Vaše skúsenosti s pôrodom s epidurálom

20. júl 2021

Ahojte mamicky ktore ste rodili s epi.Aku mate skusenost?Isli by ste do toho aj nabuduce?Nejake nasledky?
Prave vybavujem papiere,aby som bola kludna,ale zas na druhej strane sa toho bojim velmi😩 som prvorodicka takze nemam ani tusenie aka je to bolest,tak radsej som vybavila papiere keby nahodooou…
Prosiim osotatnych aby mi nepisali kolko deti porodili bez epi.Alebo ze to dam aj bez epi…mna zaujima hlavne realne skusenosti ci ste mali nejake nasledky.Dakujem

lorin29
20. júl 2021

📌

diaalex
20. júl 2021

Ako prvorodička som si povedala, že ja trpieť určite nebudem, nevedela som aká je to bolesť, len že ju nechcem 🙂 pri pôrode po prvých 20min silných kontrakcii som si povedala, že tadiaľ cesta nevedie, tak som hneď požiadala o epi, do necelých 2h od epi som porodila, plná energie, dobrej nálady, vysmiata 🙂 a to mi este pred pôrodom podali 1 dávku, lebo už vychádzal účinok 🙂 prirovnávam epi k tomu ako keby si si na holé nohy dala extra makkuckú deku 🥰 nohy cítiš, len bolesť nie 🙂 aj teraz budem mat epi

monea
20. júl 2021

Ja som mala epi a neľutujem vobec, ani som necítila kedy mi ju pichol a porod rychlovka cítila som len tlaky žiadnu bolesť..

lyci
20. júl 2021

mna pri porode aj strasne bolela hlava a mala som vysoky tlak, takze mi pomohla aj na bolest hlavy a znizenie tlaku. mne epi neucinkovala cely cas, cize dali davku 15min dobre, 15 min bolesti a takto dokola. alebo to bolo po 30min uz neviem.
ja by som si dala napichnut a potom ked nebudes chciet, jednoducho ti ju nepustia. nie je to injekcia normalna, ale zavedena kanyla v chrbte a pustaju davky podla potreby. ak sa rozhodnes neskoro, ze chces, uz sa nebude dat pichnut

denden77
20. júl 2021

mala som, nelutujem, sla by som do toho zase.. bez toho nie, dakujem 🤣

1aduliatko1
20. júl 2021

mala som 2x a neľutujem, za mna najlepší vynález 😀 a dala by som si znova, bez toho by som rodila, iba fakt kebyže nemám na výber.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika3111111
20. júl 2021

Ja som mala epi a paráda 🙏🏻 Po 13 hodinách kontrakcii mi ju pichli a bola to úžasná úľava, keď prestala účinkovať dali mi znovu ale už nezabrala takze dalej som si to užila v plnej paráde. Ale na načerpanie sily určite odporúčam

kuko55
20. júl 2021

Ja som bola hrdinka a nedala si, že veď to zvládli miliardy žien tak aj ja.
10 hodín obrovskej bolesti a 2 hodiny takej že som sa videla na inom svete....no ak by som rodila opäť, opäť si nedám.
Prosto tak to cítim, odmietam to jednoducho som na seba hrdá že som zvládla pôrod bez epi.
Ak nemáš rovnaké pocity ako ja, že si to chces prežiť ako sa patrí a zažiť ozajstný pôrod tak si ju vypýtaj, lebo tie kontrakcie veľmi bolia.

mabenn
20. júl 2021

Ja som bola rada, že som si dala epi, ten záver som už nemala taký silný, plus k šitiu určite pomohlo a ďalší deň som dala na 1 paralene, neviem či to bolo zásluhou epi, ale na to, že ma šili, to bolo dosť ok.

lucia.t
20. júl 2021

Aj ja som ju mala, na 3 pôrodoch a pochvaľovala som si, odporúčam!

hennyinnsbruck
20. júl 2021

Po vyvolavacke a zaciatku kontrakcii o 22h som bola vdacna za epi ktoru mi pichli niekedy v skorych rannych hodinach😂😂😂😂

zuzadielko4
20. júl 2021

Pripnem sa boli to ked zavadzaju epi? Som tiez prvorodička nech viem nacosa psychicky pripraviť.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1gabriela13
20. júl 2021

Ahoj. Rodila som s epi. Ja som bola hneď rozhodnuta. A som neolutovala. Bolel ma jedine v pich trocha do chrbtice ale nič extra to nie je čo sa nedá vydržať. Pekne som si sedela na vzdycharni, nič som necítila a baba co mala bolesti tak kričala chuderka ako zmyslov zbavená a prosila si epi. No nemohli jej dat lebo nemala papiere od anesteziologa. Epi mi potom dávkovali každých 45min. Celý pôrod bol tym pádom bezbolestný a pre mňa radostný nakoľko som sa nemusela trápiť. Dcérka je úplne zdravá a ja som nič necítila ani to keď ma sili. Za mňa super vec a prečo trpieť ak nemusíme.

pondelok01
20. júl 2021

Ja som epi mala, ale neviem, ci by som sla do toho aj na druhy krat. Do chrbta ma pichali styrikrat, kym sa to podarilo zaviest, potom to chvilku ucinkovalo (mozno placebo efekt, lebo ziadna hebka deka ako popisuje niekto vyssie sa nekonala), a potom nic, bolest ako predtym. Ale musela som mat pasy, plus hadicka na chrbte, proste zvyseny diskomfort a ulava ziadna. Potom ma este par dni bolel chrbat v mieste vpichu pri lezani. Sama som zvedava, ak pojdem este niekedy rodit, ze ako sa rozhodnem. Lebo co popisuju zeny vyssie znie super, ale mne to vobec nepomohlo, iba negativa to malo.

saeedi
20. júl 2021

Ako prvorodička som nevedela do čoho idem, ale ihned po prichode do porodnice som pytala Epi. Pichli mi ju asi po 4 hodinach, takže som si užila aj bolesti. Za mňa naj vec na svete, neviem prečo si neulaviť od bolesti, načo sa hrať na Wonder woman a rodiť v nehoraznych bolestiach. Neviem no pokial sa jedna napr o trhanie zubov tam sa nikto nehra na hrdinu. Navyše som nič necitila ani pri šiti, doktor šil a ja som sa mojkala s malym

thereisabear
20. júl 2021

@pondelok01 tiež mám podobnú skúsenosť, tie bolesti boli po krátkej chvíli rovnaké + celú noc mi bolo neskutočne zle, nevládala som dvihnúť ani ruku

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rachel36a
20. júl 2021

Ja som pri prvom nemala a pri druhom ano...neporovnatelne...keby mam rodit este sto krat, tak urcite len s epi

zuzadielko4
21. júl 2021

@zara1357 nežiaduce ucinky neboli ziadne bolestí hlavy....

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
husky25
21. júl 2021

Veľmi záleží na to aký máš prah bolesti, ja som veľmi citlivá na akúkoľvek bolesť a keď mi začali kontrakcie tak som doslova skriabala stenu, nekricala som ako podaktore ale trpela som neskutočne, mala som epi pri oboch pôrodoch, a neľutujem, nemala som žiadne následky ,iba pri prvom pôrode mi ju dali neskoro,takže mi vôbec neucinkovala, a pri druhom pôrode to už bolo super, veľmi mi pomohla ,ale zas mám veľa kamosiek ktoré rodili bez epi a povedali že úplne v pohode aj nabudúce, to neviem pochopiť 🙈🙈 dokonca jedna kamoška porodila v aute ,čiže ten prah bolesti je podľa mňa základom, pokiaľ si citlivka tak epi určite áno

pondelok01
21. júl 2021

@zara1357 ano, bud zle pichli, alebo neskoro, neviem. Prvu davku som dostala o 7:00 a dieta sa narodilo po 9:00. Ja som navyse dost velky ihlofob, takze to zavadzanie na 4 pokusy pomedzi kontrakcie s 2 min prestavkami bol dost neprijemny zazitok. A potom som nemohla vobec menit polohu, len nehybne lezat kvoli pasom, kt vraj po epi musia byt (tak mi povedali). Ked sa konecne zaclo tlacit tak to bola velka ulava, ze pasy dole, sloboda, mozem ist na nohy.

autor
21. júl 2021

Dakujem baby, tak vidim aspon,ze je viac pozitivnych skuseností,tak idem do toho,kedze mam nizky prah bolesti🙈 dakujem este raz vsetkym😘

nikk3y
24. júl 2021

ahoj ja som si povedala ze ju nechcem tiež som prvorodicka... a keď čítam tieto reakcie na ňu 🤔...
tak uz fakt neviem co to bude za bolest 🤣🤣🤣
Ja mám tiež nízky prah bolesti, ale zas každú po väčšine MS som mala silnú čiže sa cítim na to že to dám bez toho aspoň dúfam 🤔🤣🙄
a pokiaľ viem (čo som si nastudovala) tie nežiaduce účinky epi sú bolesti hlavy,zavrate, strata vedomia 👍😊
A epi by sa nemala pichať už len kvôli tomu ak mavas migrény, problémy inaksieho druhu (no teraz to tu nebudem vypisovať 🤣)
a keďže mávam migrény, bolesti všetkého možného druhu (aj tvrdnutie brucha kt. tam spadá tiez) tak si ju nedám, a ako tu aj písali že pri zlom zavedení to je pre teba zbytočné keďže ti tak nezaposobi 🤦‍♀️🤷‍♀️ a tu v Leviciach sa za spí platí niečo cez 100e neviem presne aká suma 🤣
tak teda držím palceky 😊👍

dzinka777
24. júl 2021

Ja som si dala.pichli mi o 8 rano prvu davku epiduralky a aj vyvolavacku.do 11 som necitila ziadnu kontrakciu.povedali mi,ze ked ma to zacne boliet,pichnu mi 2 davku.a vies co?o 11 som mala prvu kontrakciu,ktoru som citila,ale doktorka mi povedala ze uz ideme rodit,tak som si tu 2 nedala a maly bol o par minut na svete.bola som oddychnuta ako asi nikdy

nikk3y
24. júl 2021

@dzinka777
no pekne ja som zvedavá teda ako vydržím alebo budem kričať na celú nemocnicu 🤣🤣🤣

zuzadielko4
24. júl 2021

Ja som to predychala pokial som bola otvorena na 4 cm alebo prsty a potom som povedal ze chcme epicneboli to vobec viac boli porezanie sa

nikuska625
24. júl 2021

Ahoj ja som išla rodiť s tým ze chcem všetko proti bolesti 😀 a ked prišla za mnou pôrodná asistentka s tým ci chcem epidural hneď som ho chcela. Bola som už unavená a epi bol úžasný. Konečne som si odpocinula a mohla pokračovať ďalej 🙃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre