Už sa mi to blíži

saska2208
23. júl 2012

Mamicky poradte mi, blizi sa to uz na mna? Som v 36tt, otvorena na 1cm,vcera mi asi podla vsetkeho odtiekla hlienova zatka, bol to zltkasto biely tahavy hlien podobny sopliku... Normalne som citila ako to so mna vyslo a dnes ma boli cely cas brusko ako na kramy.. brusko mi posledne dva alebo tri dni tvrdne dost dost casto a najma aj v kludovej polohe,mam dojem ze mi nepomaha ani mg ktore jem 3x za den. Som na rizikovom takze ani nic nerobim. Mate skusenost?? Prosim poradte mi, aj tasku uz mam pre istotu zbalenu...

evakva
23. júl 2012

@saska2208 Ja byt tebou by som isla preventivne bud k lekarovi alebo priamo do nemocnice. Ked odisla zatka a tvrdne brusko, necakala by som, uz len pre svoj klud.

saska2208
autor
23. júl 2012

Zajtra mam ist do poradne... Niesom si ista tou zatkou, nebola s primesou krvi,vobec... Na nohavickach teda na DV som to mala asi 4cm dlhe a asi cm vysoke... Nic viac...

hradnapani
23. júl 2012

@saska2208 myslim, ze ano. ta bolest ako pri menzese, to su kontrakcie. to co z teba vyslo, kludne moze byt zatka. ale prosim ta, preco jes trikrat za den magnezko? ved to by sa v tomto stadiu uz nemalo, ci?
radsej by som isla do nemocky uz. Kludne sa ti moze stat, ze im tam za dve hodiny porodis ani nebudes vediet ako 🙂

paterova
23. júl 2012

Aj ja by som určite hneď išla k doktorovy alebo do nemocnice (pre istotu) veď ak to nič nebude nechaju ťa na pozorovaní a o den dva počlú domov. Tiež som si takto poležala dva dni.

saska2208
autor
23. júl 2012

@hradnapani mg jem preto lebo od poslednej poradne pred 2tyzdnami mi ho kazal brat 3x za den. Termin mam mat az 24.augusta,ale kedze som otvorena tak si myslim ze to bude skor plus vzhladom na tieto okolnosti...teraz mi zas utichlo to brusko,ani netvrdne ani neboli... Je to take menlive,ale tie bolesti su presne ako pri menzese,vzdy som mala bolestivu menstruaciu,takze to poznam ten pocit,ked uz sama neviem ako sa dat a aj tak nic nepomaha...

petraxy6
23. júl 2012

@saska2208 no moja, ja by som šla hneď k dr. ja som toto zažila a prišla som za päť minút dvanásť. Bola to rýchlovka 😀 a v 36tt. našťastie všetko dobre dopadlo, tak sa drž moja 😉

hradnapani
23. júl 2012

@saska2208 aj tak radsej chod, mozno sa ti rozbiehal porod, mozno sa nieco zastavilo a rozbehne sa znova za chvilu. Podla mna uz len posledny krat skontrolovat tasku a vyrazit 🙂
drzim palce!

saska2208
autor
23. júl 2012

@petraxy6 mozem vediet co a ako si prezila ty? 🙂 aj ked kazda sme ina. Dakujem

marmete
23. júl 2012

@saska2208 Jedina istota je doktor, ktory ta vysetri, ostatne su iba zazitky a skusenosti. Napriklad ja uz magnezium brat nemam, na poslednej kontrole mi doktorka povedala, ze som na 4-5 cm otvorena, ale ze este si mam pockat, tak cakam a kazdu noc vstavam o 2 ci uz sa idem vybrat do porodnice alebo nie, lebo rovnako ako ty mam bolesti v podbrusku, ale nie su pravidelne ani nijak silne. Ked som sa pytala co bude nasledovat, ze cinnost, ziadna voda, zatka, iba cinnost, takze z mojej strany asi tak nejak. Inak tato doktorka na takej priprave hovorila, ze k nim prisla rodicka otvorena na 10cm, tak na kontrole som jej povedala, ze dufam, ze ja tak rovnako nepridem 😀

raszuz
23. júl 2012

@saska2208 ja by som išla k lekárovi ... mne tak odišla zátka , potom v noci voda začala odtekať, mala som nepravidelné slabé bolesti ako pri menzese, o tretej v noci som išla do pôrodnice a o desiatej doobeda bol malý na svete, tiež v 36. tt

petraxy6
23. júl 2012

@saska2208 no odišla mi hlienová zátka a ako si písala tvrdnutie brucha, som ležala a bolo to také "divnejšie" ako predtým keď mi tvrdlo. som ležala, a zle zle zle. no a potom prišli kontraktcie, najskôr každých 30min. som tomu nevenovala pozornosť, lebo som čakala že mi odtečie plodová voda ako pri prvej dcére, potom každých 10min.-som išla spáchať hygienu, atď a potom muž hovorí, že už ideme, lebo zavolá sanitku tak som šla a šla som rovno na sálu 😉 - do 10min. bola na svete malá 😀 😀

petraxy6
23. júl 2012

@saska2208 a hlavne si sleduj pohyby bábätka 😉

xenicka13
23. júl 2012

mne odisla zatka 2 tyzdne pred porodom a to tvrdnutie brucha mozu byt falosne brasxson hiksove kontrakcie

saska2208
autor
23. júl 2012

@xenicka13 ako vyzerala ta hlienova zatka? ja som tam nemala ziadnu primes krvi...
@petraxy6 pohyby su,aj ckala akurat pred chvilou 🙂

bobi3
23. júl 2012

@saska2208 a na monitore si už bola? mne zátka zatiaľ neodišla, neviem,či to je pravidlom, no na poslednom monitore mi už nasnímalo kontrakcie, takže tiež každú chvíľu čakám... bruško netvrdne, no pobolieva ako pred mrškou... ja by som šla k doktorovi na tvojom mieste 😖

saska2208
autor
23. júl 2012

@bobi3 nie este som nebola,zajtra mam ist do poradne tak uvidim co mi povedia....zatial tie bolesti nemam asi 3hodinky a brusko mi tiez netvrdne...len je take cudnejsie ked saa mala pohne...

bobi3
23. júl 2012

@saska2208 možno už maternica trénuje, každopádne tam zajtra choď, nech ťa majú pod kontrolou, držím palčeky 😉

bobi3
23. júl 2012

@saska2208 a stále neviete čo to bude? 😕

xenicka13
23. júl 2012

@saska2208 bola tam aj krv a to ked sa ti mala hybe a je to cudne, to mozno preto, ze jej hlavicka zostupila nizsie 🙂

saska2208
autor
23. júl 2012

@bobi3 vraj dievcatko 🙂 ak bude dievcatko naozaj,ze sa nepomylili,mozem povedat,ze to bude vytuzene....velmi by sme chceli dievcatko 🙂 len nechjezdraucke, uz keby aj chlapcekkk 🙂

bobi3
23. júl 2012

@saska2208 na 3D ste neboli? alebo sa nikdy pekne naukázala? my tiež snívame po dievčatku, preto aj dúfam, že to, čo mi 4x potvrdili doktori na sone, bude aj pravda, lebo ináč bude drobec chodiť v ružovom 😀 a meno?

saska2208
autor
23. júl 2012

No mne to povedala dr na utzv ktory je 3D. A meno mame vybrate Laurinku 🙂 a ked chlapcek tak Samko,ale na 99% vieme ze to bude dievctko a moooc sa z toho tesime 🙂

saska2208
autor
24. júl 2012

No baby tak dnes som bola v poradni. Primarova reakcia bola: ak neporodite do 31.7. Tak pridte na kontrolu...sila.. a to mam termin za presny mesiac a on.mi takto povie ze o tyzden...

cestovatelkaandrea
24. júl 2012

@saska2208 a to sa ani nepodivoval nad tym, co ti bolo posledne dni? zvlastna reakcia, taku by som necakala.

saska2208
autor
24. júl 2012

@cestovatelkaandrea no vsak ja som uz od 33tt otvorena vnutorny krcok na 1cm,a brusko.mi tvrdne,uz ho mam aj padnute,podla vsetkeho. mi odisla zatka a mavam menstruacne bolesti. Hrdlo mat.mam vraj na 2cm otvorene ale to.neviem co znamena. Takze tak

cestovatelkaandrea
25. júl 2012

@saska2208 no a prave preto ma prekvapuje, ze to primar berie tak vlazne. Este stale mas tie bolesti o ktorych si pisala?

saska2208
autor
25. júl 2012

@cestovatelkaandrea sem tam mi stvrdne brusko,no menstruacne bolesti nie. Len raz za den na chvilinku, vtedy to bolo dlhsie...no ale uz ma aj prehnalo, ja uz veru cakam pripravena a pobalena. Clovek nikdy nevie...

cestovatelkaandrea
25. júl 2012

@saska2208 no mne tvrdne brusko skoro cely den. niekedy je to take silne, ze nemozem poriadne ani dychat. ale pri dychacich technikach to vzdy prejde. naozaj je lepsie byt pobalena, naozaj nikdy nevies, kedy to moze prist. ja tiez rozmyslam, ze sa pobalim, lebo mame u nas strasne horucavy a je mi z toho strasne zle a mam teraz z toho tepla vela falsonych kontrakcii a stale tvrde brusko.

saska2208
autor
25. júl 2012

@cestovatelkaandrea vies aj nejake dychacie taktiky? Porad mi nieco,mne to tiez tvrdne az dychat nemozen poriadne.

cestovatelkaandrea
26. júl 2012

@saska2208 klasika tie ako pri porode. vzdy mi to pomohlo. kukni link na nete:
http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/dych... napr tu je to celkom dobre vysvetlene. ja zatial robim len to hlboke dychanie a vzdy mi to pomaha. ked mavam casto bolesti v podbrusku a krizoch tak si davam prijemne teplu sprchu. to tiez pomaha.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre