Vek ako indikácia na cisársky rez

bessdonna
2. feb 2022

prosim vas,mile tehulky,ako je tovlastne s vekom.existuje vekova hranica kedy sa uz neodporuca rodit prirodzene?ak ano,aky to je vek?este by ma zaujimalo,v akom veku sa chodi automaticky na odber plodovej vody.dakujem a prepacte ak je otazka nevhodna

miadi
2. feb 2022

Vek nie je indikacia na cisarsky 🙄a na odber plodovej vody sa nikde nejde automaticky. Vsade je to len na matke ci chce.

karhu
2. feb 2022

na odber plodovej vody posielaju zeny ak maju po 35, vek indikaciou na sekciu nie je

cee_68
2. feb 2022

@bessdonna Vek nie je indikacia na SC a samozrejme na odber plodovej vody neposielaju automaticky po 35.

karhu
2. feb 2022

@cee_68 co ja viem tak ano, a je na zene ci ide, alebo nie

Dôvody pre amniocentézu

Abnormálne hodnoty alfaproteínov. Viac Alfafetoproteín v tehotenstve
Podozrenie na vrodenú vývojovú chybu pri ultrazvukovom vyšetrení.
Výskyt vrodených vývojových chýb v rodine.
Genetické ochorenie matky alebo otca.
Predchádzajúci pôrod dieťaťa s vrodenou vývojovou chybou.
Vek matky nad 35 rokov.

https://mamaaja.sk/chore-dieta/tehotenstvo/teho...

cee_68
2. feb 2022

@karhu Ale nie automaticky… to je hlupost. Mam 2 deti po 35, nikam ma neposielali ani nedoporucovali amnio.

karhu
2. feb 2022

@cee_68 no vidis, a mna ano

cee_68
2. feb 2022

@karhu Ja len, ze to nie je automaticke. Asi aj od doktora zavisi 🤷‍♀️, netusim.

bessdonna
autor
2. feb 2022

dakujem za odpovede.budem mat 36.mam uz jedno dieta.a teraz planujem...

lemra
2. feb 2022

@bessdonna rodila som v 37 a nenutili mi ani odber plodovej vody a ani cisársky. Odber plodovej viacerí lekári neodporúčali. Bola som iba na 3d Sone.

ivus32
2. feb 2022

@bessdonna rodila som 39,41 nikto ma nikde neposlal

melvinko
2. feb 2022

@bessdonna rodila som v 35r a 38r a ani raz ma moj gynekológ neposlal na amniocentézu. Iba ma informoval, ze ako starsia 😅 rodička (vek po 35) mám na ňu nárok.

ikonica
2. feb 2022

@karhu rodila som v 37 r. a budem aj v 40. a nikto ma nikam neposielal...

selena_luna
2. feb 2022

@karhu no ja mam nad 35 a nikam ma neposlali. Odporucaju len ak je nieco vazne. Zena moze odmietnut.

zuzanockamt
2. feb 2022

@bessdonna AMC je jednou z možností vo veku 35+, seriózny gyn. to určite navrhne a vysvetlí...absolvovala som vo veku 37 rokov a pohoda, ja som za v tomto veku ju absolvovať, riziko je už teraz veľmi malé ... Sekciu mi nikto nenavrhol kvôli veku (rodila som tesne pred 38 r.) a to som mala hypetrofika.

jaga18
2. feb 2022

Rodila som v lete, tesne pred 41.amniocenteza sa odporúča po 35, nie je povinná. Vek nie je indikáciou na CS. Mne hovorila Dr, že po 40 už by nemali nechať prenášať, ale najneskôr v deň termínu vyvolať pôrod , no mňa v pohode nechali a 10 dní po termíne, keď už prietoky neboli OK vyvolali pôrod.

laska86
9. feb 2022

@bessdonna jeeej a moj tuzi mat babo a ja mam 36 a hovorim si ze uz som stara😂asi preto ze syn bude mat v juni 18😉

lienka.7
9. feb 2022

@karhu nesir tu prosim bludy, na amnio sa v žiadnom.pripade neposiela automaticky.
Ja som nebola ani jeden krát. Zaplatila som si testy a bolo.
Apropo, na amnio musis mat dovod, je jedno ci mas 19 alebo 40 rokov.

mamina1419
9. feb 2022

@bessdonna sekcia sa robí z iných dôvodov než je vek a ca sa týka odberu plodovej vody ten ti len odporučia ale nie je povinný

pupava36
10. feb 2022

Vek ako indikacia na sekciu nieje. Na cisarsky posiela len gynekolog ale vek tan nehra ziadnu rolu. Ja som mala prvu sekciu v 25 rokoch a druhu v 27 rokoch. Amniocenteza je od 35 rokov ale aj to rodicka moze odmietnut. Ja osobne by som to odmietla.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre