V ktorom mesiaci je podľa vás ideálne porodiť?

12. máj 2022

Ja mam dieťa v septembri, vyhovovalo m ito celkom ze tie prve mesiace bola zima a keď už začala batolit mohli sme byť viac von. Ale na druhej strane chodiť začala na jeseň a už si toľko v zime vonku nepobehala. Keby ste si to mohli naplánovať, na aký mesiac by ste to chceli?

luccija
12. máj 2022

Tehotná v zime a pred jarou porodiť, mala som tom presne naopak rodila som v októbri a vôbec mi to nevyhovovalo

moze
12. máj 2022

A to si este nemyslela na to, ci ti ho vezmu do skolky a do skoly, kedze mu nebudu roky vychadzat. 😀

mimi3008
12. máj 2022

Ak by som si to mohla naplanovat z ciste praktickych dovodov, tak na koniec februara. Porodis, prve 3 tyzdne v zime si dnu s babatkom a potom uz v marci netreba babatko tolko babusit a prechadzat sa po tej hnusnej zime. A akurat, ked zacne chodit kolo roka, caka dietatko pekna jar, leto, rovno zaciatkom leta mozes zacat s odplienkovanim...mne by sa to pacilo takto, ale mam starsieho koncom augusta, mladsieho v polke oktobra a snim sme zacali chodit von akurat, ked uz zacinala zima v novembri

galganka
12. máj 2022

V deviatom. 🤷‍♀️

mimi3008
12. máj 2022

@moze ano a presne, do skoly pojde 6,5 rocne, cize idealne😅koncom februara

oliviakatka
12. máj 2022

Rodila som začiatkom júla a bolo to super 👌🏻 ak by som si mohla vybrať tak druhe rodim začiatkom júna. Cele leto iba plienko - body, v zime som nepotrebovala tehotensku vetrovku, celu jar a zaciatok leta som chodila v šatach a žabkach - bolo to extremne pohodlne 👌🏻

janka_266
12. máj 2022

Mám februárové a áno, na toto všetko je to super, akurát začína viacej chodiť po vonku, len mi je ľúto, že nebude môcť oslavovať narodeniny vonku v lete 🤷‍♀️Ale vždy len vnútri 😃

tani777
12. máj 2022

Ja mam starsiu oktober a mladiu september..za mna super,aj ked tehotna v horucavach bolo obcas tazke..obe mi zacali chodit neskor (starsia 17m,mladsia 15)..taze akurat na jar (oki,mladsia skor,ale v kym bolo fakt zima,nedavala som ju von chodit)..jun-jul rozumovo super na odplienkovanie aj celkovo na ihrisku rozumnejsie...za mna super 🙂

mimi3008
12. máj 2022

@janka_266 starsi je koncom augusta a minuly rok aj tak neoslavoval naodky vonku, lebo prsalo a hnusne sa schladilo, take pocasie trvalo vuse tyzdna kolo jeho narodenin. Takze pocasie nemas iste ani v lete

lienka.7
12. máj 2022

Apríl. V máji chodíš uz pekne von na slniecko👌 ako teraz 🙃

lucia851
12. máj 2022

Ja som porodila v apríli

maribell
12. máj 2022

Podľa mňa august.. 😁 keď máš veľké brucho, len hodíš na seba voľné šaty, šľapky a ideš... Plus nemusíš riešiť situáciu, že ti skončí rodičak a do septembra ďaleko 😅 ...(mám tri augustové deti 😅)

thoughtfulweirdo
12. máj 2022

V auguste, aby mohlo ísť hneď trojročné do škôlky a nebolo treba plátať stráženie od konca rodičaku do septembra 😄

nevenka
12. máj 2022

@mimi3008 sestra je koncom februara. Ja mam deti koniec novembra, zaciatok septembra, ano, presne 1.9. 🙈 a do skoly ju nevzali vlani 😅, tretie tyzden pred Vianocami, este aj v tejto sialenej korona dobe to bolo, s komplikaciami. Malo sa narodit presne na Vianoce 😊.
Ja som tuzila aspon po jednom jarnom, no my sme plodni s muzom ocividne v tom februari-aprili.
Ale to su take nase spekulacie, kedy je co najlepsie, najdolezitejsie je, ze ich vobec mame a ze su zdrave 🥰

kepassa
12. máj 2022

Mam dve majove, za mna super 😊 syn sa podaril na koniec jula a bolo to narocne, velmi. Zaciatok maja je za mna naj mesiac na odrodenie aj prechadzky s nunom..kiezby sme si to vzdy tak vedeli naplanovat ze 🙈

janka_266
12. máj 2022

@mimi3008 ale je väčšia šanca, že bude 30 stupňov v auguste ako vo februári 😃

iwet25
12. máj 2022

@nevenka za mňa v septembri. Obe mam koncom septembra. Mne horúčavy nevadia. S veľkým bruchom som mohla chodiť v letných dlhých šatách, nič ma netlacilo. Deti sa narodili keď už bolo trosku chladnejšie ale stále príjemne. Celu zimu prespali na dobrom studenom vzduchu a na jar sme nahodili športiak. Aj moje kila navyše cez zimu nikto nevidel. 😀 Nemenila by som.

mima1
12. máj 2022

Mam obe maj a celkom fajn. Nevyhoda co s detmi do septembra kym nastupia do skolky ked ich nema kto postrazit.

vasaol
12. máj 2022

Tak ja som si druhého syna presne naplanovala, povedala som si ze chcem otehotnieť sep,okt alebo Nov aby som najskôr porodila v juny a najneskôr v auguste a presne z dôvody škôlky, keďže staršiu dcéru mam novembrovu a nezobrali mi ju... a podarilo sa na prvú supu čiže syna m júnového ...do práce som po RD išla už v apríli a tak som mala v lete aj dovolenku....letné babatko je super a dieťa č
3 s ktorým som momentálne na RD mam tiež júnového ...znova na prvú supu....akurát sú to blíženci tak to ké trochen zaujímavé

fineta
12. máj 2022

apríl, máj

jankalukasova
12. máj 2022

Najstaršia je februárová. To bolo super. Prostredný je marcový, tiež fajn. Najmladšia je májová. Pri všetkých troch mi vyhovovalo, že som nebola v treťom trimestri tehotná, cez tie najväčšie horúčavy, že sme šli do jari a nie do zimy, takže deti nebolo treba toľko obliekať. Nevýhoda je, že rodičák mi pri najmladšej skončí v máji a to môžem na škôlku zabudnúť a budem rada ak mi ju vôbec od septembra vezmú 🤷

nikha2809
12. máj 2022

Dcera je v apríli, syn v novembri, mať bábo na jar bolo lepšie.Planovali sme aj syna tak ale nevydalo 😂

petulda333
12. máj 2022

Tiez som nad tym rozmyslala a ideal otehotniet september/oktober. Pocas zimy kedy sa treba naobliekat mas male brucho. A ked sa otepluje tak brusko rastie. Potodit maj/ zaciatok juna. Teplo ale nie extremne horuco. Prve mi nevyslo. Rodila som v oktobri a to leto bolo hrozne

vilma7
12. máj 2022

Rodila som v januári a v júni, za mňa v obidvoch prípadoch veľká spokojnosť 😍😍😍

euka210
12. máj 2022

Ja mam sept, okt.,december...naj asi to druhe koncom oktobra...este nie je zima, usetris na tehu vetrovke a v lete vyjdu tie dobre tehu mesiace.
Ale aj taky maj moze byt v pohode.

petulda333
12. máj 2022

@euka210 ja mam syna koncom oktobra a teda mne dobre nebolo. Ved to uz 6-7 m v lete,to bolo brutalne

juliet86
13. máj 2022

ja mam jun a radsej by som chcela januar... nevyhovuje mi nonstop kojenie vo velkom lete

makova333
13. máj 2022

Z hladiska tehotenstva je idealny koniec roka - cez leto este nie si s velkym bruchom, nelapas po dychu v horucavach, nepuchnu tak nohy... Z hladiska skolky rozhodne august - skonci rodicak a dieta plynule prejde do MS a nemusis nic vykryvat ci ostavat doma na neplatenej RD. Z hladiska dietata koniec februara/marec/april - jarne prechadzky ked este nie su horucavy, netreba babusit dieta (zima) ani byt pol dna doma lebo pecie vonku (leto). Z hladiska oblecenia pre mamu - september/oktober - netreba s velkym bruchom hladat bundy, kabaty, topanky, ktore obujes a neodmrznu ti nohy. Cele tehu si vystacis s par satami a slapkami/zablami. Tak si vyber 😀 Ja mam jedno zimne a jedno letne dieta. Letne dieta bola doslova katastrofa s velkym bruchom cez leto, tieklo zo mna ako z vola, porod v tomto teple v neklimatizovanej porodnici bol naozaj"zabava". Kocikovanie v horucavach ani nebolo mozne, viac sme boli na doma alebo chodili von podvecer. Tehu a porod zimneho dietata bolo uplne v pohode. Obliekanie babätka bolo treba viac. Kocikovanie super, aj ked bolo zima. Na tehu v zime je nevyhoda, ze som musela mat viac tehu oblecenia a hladat cizmy na opuchajuce nohy bola tiez "zabava". Napriek tomu by som volila porod v zime alebo na jar.

janaceh
13. máj 2022

Ja som prvú dcérku porodila koncom mája a mne to úplne vyhovovalo vo všetkom. Tak som si o 2 roky naplánovala aj druhé tehotenstvo a porodila som synčeka začiatkom mája. 😊

iwesska
13. máj 2022

Najlepsie je porodit v termine. Ak mas o 3mes skor narodene predcasniatko,tak ti asi bude jedno,aky je mesiac. Ja mam obe deti jarne a bolo fajn nechodit s najvacsim bruchom a nerodit v lete. Kamoska ma zas deti jesenne a tiez si pochvaluje,tak si vyber🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre