V ktorom týždni začať prať výbavu?

erika12345
4. mar 2011

Ahojte, som v 28tt a zaujima ma, kedy je podla vas dobre chystat vybavicku. Nemyslim nakupy, ale pranie a zehlenie. Teraz sa mi to zda este skoro, ale neviem , ci budem neskor vladat, ci nebudem prilis unavena....Myslite si, ze staci, ked zacnem okolo 33tt?
A este mam 1 otazocku, odkedy ste boli pobalene do nemocnice? Staci tak 32tt?
Dakujem vam moc za rady. 😉 Ja viem, ze nemozem dostat presny navod kedy co robit, to ani nechcem, ale aspon budem mat prehlad ako to robia ostatne maminy. 😉

kvojtanikova
4. mar 2011

presne ako pises, ja som zacala zhruba v tych tyzdnoch ako si uviedla. Pripadne si mozes jednu varku (2 body, 2 dupacky, 2 kosielky, par plienok a 1 zavinovacku/spaci vak/kombinezku) oprat a ozehlit uz teraz, das si to do cistej igelitky a keby si nahodou sla do nemocnice skor, nemusis sa stresovat, lebo to uz budes mat nachystane.

martinkatinka
4. mar 2011

Ahoj... no tak ja som začala teraz a som v 34.tt - síce veci do nemocky som si balila a prala tak postupne a už ich mám asi týždeň nachystané, lebo doktor povedal, že sa mám pripraviť, kebyže musím do konca ležať... vecičky som si začala prať a chystať akurát včera... Dnes to dotiahnem do konca...
Ja som si to začala skor z dovodu možného predčasného porodu, v utorok som dokonca mala poslíčkov 😀 Ide o to ako sa cítiš a či budeš neskor vládať...
Len mi treba ešte cumlík a fľaše vyvariť, ale to hádam aj po príchode z nemocky zvládnem 😀

alpiinka
4. mar 2011

ahoj 🙂 tak ja som zacala prat zrovna dnes rano (35tt), akurat je polovica vybavicky v pracke a zbalena nie som ani nahodou 😀 😀 a to ma 3 mesiace pred terminom poslali do nemocnice, ci nahodou nerodim 😕 nepoucitelna a stale nezbalena 😀 😀 😀 ale uz sa na tom zacina pracovat 😅

atrami
4. mar 2011

ja som do nemocnice bola nachystaná od 28.t.t. Výbavičku tiež tak nejako. Záleži na tom ako sa cítiš. Radšej skor, ako to nechať na manžela 😀

annie13
4. mar 2011

ja som prala tak 38 TT a balila 39 TT

ivett1
4. mar 2011

ahoj...ja som prala, zehlila a pripravovala priebezne 😉

azarijka
4. mar 2011

ahoj ja som si balila nejake veci asi v 38tt a zvysok pocas kontrakcii tesne pred odchodom 😀 a vybavicku priebezne medzi 34-37tt....ale ja som byvala uz potom strasne unavena, takze keby viem si to nachystam aj skor...

lyongirl
4. mar 2011

ja som to robila vtedy, keď ma to pochytilo, nepamatám si presne, ale bolo to po 20tt a chvala bohu, lebo obidvakrát ma prijímali do nemocky v 32tt a vrátila som sa až s bábenom, takže som to mala všetko nachystané 🙂

burina111
4. mar 2011

no ja som mala všetko nachystané do 7 mesiaca, čo ak by sa niečo stalo 😀 😀 😀 tašku do pôrodnice som mala zbalenú mesiac a pol pred termínom

ani3012
4. mar 2011

ja som na to mala maminku 😅 vecičky boli prané hneď ako som si ich zaobstarala a potom ,keď som bola v pôrodnici,tak sa oprali a žehlili ešte raz

mis_ka
4. mar 2011

ja som zacala, ked som ostala doma na materskej, t.j. v 33.tt. Pocas chodenia do prace som bola rada, ze som rada 🙂

evabb35
4. mar 2011

Môžeš si výbavičku a tašku do nemocnice nachystať už teraz.

christie
4. mar 2011

ja som bola na rizikovom, preto nebolo iste, ci nepojdem do nemocky aj lezat - tak som mala poprate priebezne - od cca 20teho tyzdna. A zbalenu tasku - pôvodne cca v 24 tt - ale nakoniec som ju prebalovala, lebo som isla do nemocky skor, ako som planovala a tak som z jednej tasky, kde som mala moje veci aj pre malych - musela vyrobit jednu len pre mna a druhu pre malych mi manzel priniesol na porodnicu 🙂

dejka77
2. apr 2011

Tak ja som v 36 tt a teraz periem 🙂 Planovala som to urobit skor, ale este som nejake veci dokupovala, tak preto az teraz. Uz potrebujem len vyzehlit a zbalit tasku. Momentalne sa citim este dost dobre, takze nemam problem. Ale kedze kazda zena vnima tehu inac tak podla toho by si to mala prisposobit. Myslim, ze od toho 30 tt uz mozes zacat prat vybavicku, radsej skor ako neskor.

katren
2. apr 2011

ja som prala tiez ked som dokupila vsetko potrebne....ale tasku som mala zbalenu uz od 22tt, lebo som sa zacala otvarat a nakoniec som mala prisny kludovy rezim, takze mi vsetko poprala svokra a aj pozehlila....no nastastie sme to vydrzali az do konca 😉

zuzka1008
2. apr 2011

ja som bola zbalena v 35tt, a vybavičku si kludne nachystaj, ked mas cas aj teraz 🙂, potom to bude horsie...

janinah
2. apr 2011

nachystaj si veci asi tak v 6.,7. mes.,potom s tým brušiskom už ide všetko ťažšie..tašku som mala nachystanú od začiatku 8. mes.

nenullienka
3. apr 2011

Ahoj ja som teraz v 31+4tta vybavičku už mám nachystanú popratú a požehlenú, keďže som na rizikovom mala som čas. Začala som okolo 26tt. Tašku plánujem baliť okolo 35tt ešte potrebujem nejaké veci dokúpiť. Som rada, že to už mám lebo teraz ma straaaaašne bolievajú kríže a začína mi tvrdnúť bruško keď niečo robím. Tak som aj rada, že sa už nemusím s tým stresovať. 🙂

dankamg
3. apr 2011

tak ja som v 33 TT a ešte nemám ani výbavu nakúpenú nie to ešte požehlenú, neviem kam sa hnať. Do konca mesiaca to nejako doplním a pobalím, snáď.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pepi_petra
12. apr 2011

Ja som zacala prat a zehlit v 30tt.A dobre som urobila.Od 31tt som lezala v nemocke a zacala sa otvarat.Teraz som 36tt a nevladala by som to uz.Takze radsej skor,ako neskoro. 😉

katrinka8
12. apr 2011

Ja som postupne zacala prat, ked som nastupila na matersku, cize cca 6 tyzdnov pred vypocitanym terminom 😉 Bola som doma, tak som mala cas, postupne po kuskoch... No a zbalena som bola tak 2-3 tyzdne pred terminom (rodila som ale tyzden po termine) 🙂

norikk
12. apr 2011

ja som zacala prat a zehlit vsetko,ked som bola v 8. mesiaci....ale isto,bola to fuska zehlit...strasne horuco....a tasku som nebalila tesne pred porodom,podla mna je dobre,mat ju najneskor v 37tt pobalenu,lebo ak ti odtecie napr plodova voda,si v strese, a nie je cas este rozmyslat,co balit

lucia1981
13. apr 2011

ahojte! ja už mám veci po mojom prvom synčekovi vypraté, vyžehlené a pekne poukladané v skrinke.... 🙂 a aby som nezabudla, tak za to všetko vďačím mojej šikovnej a starostlivej maminke a našej najúžasnejšej starkej... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre