Ahojte zienky, mam mozno trosku divnu otazku, ktora sa tyka kontroly vahy tehotnej zeny v nemocnici pred porodom, Pytam sa pretoze sestricka na gynde ma par krat “vyhresila” za velke priberanie. Koncim 37 tt a pribrala som 15kg, ok nie je to malo, ale netrpim obezitou, do tehu som sla velmi stihla.Preto sa priznam, ze aby som sa vyhla jej blbym narazkam, povedala som jej posledne razy o nieco malo menej kg. Cize tam budu lietat cca 2 kg. Nemyslim si, ze je to dolezite ale dufam ze ma nebude vazit a kritizovat ziadna dolezita premudrela sestrica pred porodom. Vyhovorim sa na zadrziavanie vody 🙂 Kludne piste kolko ste celkovo pribrali vy? Ja to vidim na tych 17 kg 🙂 Dakujem 😀
@yella8888 nebudu ta vazit...ja som pribrala 10kg 😊
Ja som.pribrala.zakazdym cca 16 kil a to som rodila v 37 tyzdni - cize keby mam este 3 tyzdne dala by som to asi aj na 20 kil 😂 nikto nikdy.nic nehovoril (celkova vaha mi nepresiahla 70 ale ani plnsir mamicky nikto neriesi pokial.nie su extrem) a pred porodom vas nikto vazit nebude...tam spravia sono, pasy , pocuvat srdiecko babatka len take veci k porodu
mňa iba na poriadni, v nemocnici už nie... teda podľa otázka predpokladám, že máš plánovaný príjem 🙂 lebo pri spontánnom už vôbec nie 😀
Nevážili ma pri pôrode. Ale hmotnosť by som nediktovala menšiu, náhodou pôjdeš na cisársky a neviem úplne ako to funguje ale ráta sa to na hmotnosť - moja mamina hovorí že diktovala o 5 kg viac vraj pre istotu radsej nech ju uspia viac ako menej :D Ja obézna som a nikto to nekomentoval sestra je chudá a jej to tiež tuším sestrička vyfrflala
@pondelok01 asi ma sama problem so svojou vahou, ale bolo to dost neprijemne, dakujem za peknu spravu
ja som nepribrala tak veľa, raz 9 kg, druhýkrát 6. Maminka pribrala pri mne 32 kg, pri sestre 37 a vždy to dala na pôvodnú váhu (mala vždy cca 60 kg pri výške 165 cm). Nikdy nik neriešil, koľko pribrala. Vážiť ťa nebudú 🙂 Nechápem, prečo to rieši sestrička.... si tehotná, nejdeš na miss. Ak by to nebolo v poriadku, určite by ti to povedal lekár, nie nejaká zakomplexovaná a dôležitá sestrička.
@yella8888 pribrala som 18kg, začínala som na 49, krátko po pôrode som bola na pôvodnej váhe.
@yella8888 jasnee nemaju podla mna cas taketo veci riesit oni si riesia co potrebuju k porodu - cize zdravotny stav vas a babatka 🙂 navyse aj 20 kil pribrat podla mna neni ziadna veda takze neriesila by som...ja som posledne tyzdne v tehu vzdy priberala kilo za tyzden a to som uz ani noc nejedla lebo mi bolo tazko...a po porode kila sli aj sami dole, vzdy som.si naor druhy den vsimla ze sa mi pekne zmensili nohy 😂 cize dost toho je aj voda atd
mna nestihli ani vyzliect nieto este vazit 🙂
Pribrala som asi tak 17 a to som sa tešila, že ako v pohode 😅
Ja som mala obe tehotenstva cez vianoce a ked som sla januar na kontrolu tak 3+ za mesiac. Vyhovorila som sa na salaaat.
Pribrala som pri oboch 20kg 😂 ale nastastie vsetko som dala vzdy do pol roka dole
nikdy ma nevážili, len ja som prišla nie moc načas -takže nebol ani čas... pri poslednom pôrode som bola otvorená na 9 prstov...
pribrala som 17 kg, 11, 13 a 10 kg
po každom pôrode som sa vrátila na pôvodnú váhu
@nikelca Mne sa to stalo, posledný mesiac ma už nikto nevážil ani na poradni, mala som termín na Vianoce a aj som sa snažila krotiť v jedení a ani nechcela vedieť koľko vazim.. 😁 A preto som sa nevážiala ani sama doma, iba som tipovala, koľko som asi pribrala do posledného mesiaca. . Lenže nastali komplikácie, ja som mala ísť na akútnu sekciu, dali mi tu vodičku, z ktorej som už bola mimo a až po nej, pred spinalom sa ma narýchlo spýtali, koľko aktuálne vážim, a ja som im niečo zablabotala, ale určite to nebola reálna váha.. Marí sa mi ze v tom chaose som povedala iba o desať kíl viac, ako som mala predtým, lebo som bola už fakt OFF. Ale spinal mi vôbec nezaberal, este sa pamätám, že ležím a trvdim, že všetko cítim, lekar hovorí, že ešte počkáme, potom ze môžeme začať, kontrolne ma štipol ešte do brucha a ja som zajajkala a potom sa pamätám už len na "rýchlo rýchlo, ideme do celkovej". Čiže autorke radím určite neklamat, a mat to pod kontrolou.. Ináč ja som mala cca 53 kg keď som otehotnela a iba tipujem, že ta výsledná váha v čase pôrodu bola aj o 20 kg viac 🙈 ale išlo to dole rýchlo 😉
@yella8888 Mňa na pri príjme vážili, aj predtým každú poradňu. Nikdy to neriešili. A to som pribrala vždy aspoň 20kg. Pri poslednom sa ma pýtali na prijme kde som ich dala...
Hlavne je cítiť sa dobre, a radšej pribrať a bude babo v poriadku, ako mať opačný problém.
v pôrodnici nebude veľmi čas na váženie. rodila som dvakrát a nikdy ma nevážili. ja som pri druhom tehotenstve mala v treťom trimestri rodinné problémy a schudla som 4kg :D išla som rodiť od pôvodnej váhy iba +3,5kg a moja malá mala 3,7 :D :D
Sestričku kopni "do rici" za blbé pripomienky. Ja vyzerám ako mladý vorvaň a nikto (samozrejme okrem mojej matky 😄 ) si nedovolí komentovať váhu tehotnej ženy. Sestričke by som odpovedala, že sama by mala schudnúť, aj keby mala päťdesiat kíl. 😄
Neboj sa nebudu ta vazit 😉 ja som pribrala 12kg, pred porodom som schudla este 1kg. Ked som niekomu povedal ze idem rodit mysleli si ze si robim srandu tipovali to tak na 5-6mesiac 😀
Juj, nic si z toho nerob, ja som sla uz tucna do tehotenstva a som 32tt a uz som pribrala asi 17kg, zdrava som, cukrovku nemam, ani vysoky tlak aj ked ma tym furt strasia. Pred tehotenstvom som ale schudla 18kg, tak asi to ide lahko zasa spat. Ale ja to beriem jednym uchom dnu a druhym von, lebo sa stravujem velmi zdravo (aby malo babo vsetky ziviny) a viac ma netrapi. Proste ja priberam cely zivot velmi lahko.
Moja sestricka ma skor pochvali, ze jej poviem pravdu 😂
Mňa vážili na poradni v nemocnici, pri príjme na pôrodnicu už nie. Pribrala som 16 kg, mala mala 4.5 kg. 10 kg som nechala v pôrodnici. Ide o to, že keď žena priberie napr. 25 kg, treba zvážiť, či aj bábätko nebude priveľké.
@yella8888 ahoj dolezite je vzdy udavat spravnu vahu... Ak by sa vyskytla taka udalost ze ti musia robit akutny cisarsky rez tak ti davaju latku na uspavanie podla vahy. Takze ak im povies menej, nemusi ti zabrat...a inak nehnevaj sa, pre vsetkych si len jedna z mnohych tehotnych takze tvoja vaha fakt nezaujima nikoho! Mozno len ty mas ten pocit, lebo si na tom zakladas. Ku mne do ordinacie chodia, velke, male, stredne a mne je to uplne jedno. Ci maju 100 kg alebo 70 kg.
Ja som pribrala pri prvej zo 60 na 85 a pri druhej tiez. Teraz ma 4 roky po porode 62.takze to je jedno.
A po dalsie ked porodit hned budes mat o 10 kg menej. Ja som mala o 13 kg menej. Ked som prisla domov z porodnice.
@yella8888 ono záleží kedy ti to povedala....kamarátku tiež zvozila gynekologička že veľmi priberá, ale bolo to cca okolo 5mesiaca a mala výraznú nadváhu, takže u nej tehotenské kilá naviac naozaj predstavovali riziko....alebo ak napr, z poradne na poradňu priberieť rýchlo aj 5kg, aj to môže byť problém ak takto budeš priberať aj naďalej😉 takže netreba pozerať len koľko si pribrala ale aj za akú dobu a v akom čase tehotenstva si toľko pribrala....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@yella8888 mas nejaku neprijemnu premudrelu sestricku. Vazit ta nebudu, a 2 kila riesit tiez nie. Ale 15 kg mi pride uplne normalne, ked 10-12 kg nechas v porodnici, tak za co ta akoze hresi? Ja som pribrala 20 kg a vobec nikto to nekomentoval.