Ahojte maminky...prišla som sa k vám vyžalovať :( je sice pravda, že niesom prvorodička, ale strach mám taký, že mi to spávať nedá...mala som počas tehotenstva dosť komplikacii a tažký porod pri synovi, tak moj strach je neopísateľný...nehovorím to nikomu len to dusím v sebe a čakám čo bude. Som 37tt a najradšej by som to mala už za sebou :( Muž nechce byť so mnou pri porode, samozrejme ho nenutim aj keď by mi to veľmi pomohlo, ale čo už.... už asi pol roka preživam také obdobie, že niekedy ked si poviem už fakt nemože byt horšie znovu pride niečo čo ma dorazí.....na malinkú sa strašne teším, ale toto obdobie je pre mna asi najtažšie za tých 24 rokov čo som na svete :( ...moj aj keď zbadá niekedy na mne smutný výraz , opýta sa čo mi je, ale povzbudiť ma nedokáže :( .... no snáď sa karta obráti 😒
v 6tt som skoro potratila a do 5teho mesiaca sa to so mnou tahalo všetko :( krvácanie, udržiavanie .....atd., ja som mala aj dost naročnu prácu ....už teraz som v pohode oproti tomu čo bolo a len čakam kedy to už na mna príde a hlavne sa modlím nech je malá zdravá a nech nemám taký tažký porod ako pri synovi ...s nim som v bolestiach pretrpela 36 hodin kym mi neprepichli plodovú vodu
@zlatina0502 chudiatko....vies,mozno cim sa clovek viac stresuje,tym je to horsie.Ja som este nerodila-caka ma to v oktobri a mozno prave preto sa porodu ako takeho nebojim,zato mam panicky strach o maleho😦ja viem,ze je to asi chore,ved zatial vsetky vysetrenia boli v poriadku,ale stale mam paranoje,co ak sa narodi chory,alebo sa mu nieco stane,neviem sa z nicoho tesit,lebo furt mam strach😢Ides rodit s epiduralom?ja na tvojom mieste by som si zaplatila doktora ku porodu-vtedy je to vraj o niecom inom....prip.si zaplatit cisarsky?
@zlatina0502 viem, že máš strach, to určite každá žena má strach z bolesti a aj tie, ktoré sa tešia na deň D určite sa v kútiku srdiečka aj boja. Nemysli na na to čo by bolo keby sa stane.... Mne teda hrozne moc pomohlo pri bolestiach stále si vsugerovávať, že to nič nie je, je to prirodzené, tak to má byť, to sa len uvoľnujú kosti aby mohlo dieťatko výsť von. To je v pohode, ja to zvládnem, nebolí to až tak.... a stále dookola. Proste som si nepripustila v hlave tú bolesť. A vieš čo? Porodila som do 2 hodín bez epidurálky(a to bolo prvé, čo som povedala keď ma prijímali - že prosím si epidurál 😝 ) No spustilo sa to zrazu tak rýchlo, že som sa nestihla spamätať. Som druhorodička tak ako ty....Sestričky a doktor ma pochválili, že som to zvládla úplne perfektne a bez zbytočných emócií. Veľmi pomáha psychika... Držím ti palce, a uvidíš, že to zvládneš parádne aj ty, len nedovoľ aby strach ovládal tvoju hlavu 😉
ďakujem vám baby za podporu ... teraz sú myšlienky všelijaké, ale snáď až k tomu dojde tak budem tak kludná ako pri malom ...ani som nepískla aj keď 36 hodín trápenia mi dalo zabrat :( ...dlho som sa z toho spamatavala, hlavne ked na mna doktorka vytiahla ihlu že mi ide plodovu vodu prepichnúť a k tomu bola ešte nesmierne drzá :/ .....zdrbala ma že tri baby už porodili a ja ešte nie, ako keby som za to mohla že malemu sa nechcelo von :( ....bojim sa dalšieho takého zlého zážitku, preto tie stresy a myšlienky :( ...bojím sa o malú ...bolesť nieje to čoho sa obavam...epidural je krajné riešenie ked už nebudem mocť vydržat....preto som sa rozhodla rodiť aj celkom inde ako som rodila maleho a dúfam stále že to bude lepšia skusenosť
@zlatina0502 a mozno to bude uplne o inom 😉 pri synovi si asi nevedela, do coho ides, co vsetko sa bude diat, teraz uz mas nieco za sebou, tak mas viac tych "co ak". uvidis, bude to ok 😉 vacsinou to tak byva, ze ked sa niecoho velmi bojime, tak potom si povieme, ze to vlastne nic nebolo 😉 drzim palce 😉
inak ja som tiez taka hrdinka, chcela by som druhe babo, ale rodit sa mi velmi nechce a to som nemala nejaky tazky porod. ale viem, ze ked uz bude dnu, tak aj von bude musiet ist, tak mozno o par mesiacov budem mat tiez taketo pocity 🙂
@zlatina0502 aj ja som prve dlho rodila teda opriti tebe ovela menej ale zasivanaaa. 6 tydnov som nesedela. Pri synovi bolesti 4 hodky a na 2 potlacenia bol vonku. A 2 stehy. Druhy porod je lahsi. Zavolaj si kamaratku k porodu
@zlatina0502 aj ja som prve dlho rodila teda oproti tebe ovela menej ale zasivanaaa. 6 tydnov som nesedela. Pri synovi bolesti 4 hodky a na 2 potlacenia bol vonku. A 2 stehy. Druhy porod je lahsi. Zavolaj si kamaratku k porodu
@zlatina0502 mysli len pozitivne.. uplne sa odputaj od vsetkeho negativneho.. kazdu jednu zlu myslienku "zabijaj" uz v zarodku pozitivnou a nehovor si aky by ten porod mohol byt, co vsetko zle sa moze stat, prave naopak, hovor si aky bude kratky, malobolestivy, uplne odlisny od toho, ktory si zazila atd. Vsetky obavy postupne odburas a budes sa sustredit len na pozitivne veci.. Mozno je to klise, ale zenske telo je na porod "stavane", takze ked ho podporis pozitivnou psychikou, dopadne to nad ocakavania, uvidis.. drzim palce 🙂.. mna porod tiez caka kazdym dnom, no som prvorodicka..
Mna ani nenastrihli keď už sa tu spomínalo zasivanie... Celá som bola dotrhana... Uplne odflaknuta robota čo sa doktorov týka... Este ku mne postavili praktikantku keďže to bolo ráno a smeny sa menili... Tá nevedela kde je sever... Ako na ten pôrod spomínam dodnes len v zlom 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@zlatina0502 A aké si mala komplikácie? Niečo vážne?