Ahojte, je možné mať pri pôrode okrem otca aj niekoho iného?
Chcela by som byť pri pôrode svojej sestry, ale vraj to býva obmedzené iba na jedného človeka. Bude rodiť v PN, v štátnej nemocnici.
Sestra nech sa opýta v pôrodnici ak to chce aj ona.
@walentina7 co je na tom take poburujuce?
@macekovam zavadzat? To je porod, nie transplantacia srdca..
Dufam, ze ten zoznam pritomneho personalu je zart a uz nikde takto zeny nerodia.
@mirkabav spytajte sa priamo vo vybranej porodnici. Mozno je este moznost si vybrat aj respektujucejsiu porodnicu, ak by ta vybrana takuto moznost neponukala.
@mirkabav ja som na antolskej v Ba mala pri porode v nadstandardnom boxe partnera, mamu, aj svokru, ale mne tam svokra robila, tak mozno preto tak vynimocne. Ale teda, ja som chcela len mamu, ti ostatni sa tam tak prichomejtli a vzhladom na to,ze som mala bolesti a jednalo sa o partnera a svokru tak som nenamietala. Ale aj tak som nakoniec skoncila akutnym cisarskym. Pri druhom planovanom cisarskom bola uz len moja mama. Skus sa spytat konkrentej porodnice
@macekovam Neviem, kde sa tak rodí, ja som mala v Trenčíne pred 2 rokmi len jednu pôrodnú asistentku a tesne pred vytlačením sestru z novorodeneckého. To bolo všetko.
Inak ako sprevádzajúcu osobu som mala mamu, ale keby tam chcel byť aj manžel, boli by dvaja a nikto by nikde nezavadzal 🤷🏻♀️ proste by mi robili spoločnosť obaja, podporili, povzbudili, pobavili 😁
Ja si myslim,ze autorke ide skor o to aby jej blizky ludia sprijemnili 1 dobu porodnu, ktora sa moze natiahnut. Urcite nechce aby jej sestra cumela medzi nohy ked bude tlacit. Prajem ti, aby si nasla taku nemocnicu, kde ti to umoznia, aby porod bol peknym zazitkom, a nie traumou ktoru tu asi niektore zeny maju. Prepac, ze som neporadila nic konkretne.
tak este raz omylom som si zmazala - podla mna zalezi od porodnice, v UNB BA moze byt viac, prva je zdarma, kazda dalsia za poplatok
@macekovam neviem, kde si rodila ty ale ja som na porodnom boxe okrem PA a vo finale porodnika nemala nikoho (plus teda manzel), epidural mi pichli, kym tam manzel este ani nebol, ak by bol, tak by cakal na chodbe a potom sme sa s muzom prechadzali, boli na boxe sami chvilu a potom teda s PA a lekarom, sestra z novorodeneckeho si prisla po maleho a manzel siel s nou ho merat a vazit, ak by tam bola dalsia osoba navyse alebo aj dve, tak by si to nikto nevsimol a ak by sa cosi skomplikovalo alebo by zavadzali, poslu ich na chodbu (moj osobny nazor, kedze prakticku skusenost nemam)
Myslim, ze to je mozne. Ja nevidim dovod preco nie. A neonatolog tam je poslednych 10’minut ked tak, pochybujem, ze tam budu ti ludia stale cele hodiny. Teda zalezi kedy mozete k rodiacej zene uz ist.
@cookie29 co je na tom zvlastne? Ja som okrem asi 15-20 minut po pichnuti epi a finalneho tlacenia bola tiez cele porody na nohach, u nas ta ani nenechaju lezat.
@macekovam tak verila som, ze doba, ked zeny rodili na koze s vyviazanymi nohami a okolo spacirovalo x cudzich, zbytocnych ludi, su uz davno za nami.
Ze sme sa posunuli s dobou a uz aj v slovenskych porodniciach zaciname rozumiet, aka potrebna je psychicka pohoda matky, pritomnosti blizkej osoby/ osob (ano, tu sa rata aj dula) a minimum personalu (ak nie je medicinsky dovod).
Samozrejme, pisem o porode bez komplikacii. Ak je pritomna patologia, tak zastup zdravotnikov je na mieste. Az na tu sanitarku.. 😉
Skus sa spýtať v ženských kruhoch
Spýtajte sa v pôrodnici, nemyslím ze budeš zavádzať. Ak by boli komplikácie aj tak ta pošlú. 10hodin som rodila z toho, 8+ na sale a nik okrem jednej sestry tam nebol. Lekára som videla 3x za cely deň. Všetko je to individuálne.
@mirkabav v prvom rade si nevšímaj komentare žien, ktore nic nevedia o porodoch a koncia pozasivane krizom krazom, lebo nevedeli, ze sa to da aj inak. A ano. Mozes mat pri porode aj viac ludi. Kamosku, mamu, sestru. Hlavne je potrebne najst porodnicu, kde sa k tomu postavia normalne.
@macekovam koho ma nechat pracovat? 🤣🤣🤣 Ved rodit bude ona. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@thoughtfulweirdo no mne sa veru ked som sla uz tlacit tam ocitlo asi 5-6ludi
Ja som mala pri porodoch svokru, manzel stal za dverami, nechcel byt priamo pri tom, po narodeni prisiel dnu. To bolo pri prvych 2 detoch, pri 3. som bola sama, lebo bola tazka covid situacia a svokra bola v karantene. Ona je zdravotnik, robila v tej nemocnici, takze ju by tam aj vtedy pustili, keby nebola v karantene. No a pri cisle 4 bola zase svokra, manzel doma s 2 rocnym a starsi dvaja boli u mojich rodicov na prazdninach, rodila som den po Novom roku.
Takze divnych nas je tu viac 🤣.
Treba sa skusit informovat priamo v porodnici, kde chce sestra rodit, mozno sa bude dat dohodnut. Standard je 1 sprevadzajuca osoba, ale my sme de facto mali 2, aj ked manzel prisiel dnu az potom...to bolo takmer pred 10 a 8 rokmi v BB.
@walentina7 moj muz napriklad k porodu ist nechcel tak som rozmyslala vziat sestru ( aj ked nebola pri pocati 🤣) lebo je anesteziologicka a aj preto aby si personal tak “ nedovoloval” ako ked je zena sama v bolestiach, predsa len ten clovek by mal aj obhajit zaujmy rodiacej zeny ked ona nema sil :D nakoniec som bola sama a som stastna lebo ma nik nerozptyloval, napojila som sa na seba a svoje potreby a po 3 hodinach bolo po vsetkom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.