prosim vas,mile tehulky,ako je tovlastne s vekom.existuje vekova hranica kedy sa uz neodporuca rodit prirodzene?ak ano,aky to je vek?este by ma zaujimalo,v akom veku sa chodi automaticky na odber plodovej vody.dakujem a prepacte ak je otazka nevhodna
na odber plodovej vody posielaju zeny ak maju po 35, vek indikaciou na sekciu nie je
@cee_68 co ja viem tak ano, a je na zene ci ide, alebo nie
Dôvody pre amniocentézu
Abnormálne hodnoty alfaproteínov. Viac Alfafetoproteín v tehotenstve
Podozrenie na vrodenú vývojovú chybu pri ultrazvukovom vyšetrení.
Výskyt vrodených vývojových chýb v rodine.
Genetické ochorenie matky alebo otca.
Predchádzajúci pôrod dieťaťa s vrodenou vývojovou chybou.
Vek matky nad 35 rokov.
dakujem za odpovede.budem mat 36.mam uz jedno dieta.a teraz planujem...
@karhu no ja mam nad 35 a nikam ma neposlali. Odporucaju len ak je nieco vazne. Zena moze odmietnut.
@bessdonna AMC je jednou z možností vo veku 35+, seriózny gyn. to určite navrhne a vysvetlí...absolvovala som vo veku 37 rokov a pohoda, ja som za v tomto veku ju absolvovať, riziko je už teraz veľmi malé ... Sekciu mi nikto nenavrhol kvôli veku (rodila som tesne pred 38 r.) a to som mala hypetrofika.
Rodila som v lete, tesne pred 41.amniocenteza sa odporúča po 35, nie je povinná. Vek nie je indikáciou na CS. Mne hovorila Dr, že po 40 už by nemali nechať prenášať, ale najneskôr v deň termínu vyvolať pôrod , no mňa v pohode nechali a 10 dní po termíne, keď už prietoky neboli OK vyvolali pôrod.
@bessdonna sekcia sa robí z iných dôvodov než je vek a ca sa týka odberu plodovej vody ten ti len odporučia ale nie je povinný
Vek ako indikacia na sekciu nieje. Na cisarsky posiela len gynekolog ale vek tan nehra ziadnu rolu. Ja som mala prvu sekciu v 25 rokoch a druhu v 27 rokoch. Amniocenteza je od 35 rokov ale aj to rodicka moze odmietnut. Ja osobne by som to odmietla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Vek nie je indikacia na cisarsky 🙄a na odber plodovej vody sa nikde nejde automaticky. Vsade je to len na matke ci chce.