré im samozrejme asi niečo dali do vačku do jedálne k izbám..... a behali nám tam po chodbe deti, kričali, keď my sme potrebovali kľud a oddych, ke sme sa sťažovali, tak bolo vše ok, ale keď napr. ja som mala návštevu tlačili sme sa v studenej chodbe na prievane 😠 🙄
ach jaj...

zajo79
9. máj 2011

ani chripky byt nemuseli..mne vadilo ze vlastny muz ma nemoze prist pozriet..nic len jedna miestnost by stacila..vyhradena pre navsetvy...

co mam ist rodit kam aby sa ku mne spravali ako k cloveku?

malinovka333
9. máj 2011

.

zajo79
9. máj 2011

@malinovka333 ja som rodila aj v ba na kramaroch aj v nitre... vsade na jedno kopyto.

beruska.zuzanka
9. máj 2011

@zajo79 v štiavnici a v galante sú vraj super pôrodnice, mám plán naštudovať 😵
držím palce, už to máš za pár 😉 kde tentoraz? Nitra opäť?

malinovka333
9. máj 2011

@zajo79 mne stacilo ze som zatial len lezala na gynekologii a o piatej budicek v podobe upratovacky,najskor ti zazala svetlo,potom vyniesla smeti,a potom umyvala zem zo spinavym mopom,a buchala do posteli dobreze som s nou neodletela 😀 a dalej sa už spat nedalo

maca_p
10. máj 2011

@beruska.zuzanka v galante sa ale vstava skoro 😲

berus222
10. máj 2011

my sme mali tiez skoro rano budicek. bola som tam 3 noci a z toho som 1 spala, takze mi vobec nevadilo vstavat skorej. bol to den odchodu, tak som sa tesila. ale tiez som sa pytala upratovacky, ze co ju "poraza" tak skoro, ved vsetci este spia. a tiez system: co je mokre, to je ciste. inak, ja som mala pocit, ze tam cele oddelenie riadila teta upratovacka a sanitarky.

dadkak
10. máj 2011

no nás veru nik nebudil. jedine keď deti prišli brať ráno o siedmej na vizitu na novorodenecké 🙂 ale to sme už dávno boli hore, keďže detičky majú svoje vlastné hodiny 🙂 prvá upratovačka prišla až kol polôsmej ak nie neskôr. 🙂

stardust
10. máj 2011

v porodnici bolo bezne, ze novorodenci spali na izbach s mamami, takze mi bolo uplne jedno, kedy je budicek, nieto sa este stazovat nad upratovackou.

reisi
10. máj 2011

na porodnici budis ten budicek nech je skoro rano, ved tam stravime par dni ale predstavte si ze lezite s rizikovym tehu na gynekologii aspon dva mesiace a ste nutena kazdy bozi den vstavat o piatej na buchot upratovacky...to je uz co 😠

stardust
10. máj 2011

@reisi bud rada...na novorodeneckom v nemeckej porodnici, kde som rodila umyvali izby len raz za tri dni. Staci povedat upratovacke, aby robila potichsie.

reisi
10. máj 2011

@stardust nebudem rada , mam ine poziadavky! A ze poviem upratovacke,aby nebuchala, to mi nemusis radit, nemam 15-nast a skusala som to s nou slusne dohodnut ale urazila sa. 😝 Keby bola moznost , tak som urcite v sukromnej nemocnici. Ked nemusim nebudem sa prisposobovat veciam , ktore ma vyslovene obtazovali a stresovali a dali sa robit inak, slusnejsie ci ako to nazvat.

bihan
10. máj 2011

Nerodila som na Slovensku a niečo ako "budíček" boli v mojej pôrodnici raňajky o pol ôsmej či o ôsmej, ktoré mi doniesli na izbu (ako každé iné jedlo).. už si to presne nepamätám, potom nás prišla pozrieť PA, ak malá spala, tak mi len povedala, aby som zazvonila, keď bude hore...posteľ mi prezliekali doobedu, posledná kontrola večer o deviatej... kým sa nikto neozve, budú si robiť s rodičkami, čo sa im zachce a ešte pindať, aké sú "dnešné rodičky" drzé a útlocitné.

stardust
10. máj 2011

@reisi zavisi od toho, co ty pokladas vo svojej hlave pokladas za slusne...rodit si mozes samozrejme kde chces.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre