Ahojte, o chvíľku mám termín a premýšľam aj nad takými praktickými vecami, ešte som nebola v nemocnici. Ako to prebieha po pôrode? A čo denný režim na oddelení? Kedy sú vizity? Ako sa na ne treba pripraviť? A čo jedlo? Dá sa to? Či budem stále hladná pri kojení? 😀😀 Bábätko mám celý deň pri sebe? A ukáže mi niekto prebaľovanie, kŕmenie, umývanie, atď? Viem, že v každej nemocnici je to asi trošku inak, ale tak zvedavosť z toho, čo ma čaká.
V každej nemocnici je to inak. Zaloz si tému s názvom konkretnej nemocnici v konkrétnom meste
Niekde máš bábätko hneď pri sebe, niekde až po 2-3 hodinách
O pár dní idem tretikrat do porodnice. Ocakavania nemam ziadne, proste to nejako 4-5dni prezijem... strava ma obcas udivila (hrachovu kasu ci divné fazulové guláše servirovat pozasivanym zenám je dost peklo), umyvanie okakaneho zadku u dietata mi sestricka v umyvadle predviedla štýlom "chyt ho ako mača otoč a rychlo oplachni".... co sa tyka kojenia to mi len schmatla bradavku, narvala malej do pusy a bolo... dokrmit mi nedali nic, mlieko sa mi sotva spustilo v den odchodu, to mi mala schudla 200g dovtedy a pindali ze ma nepustia, ale ked mi revala od hladu nedali nic... Dieta som mala od nasledujuceho dna stale pri sebe, bravali ich prec len na vysetrenie atd.... Opisujem r.2011 ked som bola prvorodicka.
Zlaté 😃mne všetko tak rýchlo ubehlo že som sa nestihla ani diviť a za tri dni sme boli doma,strava bola v pohode keďže sama nekorenim ani nesolim chuti mi taká tá školská jedáleň 🤭😂 len som nechápala takú mrveničku akože mleté mäso či čo to bolo🤷
Ako píše vyššie, záleží od pôrodnice.
Tak všeobecne po pôrode ta odvezú na šestonedelie, ak si v poriadku, dieťa máš obvykle stále pri sebe, málokde už nie je rooming.Niekde prvú noc u prvorodicky ho vezmú na novorodenecke. Pripadne treba o to požiadať (ak nevládzes, si ubolena a podobne)
Prvorodickam zvyknú ukázať kúpanie, dojčenie, ja som rodila obe deti v SL, pri synovi mi ukázali, tetaz sa spýtali, či už dieťa mam. Keby bolo treba, tak pomôžu, ale všeobecne už sa berie, že viacrodicka vie, čo a ako ma robiť.
Jedlo tiež závisí od konkrétneho zariadenia. Vezmi si so sebou trebárs výživové kapsičky, keksíky, pripadne instantné kaše, dá sa tam zaliať, ak by si hladná bola. Večera je skoro, tak je to možné.
Umelé mlieko dajú na požiadanie.
Vizita je denne, veľká 2x do týždňa. Aj ženská, aj detská. Pripravovať na ženskú sa netreba extra, na detskú vyzlečies dieťa.
Bábätko máš možnosť mať celý deň pri sebe aj s ním ísť na všetky vyšetrenia. Ak to nevyužijes, nemusíš ale tá možnosť musi byť.
Ďakujem, pýtala som sa samozrejme aj v skupine konkrétnej nemocnice, tu sa pýtam tak všeobecne pre ďalšie info 🙂
@babovka2321 nápis viac čo bolo zle na spolubývajúcej
@rora niečo podobné ako ja keď som bola 1rodicka ale ja až v roku 2018 len mne +asi ešte 2mamicky ukazovali malé cigance ako kúpu
@vifoncitta nebol si nahodou v Trencine? Tam je ta biela masova mrvenicka (mlete kuracie) zlaty standard 😂
@alexka89 akoze ona nebola zla, ale mala strasne bolesti, nevedela sa kvoli tomu postarat ani o dieta, ktore NONSTOP plakalo a ona tiez.. ona za to nemohla, ale ta atmosfera na izbe bola pod psa.
@pondelok01 nie bola som v KE na rastislavke a toto nebolo biele ale hnedé takže asi bravčové (?) 😂
@babovka2321 si nelezala náhodou vo zv ?tiež tam taká ležala malú Angelika mala v kuse to dieťa plakalo
@alexka89 nie nie, ale tak podla mna sa to stava no..ale nabuduce by som bola radsej na izbe sama :D
Ja som rodila v ZA pred tromi rokmi. Vizita mala byť o 7:00, bývala niekedy aj o 9:30 a do skončenia vizity nás nechceli pustiť z izby. Jedlo sa dalo, ale ked je človek hladný, zje všetko 😅 dieťa som mala stále pri sebe, okrem vyšetrení. Prebalovanie vyzeralo tak,ze som si dieťa sama prebalila bez pomoci, okupanie bolo štýlom rýchlo, rýchlo. Poučenie o kojeni- máte ploché bradavky, nikdy nebudete kojiť (kojila som 2,5 roka). Umelé mlieko som si chodila vždy vydupať. Takže asi tak... teraz čakám druhe, tak som zvedavá, ci sa niečo zmenilo.
Omg, som rada ze som si vybrala normalnu nemocnicu a doplatila nadstandard.
Izbu som mala vlastnu s vlastnou kupelnou, jedlo mi nosili priamo na izbu a bolo vynikajuce. Vizity neboli vzdy v rovnakom case (zalezalo ako dlho sa zdrzali na inych izbach, pripadne pri porode), ale ked som spala, tak ma nechali spat a prisli neskor.
Ukazali mi prebalovanie, ked bolo potrebne dokrmit tak povedali a ci suhlasim, ziadne ze necham dieta revat.
Babo vkuse so mnou, vizita na izbe, na vysetrenie som isla s nou. Citila som sa ako v hoteli.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Idealne by bolo pytat sa na konkretnu nemocnicu, kde planujes rodit. Nikede ti dieta supnu hned a je s tebou cely cas, niekde nie. Niekde ukazuju kupanie, mne nie len ze neukazali, mne ho za cely pobyt v nemocnici neokupali ani raz. Niekde ti umele mlieko daju len vtedy ked si ho vydupes, inde ti dokrmia dieta aj bez tvojho vedomia. Z mojho pohladu - nevedela som sa dockat domov.. strasna nuda + zla spolubyvajuca na izbe, nabuduce si dufam zaplatim samostatnu izbu radsej 🙂