Ahojte,
som po termíne 3 dni a odhadovaná váha bábätka je 4400g…veľmi som sa toho zľakla, doktor tvrdí,že ak budem prenášať 10 dní, môže sa to vyšplhať aj na 5kg😳😳 mala niektorá z vás s takouto váhou bábätka vyvolávaný pôrod? Čakala som že sa to rozbehne samo a prirodzene ale teraz takáto váha plus do toho bude zrejme vyvolávanie… bojím sa že nebudem schopná také veľké dieťa vytlačit, nakoľko som prvorodička..
@lucia147852 toto matka prvorodicka pred porodom skutocne nechce citat...
ta odhadovana vaha je podla mojej skusenosti velmi orientacna a dost casto sa stane,ze im odhad nevyjde, mne tiez gynekologicka odhadovala velke babatko a v skutocnosti sa narodila s relativne normalnou vahou (do 4kg,presne na termin). a poznam mamy,co porodili aj nad 4kg prirodzene a relativne v pohode a naopak ine,co mali mensie babatka a beztak mali narocnejsi porod,takze podla mna to nie je len ani tak o tej vahe..zalezi,ako je babatko otocene,aka je tvoja poloha pri porode.. neviem,kde budes rodit,ale skus mozno este oslovit nejaku schopnu porodnu asistentku,ktora ti pomoze sa na to este pripravit, fyzicky aj psychicky. neboj sa,zvladnes to 🤞
Aj mne vyratali vysokú hmotnosť a nakoniec mala o 400g menej.
Doktor ta podla mna zbytocne strasil, kľudne sa to môže spustiť aj zajtra 😉🍀
Cele tehu mi z vahy akoby uberali,dokonca i primar den pred porodom. V den porodu vyvolali a narodila sa o takmer 1kg naviac (3,6) a na to,ze som utlučka tak som oba deti 3,8 a 3.6 porodila v pohode.
Od začiatku som vedela, že dcéra bude veľká. Už v 38tt hovorili, že má asi 4 kg. Prenášala som... Po týždni prenášania ma hospitalizovali a začali postupne vyvolávať. Pôrod sa rozbehol 9 dní po termíne a bol pomerne rýchly a nekomplikovaný. Aj šitie som mala iba tam, kde lekár nastrihol. Dcéra mala 4430g a 60cm.
@baluinka a čo jej mám klamať že všetko bude určite v poriadku? Napísala som jej moju skúsenosť aj skúsenosť, že to môže ísť ľahko.
Ja som pocula, ze tazsie dieta sa niekomu tlacilo lepsie ako mensie. Ale zalezi aj na tom, aku mas stavbu tela.
Ja som mala prvu 3,5kg a tu som vytlacila ani neviem ako. Druha mala 3,8 a nemohla som ju vytlacit dlho. Lenze ona mala velku hlavu. Ta vaha nehrala az taku velku rolu 🤷🏼♀️
Mne obidve baby ratali 4 kilove.prva mala ledva 3050g a druha 3300g. Parafoxne tu vacsiu som porodila.lahsie a rychlejsie.Vobec sa nestresuj a kludne sa pytaj na vyvolavacku aj skor.
Ja som mala vyvolavany porod v 40 tt - odhad podla sono 3.900 g a taka bola aj vaha babatka. Ale teda 2 dnj kontrakcii a porod s rupturou 3.stupna... ale uz je to Ok.
@lucia147852 nie,nemas jej klamat ale nicomu nepomoze ju ani strasit. vsetko sa da napisat citlivejsie, aj to, ze ten porod moze byt aj tazky (co ona samozrejme vie). napisat vystrasenej prvorodicke tri dni po termine,ze tvoj porod bol horor a ze sa ti dieta zaseklo,nie je podla mna v poriadku. psychika pri porode je extremne podstatna a velmi vie pomoct a zaroven porodu aj ublizit.
tuším všetky sa boja vyvolávania, ja keby viem pred pôrodom to čo teraz, tak si dám vyvolať o 2 týždne skôr 🙈 hneď ako mi zahásili že bábo je plne vyvinuté a už len čakáme na pôrod ... tak sme čakali 3 týždne 🤦
Mam tri deti a vsetky su nad 4 kila, vsetci sa narodili po termine, pri prvom sa porod zacal sam keby sa tak nestalo tak na dalsi tyzden by mi vyvolali porod, ale islo to. Vaha prveho maleho bola prekvapenie, necakali sme cez 4 kila. Rodila som s epiduralkou ale vsetko v pohode, akurat ze ma sili 2 hodiny a lekarka povedala ze je dobre ze mam epi aspon mi vie dopichnut aj na sitie. Prva noc po porode bola bolestiva, nebolo to nic moc ale zasa som to nevnimala neako strasne, ziadne ze sa po stene skrabem. Dalsie dve deti boli vyvolavane lebo som bola po termine viac ako tyzden. Nic strasne to nebolo, akurat ze mi po podani liekov pri strednej malej povedali ze budem cakat 10 a viac hodin kym sa to rozbehne a nic take sa nekonalo mala sa narodila 6 hodin po podani liekov, tiez s epi, nastrih na tom istom mieste ale ovela mensi. Tym ze bola dievca odhadovali ze nebude mat cez 4 kila a mala. Po porode som v pohode sedela, spala, vsetko uz to zdaleka nebolo take zle ako prvy krat. Treti maly tiez vyvolavany lebo bol cez tyzden prenasany, odhad porodnej vahy bol 4640 s narodil sa a mal 4630 cize ten odhad ktory je akoze maximalne nepresny a vraj ma len 30% vypovednu hodnotu sa pomylil az o 10 gramov, ked mi to doktor na tom sone pred porodom povedal som mu zahlasila ze ten maly sa vo mne zasekne a toto ja teda neporodim, tak sa smial a ubezpecoval ma ze to je velmi nepresne a nech sa nebojim. Potom si ho po porode prisiel pozret a nasmiali sme sa znova na tom jeho "nepresnom" odhade. Po tretom porode zasa vsetko v pohode co sa tyka nastrihu a tiez sa nekonalo zdlhave vyckavanie a vzdychanie, narodil sa rovnako ako mala 6 hodin po podani vyvolavacky. Ak to mam ja zhodnotit nemas sa coho bat. Najhorsie na mojich detoch bolo kojenie v sede kedy som ich mala drzat na rukach, bola som z toho unavena a ubolena tak som ich proste kojila v leze a bolo vybavene, prilezitostne kojenie mimo domu sa dalo vydrzat inak to bolo v pohode. Vsetci su zdravi, krastni a sikovni, ani jeden nema problem s nadvahou alebo nieco take, nemali poroblem s cukrom, proste nic.
Moji obaja synovia mali pôrodnú váhu okolo 4500g. Ale ani pri jednom tehotenstve ma na to nik neupozornil. Oba pôrody vyvolávané, prvý trval od vyvolávačky 3hodiny, druhý 1,5h. Nemôžem povedať, že to bola pohoda, ale zvládli sme to. A zvládneš to aj ty 😉
Ďakujem Vám za odpovede 🙂 trochu ste ma upokojili
Kamoska 4700g na termin, druhy porod a mala maly strajchanec na dva stehy. Len problem bol panvove dno, dost to musela cvicit do normalu. Ale dala to v pohode. Ta vaha moze byt pol kila nizsia. A mozu to vyvolat na termin. Niekedy vyvolaju aj takto. Zalezi na nemocnici. U nas ponukli, proste ked si na to zvolila. Ale musela si sama povedat, ze chces uz rodit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, ja som mala prvú “len” 4200g. Pôrod sa nakoniec spustil sám. Nebudem klamať, bol to horor. Ale veľa záleží od vnútorných rozmerov tvojej panvy. Poznám baby čo porodili veľké deti rýchlo. Ja som úzka, mne sa dieťa zaseklo. Pri väčších deťoch sa odporúča iná poloha ako klasická na chrbte. Odhad môže byt +- 500g. U mňa pri prvej bol plus 400g a druhu odhadli presne na gram