V ktorom týždni vám robili cisársky pri treťom pôrode?

neznakaramelka
2. apr 2013

mala som dva cisarske a predpokladam ze tretiemu sa nevyhnem a ze bude skor.
vy ste boli na tom ako po dvoch cisarskych ako?
rodili ste niektora na antolsekej?? uvazujem ze si tam niekoho zazmluvnim

zuzana612
2. apr 2013

@neznakaramelka ja som mala 3 cisarske, prvy na konci 41 tt, druhy na konci 42 tt a treti na zaciatku 40 tt. Tiez som sa pri kazdom jednom tesila ze to bude aspon tyzden, dva pred terminom, no nebolo 🙂

erikasadek
2. apr 2013

@neznakaramelka logickytreti sa robi 2 tyzdne pred terminom. 😉

fotoarch
2. apr 2013

1. v den porodu
2.2 tyzdne pred planovanym porodom
3. este cakam 🙂

mirida
2. apr 2013

tiez som mala tri sekcie, prva - po termine, a druhe dve kazdu presne tyzden pred terminom. zavisi to od roznych okolnosti, ale co viem, tak sa snazia, aby to bolo co najblizsie k terminu (ak sa teda vydrzat da)

olejka
2. apr 2013

@zuzana612 jej zuzi blahozelam k narodeniu babatka..., tak ako? bolo to nutne s tou sterilkou?

@neznakaramelka 36, 39 a 36, prvy a treti porod zacali spontanne odtekajucou plodovou vodou... no kvoli panvovemu koncu museli byt sekcie...druhy bol planovany...boli sme objednani na sekciu..

awika
2. apr 2013

1. 6dní pred termínom
2. 5dní pred termínom
3. 10dní pred termínom
Všetky sekcie som mala plánované dopredu - kvôli obličkám...

neznakaramelka
autor
2. apr 2013

@zuzana612 ty mas aj sterilku? predlzil sa tym cas cisarskeho? nemas z toho ziadne problemy? si spokojna?

zuzana612
3. apr 2013

@olejka dakujem, ja som bola rozhodnuta pre sterilku aj sama, predsa uz mam aj dost rokov a tri deti mi uplne stacia a ani by som neriskovala ziadne dalsie dieta, kedze moja maternica bola dost slaba uz pri druhom tehu 😝

@neznakaramelka myslim ze zakrok sa tym predlzi len o par minut, kolko presne neviem nakolko ma museli uspat lebo z nejakeho dovodu mi nezabrala spinalka. Ci mam problemy neviem, len ma asi mesiac pobolieva brucho ako pred menzesom a ten este nemam, tak sa dnes chystam na pohotovost nech mi urobia utz preco ma to brucho boli. Isla by som ku svojmu dr. ale toho mam v Ruzomberku a nechce sa mi tam trepat koli tomu, tak snad ma na pohotovosti vysetria. Ale kedze dovod bolesti zatial neviem, tak nemozem povedat ci to nejak suvisi so sterilkou alebo nie 🙂

olejka
3. apr 2013

@zuzana612 ano ja chapem...uz som si povedala v inej teme ,mam na to svoj nazor....respektujem Tvoj... je to kazdeho svedomie...prajem vsetko dobre tebe aj babatku.. 😉

iba nieco som chcela dodat ze v podstate sterilizacia NIE JE stopercentna ochrana pred otehotnenim..ak si uz v ohrozeni...neda sa ani na nu spoliehat....kedze normalne ovulacia je aj nadalej a je tam riziko mimomaternicoveho tehotenstva.
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/som-tehotna-po-sterilizacii/

Mozno zenam bez komplikacii v tehotenstve a pri porode ponukaju sterilizaciu automaticky ak je to tetia sekcia...a vela z nas nevie ze mame pravo nepodpisat to..... Dovolim si to pisat sem kedze ide rec o tretom cisarskom vacsinou to kazda pri tom tretom riesi...

https://www.modrykonik.sk/forum/porod/sterilizacia-po-tretom-cisarskom/

Takze len fakty...ziadne emocie..
Spoľahlivosť antikoncepčnej metódy sa vyjadruje tzv. Pearlovým indexom, ktorý vyjadruje počet gravidít (tehotností) na 100 žien, užívajúcich danú metódu počas jedného roka. Čím je Pearlov index nižší, tým je metóda spoľahlivejšia.
Metoda..................................................................spolahlivost
Nechránený pohlavný styk................................80
Kombinovaná hormonálna antikoncepcia.....0,2
Vnútromaternicové teliesko.............................. 2
Prezervatív............................................................ 9
Prerušovaná súlož..............................................15
Spermicídne prípravky....................................... 10
Sterilizácia.............................................................2,5
Pesar.....................................................................9
Meranie bazálnej teploty.................................... 2
Kalendárová metóda ........................................24

Hoci to hovori v prospech hak...vieme ze je abortivna..:/.takze ja myslim ze z neabortivnych metod jednoznacne vyhrava meranie bazalnej teploty...alebo v kombinacii s inymi sposobmi sledovania ovulacie STM..symptotermalna metoda

😉

zuzana612
3. apr 2013

@olejka ja tiez nikomu jeho nazor neberem, ja som sa rozhodla sama a dobrovolne skor ako mi to dr. navrhol. A viem aj to ze je tam stale nejaka sanca na otehotnenie aj ked minimalna, ale to je pri kazdej antikoncepcii. HAK mi nerobila dobre a napchavat sa hormonmi roky nie je nic pre mna. Tak budem dufat ze mi tu sterilizaciu urobili dobre a nebudem o par mesiacov lamentovat co budem robit so 4. dietatom 😀

maca_p
3. apr 2013

@olejka co to prosim ta rozpravas???
ty si davas ziadost o sterilizaciu, ty ju podpisujes a iba ty ju mozes aj v den operacie odmietnut!!! tak ako aj inu operaciu... je to tvoje telo, si to len ty.... cize ak ti ju niekto ponukne, mozes odmietnut, tak ako by si odmietla hnile pomarance v obchode... (pre ilustraciu)
nedezinformuj!

olejka
3. apr 2013

@maca_p ak mas dojem ze dezinformujem....hmmm...nepomozem Ti asi....
nemam dovod to robit...

poznam zeny ktore sterilizaciu podpisali z neinformovanosti...a teraz lutuju...ja som musela podpisovat ,,negativny reverz" cize nesuhlas so sterilizaciou....takze o tom tu pisem...sme v krajine kde sa Ta nepytaju a urobia Ti klystir , takisto ,,brutalne "holenie pred porodom...niekedy to hranici s neuctou k cloveku...takisto kyretaze sa robia ako na pase..zivy ci mrtvy plod...je to pre niektorych doktorov vobec rozdiel???

.takze pokial ide o sterilizaciu...nebavia sa...proste Ti ju po tretom cisarskom vnutia ...s upozornenim ze ak odmietnes je to Tvoja zodpovednost nie ich..

mne doktori velmi pomohli ale ten pristup k pacientovi na Slovensku je ubohy...velmi malo sme informovane ake skore vlastne mame...sterilizacia Ta neochrani pred ,,neziaducim" tehotenstvom...to je zhruba ta dezinformacia ktoru aj mne doki daval...ze Ta to ochrani...
nie neochrani Ta to viac ako sledovanie plodnych a neplodnych dni...pozri pearlov index... 😉

1stefi121
3. apr 2013

@awika ahoj možem vedieť čo maš z obličkami ja osm tiež obličkovy pacient, prvu som mala sekciu kvoli preeklamsii, teraz ma čaka druha musela si niečo dokladovať ohľadom obličiek.?

hunkovaandrea
4. apr 2013

Zuzana612 som tiez pred týmto rozhodnutím. Teda vlastne už som sa rozhodla. TP mam 22.7.2013 a moje obavy su skor ci sa stihne po podpise cakat 30 dni. Kedze prve dva cisarske boli neplanovane no pocas porodu sa lekari rozhodli na poslednu chvilu tak treti ide automaticky. Tretie tehotenstvo som nemala planovane no stalo sa a ja som pevne rozhodnuta ze idem do toho. Kedy si ty isla podpisat ziadost a kde si rodila? Dakujem.

zuzana612
4. máj 2013

@hunkovaandrea az teraz som si vsimla ze si mi pisala, zabudla si dat @ tak mi to nevysvietilo 🙂 Ja som bola rozhodnuta pre sterilizaciu este predtym ako som otehotnela. Vedela som ze ak budeme mat tretie tak to uz bude automaticky cisarsky a popri nom si dam urobit aj to. Ked som prisla prvy raz ku dr. tak mi sam navrhol tuto moznost, ale kedze som uz bola sama rozhodnuta, nebol problem. Viem ze papiere som mala podpisane uz asi 3 mesiace pred terminom. Rodila som v Ruzomberku, tam sa za to plati 200 euro. Ale bola som trosku nahnevana, lebo podla mna pri planovanom cisarskom to malo byt menej, kedze uz tam bol cely tym lekarov co ma pri operacii byt, operacia sa predlzila o par minut. Podla mna je to ine ked ide zena na zakrok mimo porodu a musia pre nu priparavit salu a vsetko s tym spojene. Ale mam to za sebou a dufam ze to bude aj fungovat 😀

xlucia
4. máj 2013

@zuzana612 zuzi a ako si spokojna teraz, uz par mesiacov po porode?

zuzana612
4. máj 2013

@xlucia zatial vsetko v pohode, uvidime ked dostanem menzes ci budem pocitovat nejake zmeny. Niekde som citala ze moze byt bolestivejsi a silnejsi, tak dufam ze to nebude moj pripad 🙂

hunkovaandrea
6. sep 2013

Ahoj @zuzana612 no tak ja som už 7 týždňov po pôrode a teda aj po sterilke. Vsetko sa stihlo keďže sa malému moc nechcelo 😀 Trosíčku si ma zaskočila tým, že si vôbec platila. Mne lekar povedal, že to mám zadarmo keďže ide o tretiu sekciu, ktorá je už zo zdravotného dôvodu (zdravotný problém boli tie dve sekcie predtým). Takže si ma dosť zaskočila že si platila. No a zo zdravotného hladiska je to trosicku zlozitejsie. Krvácanie silnejsie a dlhsie a občas mávam bolesti v pravom vaječníku. Možno to chce ešte čas uvidíme. A čo sa týka účinnosti, dúfam, že to je viac než 100% 😀 Držím palčeky aby to tak bolo .... 😀

lukasko12
2. mar 2023

@zuzana612 a zvládli ste to 3 bábo aj po cisárskom keď ste mala slabú maternicu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre