Mám len chuť zakričať do celého sveta že sa neskutočne bojím pôrodu 😢stále myslím nato že to nezvládnem a zomriem alebo sa niečo stane bábätku 😢 mám hrozný strach… nejaké rady ako to zvládnuť a nastaviť sa inak?
Bojím sa hlavne o bábo ☹️
Pocuj, ja som mala to iste, velmi som sa bala, plakala som, pozerala videa porodov, citala kraviny na nete... Potom som si kupila aniball nech sa co najviac pripravim na porod a brutalne mi pomohol hlavne psychicky sa pripravit. Naucis sa dychat, pouzivat spodne svaly, vies co mas robit a vies si predstavit ake to cca je tlacit to dieta von. Ja za seba urcite odporucam vsetkymi desiatimi... porod bol taky ze som sa ani nestihla stresovat :D po 3 rano som dosla do nemocnice, prijem, same vysetrenia, pasy, sprcha, toto, hento a zrazu ides na box a tlacis, dieta 7:45 na svete...
@soul_sister a este doplnim, ze informacie skor faktickeho charakteru.. co sa tyka prezivania, neviem ci existuje viac neprenosna skusenost. Takze to, ci to podla niekoho bolo strasne alebo jednoduche, je nepodstatne ;)
@soul_sister Myslím, že práve toto je ten prípad, že čím viac bude vedieť, tým viac bude špekulovať čo všetko sa môže pokaziť
Nečítaj bludy na nete a bude ok.
Všetko je v HLAVE. Nastav sa pozitívne. Ja som si stále vravela, cele tehotenstvo, že porod bude ľahký a jeden z najkrajších zážitkov v mojom živote. A stalo sa. O 19tej som prišla do nemocnice, prišli kontrakcie a na 2 zatlačenia bola malá vonku. Som prvorodička. Porod trval 20 minút. Veľa šťastia a nezabudni načo myslíš, tos i priťahuješ. ❤️
Ďakujem vam ženy 🙏🏻🙏🏻🍀🍀❤️
s pôrodom je to ako s maturitou a s tým plotom. Buď prelezieš alebo ťa prehodia
(teda, že personál v nemocnici ti povie čo a ako)
Aj ja som mala, paradoxne najviac pri 5tom. ;D
Pripravuj sa na porod co najlepsie. Pi caje, masiruj hradzu, jedz lanove semienka a mysli pozitivne. Porod je cely v hlave, takze sa nastav pozitivne a tes sa na dieta. Ked sa budes bat a budes v strese, tak tvoje telo bude stiahnute a ma byt uvolnene aby porod prebehol v poriadku. Tvoje telo totiz vie co ma robit od prirody, tak do toho nezapajaj hlavu a neblokuj ho.
@autorka za mna asi 3 veci... po prvé, necitat "hrozy" z internetu, keďže každý porod je iný. Po druhé, porodnik, na ktorého sa môžeš spoľahnúť (ano, porodis vždy a nejako, ako sa tu s obľubou píše, otázne je vsak ako), mne presne hovoril čo a ako, povzbudzoval ma... (na nezaplatenie, naozaj) a po tretie, osoba pri pôrode, ktorá ťa psychicky podpori, podrží, chytí za ruku... Mama, sestra, naj kamoska ak by chcela ísť... a potom co najviac sa uvoľniť a pokúsiť sa nestresovat. Aj keď viem, že sa mi to ľahko hovorí... ja tvrdím, ze to nie je strach, ale rešpekt 😉 drzim ti moc palce ✊🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Zhromazdi informacie, aby si eliminovala strach z neznameho. Porozpravaj sa so zenami, pre ktore bol porod pekny (alebo aspon nie priserny) zazitok, popytaj sa vsetko, co ta zaujima.. predporodny kurz vie byt fajn tiez. Cim skor budes k terminu porodu, tym menej sa budes bat si myslim.. casom uz zacne prevazovat tesenie sa na toho drobceka ❤️ drzim moc moc palce 🤞🏻