Ventolin a pôrod astmatičky

lilyen2011
7. jún 2011

zdravím baby. Má tu niektorá z Vás skúsenosti s "ventolinom"? Pri prvom pôrode som si ho dávala takmer stále - nevedela som rozdýchať kontrakcie a nakoniec mi trvalo 4dni, kým som porodila (neotvárala som sa, kontrakcie boli pravidelné, no vždy večer prestali + neodtiekla mi voda tak ma nechali čakať) + vyvolávali 4dni takže sme začali v pondelok ráno a malý prišiel vo štvrtok o 13.10.... teraz mám termín o 7dní a alergologička ma upozornila, že ventolin môže pri pôrode "tĺmiť, či inak ovplyvňovať rozbiehanie kontrakcií" je tu nejaká mamička, ktorá užíva ventolin a porodila "hladko či bez komplikácií"? mám dilemu, či si ho pri záchvate dať, alebo to nechať na kyslík a lekárov prípadnú sekciu... nie kvôli mne, ale kvôli bábu, lebo malý mal po pôrode komplikácie (tým, že išiel tak dlho chytil infekciu, zlomili mu kľúčnu kosť - zasekol sa a mal zlé odozvy,tak ho ťahali tak povediac nasilu a po pôrode nedýchal - rozdýchavali ho) tak mám trošku väčšie obavy, že či to mohol spôsobiť tento sprej. (myslím to zdĺhavé otváranie a ustupujúce kontrakcie) Ďakujem

sirael
7. jún 2011

Ahoj, ja uzivam ventolin a mala bola otocena KP a aj kvoli tomu, aj kvoli mojej astme mi robili cisarsky. Pocas celej operacie mi davali kyslik, ale ventolin mi drzala anesteziologicka, keby bol treba. Neporadim, co sa tyka vaginalneho porodu, ale hovorim, mne robili aj z toho dovodu CR.

kkatrina
19. jún 2011

@lilyen2011 ahoj, ja som astmatička, ventolin som pravidelne brala pred 7 rokmi keď som čakala svojho prvého syna - vtedy mi bol aj nápomocný nakoľko som od 30.tt ležala s predčasnými kontrakciami v nemocnici a malý sa narodil v 36. tt. Ale v nemocke som si ho už pravidelne nedávala, aj tak som mala forceps, rodila na kyslíku a malý bol pridusený. Druhé tehotenstvo - ventolin som si strekla asi 2x na jar, inak som lieky odmietla brať, pôrod bol tiež skôr - 37. tt, ale rýchly a celkom v poho až na to že som nemala epi a nevládala som dýchať ku koncu 😖
teraz čakám tretie dieťatko a znovu lieky neužívam 🤐 tak som zvedavá ako to dopadne 😅

mita9
17. jún 2012

@sirael
@kkatrina ahojte tak je v poriadku brat ventolin v tehotenstve? ja mam brat atimos a asmanex kazdy den a ventolin podla potreby..dakujem

sirael
17. jún 2012

@mita9 Ja som brala obcas ventolin, ked sa mi zhorsilo dychanie, lekarka mi povedala, ze mozem, ale nepouzivala som ho velmi casto. Aj pri porode som ho musela mat pri sebe. Ale celkovo, pocas tehotenstva sa mi astma velmi zmiernila 🙂

kkatrina
17. jún 2012

@mita9 ahoj, áno ventolin je v poho, ale ja som ho našťastie nemusela v tehotenstve brať a pri pôrode mi stačilo byť na kyslíku. Problémy som mala až po pôrode 😝

mima1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre