Veľké bolesti po tretej sekcii

zuzanajamriskova
25. aug 2018

Hladam niekoho ktoma podobnu skusenost. Mam za sebou 3 sekciu v celkovej anasteze. Prebehla bez vaznejsich komplikacii. Zle sa im to vsetko silo kvoli vzrastom. Po 4dnoch ma prepustili domov. Hojilo sa to strasne v tychto horucavach. Na 10ty den my vybrali stychy tak to bolo o nieco lepsie. Na druhy den rano som si vsimla ze sa my na lavej strane jazva roztvorila asi na 3 cm. Doktor to pozrel vraj je to ok treba to len cistit. Neboli to a pekne sa to ztasta. No co ma trapi je hrozna bolest na pravej strane ale je to vo vnutri zhruba kde je vajecnik. Doktor my povedal ze si mam dat nieco od bolesti alebo vydrzat. Ze po 3 sekcii to tak byva ale mne sa to nezda. Neurobil my ani sono ci je vsetko ok. A fakt to boli hlavne ked si liham alebo vztavam...dlhsie chodim. Som 3 tyzden po sekcii. Je to teda ok a mam este pockat ci to prejde alebo to riesit

erickatt
25. aug 2018

@zuzanajamriskova ísť ešte raz k dr a trvať na sone.

veronika2016
25. aug 2018

Ahoj, ja som mala velke bolesti po druhej sekcii, nakoniec to bola krvna zrazenina. Trvaj na dokladom sone brucha, nenechaj sa odbit ako ja 😔

yvkay
25. aug 2018

ahoj.urcite by som sla k lekarovi, ja som mala tiez 3 x SC a nemala som take problemy ako opisujes a az na par stehov mozno 2, 3 stehy sa rana pekne zahojila a sestricka mi pri vybrati stehov dala taky obvaz aby som si to este prelepila kvoli tym nezahojenim stehom, ale ak mas bolesti treba urcite ist k lekarovi nech nieco nezanedbas.po prvych dvoch sekciach som nemala ziadne problemy a pekne a rychlo sa vsetko zahojilo ale uz po tretej sekcii sa par stehov dlhsie hojilo.

zuzanajamriskova
autor
25. aug 2018

@veronika2016 a ako sa to potom doriesilo?

zuzanajamriskova
autor
25. aug 2018

A asi po akej dobe ste boli uz ok bez bolesti po 3 sekcii?

soldi
25. aug 2018

@zuzanajamriskova porodnica by mala robit sono maternice pri prepusteni, ak nerobili, treba sa ho dozadovat

yvkay
25. aug 2018

@soldi no ano, sono robia u nas este pred prepustenim z porodnice.

yvkay
25. aug 2018

@zuzanajamriskova ja som nemala ziadne bolesti, akurat tie par stehy sa dlhsie hojili mozno tyzden a bolo to uz zahojene ale mna nic nebolelo po prepustni z nemocky,fungovala som uz doma normalne a kazdym dnom to bolo stale lepsie.

veronika2016
25. aug 2018

@zuzanajamriskova Doktor mi odporucil volnopredajne tabletky (celkom znamy nazov, len si neviem spomenut ako sa volali) - asi mesiac som ich jedla, zaplatila za ne skoro 200 eur (co uz, hlavne, ze pomohli), a tie postupne rozpustili tu zrazeninu. Bolesti tiez postupne odchadzali, uplne ma to prestalo boliet asi po tom mesiaci, ako som zacala brat tie tabletky. Medzitym som chodila na kontrolu na sono brucha, ci sa to zmensuje - az to nakoniec zmizlo.
A nechcem ta strasit, ale pre istotu bez cim skor - ja som isla na pohotovost az ked som zacala mat pichanie na hrudi - bolo z toho podozrenie na plucnu emboliu kvoli tej zrazenine. Pevne verim, ze to nie je tvoj pripad, ja len ze ver sebe - mas uz 3 sekcie za sebou, tak vies porovnat. Ja som sebe neverila, a zbytocne som sa trapila a mozno aj na zivote ohrozila...

yvkay
25. aug 2018

@veronika2016 wobenzym ?

veronika2016
25. aug 2018

@yvkay Ano, myslim ze to bol wobenzym. A teda ja som si este kazdy den pichala 1 mesiac fraxiparine do brucha na riedenie krvi, ale to bolo hlavne kvoli tomu podozreniu na moznu plucnu emboliu.

zuzanajamriskova
autor
25. aug 2018

Sono maternice my robili pri prepustani. Aj ked netrvalo ani minutu vraj je ok. No prave ze he to tretia sekcia tak viem ze takto ma to pred tym nebolelo a ani sa to nezlepsuje. No doktor my tvrdi ze prave preto ze je to treti krat tak sa to horsie hoji a moze to ominat. Doslova to takto pivedal. Ja nam vysoky prah bolesti a toto proste boli a nie omina. Nevydrzim ani dlhsiu prechadzku s kocikom. Wobenzim poznam ale dojciacim sa neodporuca. A doktor ma furt odbije s tym ze je to treti krat a bolo tam vela vzrastov

zuzanajamriskova
autor
25. aug 2018

Este pockam tyzden to bude mesiac od zakroku. Ak nebude ziadna zmena budem ziadat sono a ak nebude suhlasit tak mu poviem ci mi to da na papiery ze mi nic nie je. Inu moznost nevidim

karmela
25. aug 2018

@zuzanajamriskova ja som mala po druhej sekcií take bolesti že som žila na tabletkách proti bolesti.Preslo mi to až po mesiaci 🤪a to mám tiež vysoký prah bolesti ale plakala som pri chôdzi či keď som kojila, no fakt to bola dosť silná bolesť akoby má rezalo niečo z vnútra.V nemocnici mi vraveli že je to tým,čím viac jaziev na maternici tým väčšia bolesť no neviem.Po 2mes kontrola sonom bola ok.Tak držím palce

zuzanajamriskova
autor
26. aug 2018

@karmela a ake si mala tabletky? Lebo ja kojim tak neviem ake mozem.

janiela6
26. aug 2018

Mňa čaká druhá sekcia a dosť ste ma naplašili...

muskatuska
26. aug 2018

Ja som po druhej sekcii dlho pozorovala jazvu ako dosť červenú, ale postupne pomaly sa to hojilo. Bolesti boli prvé dni veľké a ešte asi dva mesiace sa mi ťažko vstávalo z postele, doteraz vstávam cez bok a to už prešiel rok a pol..ale to aj "vďaka"diastaze

yvkay
26. aug 2018

@muskatuska ahoj. aj ja vstavam ako ty "vďaka"diastaze ale az po 3 sekcii.

zuzanajamriskova
autor
26. aug 2018

@yvkay co je diastaza?

muskatuska
26. aug 2018

@zuzanajamriskova diastaza sú rozostupene brušné svaly po tehotenstve, ak bol veľký plod, resp. celkovo veľké brucho. Ja som mala abnormálne veľa plodovej vody a brucho obrovské. Keďže som na brucho nikdy necvicila žiadne cviky, nebolo pevné a takto som dopadla po tehotenstve.

yvkay
26. aug 2018

@muskatuska a aj po cisarakoch je vacsinou diastaza, lebo svaly sa nestiahnu tak ako pri prirodzenom porode.vacsinou co som citala maju mamicky po SC casto problemy s bruchom.

sudabe
26. aug 2018

Ahojte prosim vas aky odstup mate medzi 2hou a 3tou sekciou? Len pre zaujimavost kedze mam 2sekcie a brucho velke strasne co uz setko som skusala a nemozem sa ho zbavit.

yvkay
26. aug 2018

@sudabe ahoj.pridaj sa do skupinky Abdominalna plastika brucha a tam su zienky co maju problemy ako my :(

miriam11
26. aug 2018

@zuzanajamriskova pises, ze robili sono pri prepustení z nemocnice a vsetko bolo ok. Zrazenina potom by sa asi nevytvorila. Nestresovala by som, skus pockat este, či sa to aspoň trosinku nezlepsuje. Ja som po cisaraku citila brucho 4 mesiace, az potom mi zacali ustupovat bolesti a zlepsilo sa to.

sudabe
26. aug 2018

@yvkay dik

yvkay
26. aug 2018

@sudabe za malicko 😘

zuzanajamriskova
autor
26. aug 2018

@muskatuska prosim vas a ako ste zistili ze ju mate? Alebo za kym s tym ist?

yvkay
26. aug 2018

@zuzanajamriskova tak mne po porode ostalo dost velke brucho, ako v 5 om mesiaci tehotenstva a myslela som si, ze sa stiahne a ani som dovtedy nevedela ze co to vlastne je DIASTAZA, cvicila som a to brucho sa mi este viac vypucilo a natrafila som na to na nete a tak som zistila ze cvicenim sa to este viac zhorsuje :( si pohladaj na nete, je o tom vela popisane.

karmela
27. aug 2018

@zuzanajamriskova mne ich dávali už v pôrodnici na bolesť a kojila som len sú na predpis novalgin sa volajú.Alebo paralen 500 som striedala snimi

karmela
27. aug 2018

@zuzanajamriskova mne brucho klesá až teraz s to mala má 8,5mes viem že po roku sa mi aj po prvej sekcií stiahlo pekne brucho.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre