Užívanie alchemilky pred pôrodom

zimmi1
3. feb 2016

Ahojte, kedze moj prvy porod dopadol neslavne, chystam sa skusit to s bylinkami, konkretne ostruzinou malinovou a alchemilkou zltozelenou. Uz som precitala vsetky mozne clanky aj fora, a rozpory som nasla hlavne pri uzivani alchemilky..niekde ju radia pit pocas celeho tehu, inde v poslednych troch mesiacoch, a zas inde len par tyzdnov pred porodom.
Tak by ma zaujimalo, kedy ste caj z alchemilky zacali pit vy, prip., ci ste mali s alchemilkou zlu skusenost- kvoli priskoremu uzivaniu.
Vopred dakujem za odpovede.

slniecko35
3. feb 2016

@zimmi1ahoj🙂 mozem sa spytat od ktoreho tyzdna sa chystas pit malinu a v akom mnozstve? Čitala som, ze sa to odporuca az tesne pred porodom nejake 2-3 tyzdne, ale pocula som aj o mamickach, ktore to planuju pit ovela skor tak teraz neviem. Dakujem a prepac, ale o alchymilke zatial nic neviem.

limetka69
3. feb 2016

Alchemilka zltozelena, pozor na to ma byt zltozelena sa pije od ukonceneho 34 tt a mali by ju pit len prvorodicky. 🙂

zimmi1
autor
4. feb 2016

@slniecko35 no nasla som k tomu maliniku toto:
-od 34 tt pite 2-krát denne 2,5 dl až do pôrodu
-od 34 tt Pripraví sa tak, že 1 lyžička malinových listov sa preleje 2 dl vriacej vody, nechá sa to 10 minút lúhovať a potom precedí. Tento čaj sa pije jedenkrát denne až do samotného pôrodu
a pod..
skoro vsade sa odporuca tych 6-4 tyzdnov pred porodom, ale mnozstvo vsade udavaju ine, tak som si povedala, ze zacnem s 1 salkou od 34tt a od 37- 38 dam na dve

@limetka69 dakujem za reakciu, pre ostatne citatelky pridam aj info, co som nasla ja 🙂 ano, medzi zdrojmi som nasla aj rovnake odporucanie, ktore pises ty, ale medzi inymi zdrojmi som nasla aj vela ineho.
alchemilka zltozelena v tehu posilnuje maternicu, pomaha udrzat plod, ulahcuje porod- mal by byt menej bolestivy 🙂 urychluje rekonvalescenciu poporode atd..Pitie:
- jednej šálky denne počas tehotenstva a štyri týždne pred predpokladaným pôrodom tri šálky denne
- od 35-36TT
- pocas celeho tehu
-posledne 3 mesiace 1 salka, posledny mesiac 2-3 salky

co zdroj, to nieco ine..preto by ma zaujimalo, ci ma niekto skusenost s dlhodobejsim pitim alchemilky zltozelenej pocas tehu- ci uz pozitivnu alebo negativnu..
no nic, asi to vyskusam a dam vediet :D

danielafox
27. feb 2016

@zimmi1 ahoj,tiež sa chystám piť alchemilku, ale čítala som priamo v knihe od Marie Treben, že 8-10 dní pred pôrodom. Tak sa ťa chcem spýtať, či si ju skúsila a ako si dopadla? Vďaka za info

zimmi1
autor
29. feb 2016

@danielafox poslala som ti spravu 🙂

pre ostatne citatelky, pijem od 30tt, a vsetko je ok, ak by sa vyskytlo nieco negativne, dam vediet.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre