Vonkajšie a vnútorné šitie po pôrode

menox
20. feb 2016

Ahojte. Možno bude znieť blbo moja otázka, ale čo je vlastne vnútorné a vonkajšie šitie po porode, čo presne šijú pri vonkajšom a čo pri vnútornom šití? Ďakujem 🙂

juhseverzapad
20. feb 2016

Hanbu ti šijú!! Najprv z vnútra, potom z vonka, ale iba ak ťa nastrihnú alebo ťa roztrhne.

misel0806
20. feb 2016

Vola sa to EPIZIOTOMIA-nastrih hradze. Po porode moze dojst k poraneniu hradze je to oblast medzi posvou a konecnikom a vonkajsich rididiel velke a male pysky alebo krcok matrnice. Ak ta roztrha tak ta siju. Chapenzi.. Rodila som sekciou ale toto vie aj debil😀😀

ukulela
20. feb 2016

@misel0806 nemusito vediet kazdy debil - kurde, slusne sa opytala. jo?

@menox mna sili von aj dnu. nastrihli mi hradzu (medziposvou a konecnikom) - aby sa maly lepsie dostal von a neroztrhlo sami to sami- to bolo vonkajsiesitie.
vnutri nenastrihavaju, ale stane sa, ze sa pri tlakoch roztrne/natrhne zena aj vnutri. stava sa to napr vtedy, ked zena ma v tehotenstve problemy/mykozy/e-coli - to misestricka vravela.skratka nejaku infekciu v posve - snazia sa topreliecit,lebo to oslabuje steny v posve atie sa potom lahko pri porode trhaju. a veru aj mne (a to som brala niekolko atb v tehotenstve kvoli infektu, no aj sestricka mi vravela, ze to je caste, ze je to oslabenou imunitou, zatazou organizmu, ze sa to tam rozmnozi. nema to nic s hygienou) - takze som mala par stehov aj vnutri. preto soms a tak rozpisala, lebo aby si sa nebala, resp. nezdrahala, keby tti na gynde naordinovali v tehotenstve lieky kvoli tomu. aby si radsej brala.

menox
autor
20. feb 2016

dakujem pekne
@ukulela tebe zvlášt za presný opis 🙂 teraz už v tom mám jasno 🙂 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre