Ahojte, potrebujem prekonať strach. A preto by som si ako povzbudenie, rada prečítala vaše príbehy o krásnom bezproblémovom pôrode, bez zranení, bolestivých hojení a tak ďalej. Proste len to pekne. Mam strašný strach z poranení a takto by som sa chcela namotivovat, že prirodzený pôrod môže byť aj pekný. Ďakujem.
Ahoj,za prvé.. ked budeš rodiť,bude ti to úplne jedno 🙂..
Za druhé,ja som mala oba pôrody ok,oei prvom teda ma nastrihli ale ani som.nevedela a hojenie bolo úplne fajn.. nemám traumu.
Druhý bol rýchlejši a bez natrhnutia na tri zatlačenia vonku .. nebudem o tom písať, zážitok to bol silný ale natrhnutie alebo nástrih bude posledné co ta bude trápiť v tej situácii.
Prečítaj si knihy o hypnoporode, možno ta to ukľudní..ze ten pôrod nieje az taka veda ako sa zdá 🙂
2x do 5 min. bezbolestne hotovo 😁 uz som to tu nedavno pisala
Ja som mala dve 4 kilove deti a oba pôrody bez zranení. Moja sestra má 5 detí a všetky pôrody bez zranení. Mne na upokojenie v posledných týždňoch veľmi pomáhali afirmácie z hypnopôrodu.
@makakova mňa nestresuje ten pôrod ako taký, ale to hojenie a zotavovanie po😥
zažila som 2x prirodzený pôrod bez epidurálky, akýchkoľvek poranení, bez umelých zasahovaní do pôrodu, zotavenie bolo expresne rýchle. Základ bol moja psychika, vyber pôrodnice a pôrodníka. Dokonca aj moje telo vyzerá, akoby som nikdy nerodila- žiadne strie, žiadne kilá navyše, žiadne ovisnuté prsia- zrejme genetika, neviem, ale mať na to psychickú a fyzickú kapacitu, rodím ešte aspoň 3x😬☺️🤭
Ja som mala zotavovanie super. Hned po porode o 2h som sedela akoby som ani nerodila. Rany po stehoch stipali iba pocas malej potreby.. inak som absolutne nic necitila, nic nebolelo.
Ahoj, nemám nejaký príbeh, ale mam za sebou tri pôrody, pár stehov a všetky pôrody bez problémov, rýchle hojenie, žiadna trauma ani zla skúsenosť. Pôrod je sám o sebe silný zážitok, budeš si ho pamätať. Držím palce, veľa zdravia ♥️
2 porody- jeden nastrih (ani neviem kedy k tomu prislo) - rychle hojenie, ziadne bolesti ziadna trauma. Druhy bez nastrihu bez bolesti. Krasne zazitky, no problem ❤️❤️❤️❤️
Pôrody som mala krasne aj ked vyvolávane(ak by si sa bála vyvolavania)
Poranenia som ako také nemala ,iba drobný nástrih.
Po porode som behala,a po cca 7 som uz sedela na chodbe na návšteve ...a teraz ma to čaká opäť 🥰
Ja som mala predporodnu fázu cca 12 hodín. Pól hodinu pred pôrodom celkom silne kontrakcie a do 10 min porodene. Mala som asi 4 stichy. Všetko úplne v pohode. Hojila som sa asi týždeň a potom už som fungovala bez problemov. Je to hlavne o tom ako sa nastavis ty … Hlavne mysli pozitívne.
Ahoj. Mám za sebou nádherné, takmer bezbolestné pôrody bez akýchkoľvek zranení. Odporúčam hypnopôrod, naparku a aniball. ;) Zotavovanie po pôrode nebolo žiadne. Už na druhý deň som fungovala normálne. 🙂
Ja som mala 2 krasne rychle porody bez poraneni...na oba som sa pripravovala...aniball, malinik, alchemilka, datle, lanove semienka, ceremonialne kakao, bylinna naparka, afirmacie
Ja som pred prvým pôrodom neriešila nič a tak to aj dopadlo...Ale pred druhým som si čítala o hypnopôrode a cvičila s aniballom a bolo to super. Bolo to rýchle, veľmi pekné, a zotavenie bolo tiež rýchle. Spätne pozerám, že aj ten prvý pôrod bol fajn, len som bola veľmi vystresovaná a nepripravená.
Ja som po každom pôrode bola hneď úplne fit. Obe deti 4,4 kg, narodené poobede, dala som si sprchu a mohla íst normálne jesť večeru za stôl s ostatnými. Žiadne šitie, nič. Každopádne nemala som žiadne oblbovaky, nič, úplne prirodzeny pôrod, v polohe akej som chcela, žiadne tlačenie na brucho, takže to určite súvisí s tým.
Treba sa zamerat na vyber porodnice a zvazit ucast duly (vie velmi pomoct). Ked je vsetko ok a porod je dobre vedeny, nemusi dojst k ziadnym poraneniam. Drzim palce
Pri oboch detoch som mala dulu ako sprievodnu osobu. Odporucam, lebo ony poznaju porod, nie ako manzel, ktory by tam stresoval. Prvy porod som sa trosku trapila, ale dalo sa to v pohode zvladnut. Traumu som skor mala z nemocnice, nie zo samotneho porodu. Sitie som mala len jedno malicke. Ani som to nevnimala. Druhy som mala perfektny. Na porod som cakala v nemocnici, lebo som mala nestabilnu polohu plodu. Ked mi odisla voda, do 2.hod bola mala na svete. Bez nastrihu, vsetko islo tak, ze som fakt nemusela nic robit. Mala si isla krasne sama. 3x zatlacit a hotovo. O hod po porode som uz isla na WC. Mala som stastie, ze bola volna nadstandard izba. To bol luxus ako v hoteli. Na druhy den som uz uplne fungovala. Akoby som ani nerodila. Tie 4 dni som tam brala ako dovolenku. Keby ma necakal doma maly syn, tak tam kludne zostanem este tyzden. Drzim palce.
@nique môj manžel bol mojou "dulou". Ak je chlap pripravený, tak nestresuje.
Ak sa bojis porodneho poranenia/nastrihu,treba sa zamerat na porodnicu+porodnika,kde su ochotni nechat rodit zenu,a nie odrodit ju..to znamena,ze Ta nechaju vybrat si polohu pocas tlacenia ako Tebe vyhovuje (ked si napr.na 4roch,strihat sa neda 😉 ) a ziadne riadene tlacenie,kedy Ti porodnik/porodna asistentka krici pri uchu jak na futbale..proste tlacit vtedy,ked to Ty citis a tak ako to Ty citis..ja som pri druhej bola na kolenach a tlacila podla seba,nie kedy mi oni kazali..mala som male poranenie len kvoli tomu,ze som silnejsie zatlacila,ako som to citila-uz som chcela,aby vysla cela hlavicka..keby som zatlacila jemnejsie,bolo by to v poriadku
Drzim palce pri vybere a pri porode ❤️
3porody: 1.nastrih, nemala som ziadne problemy hned od zaciatku, 2.male poranenie, nemala som ziadny problem, 3. Ziadne poranenie. Na 3ti porod som sa pripravovala, masaz hradze, naparka na uvolnenie porodnych ciest. Hlavne je to o tempe porodu, ak sa prihliada na matku a dieta, neurychluje sa, tak sa telo dokaze pripravit. Najlepsie je byt vo vode/sprche, kde sa telo uvolni, je mensia sanca na poranenie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Pripadne ako rýchlo ste sa zotavili 🙂