Už 4 noci nad ránom nespím, poslíčkovia sa hlásia

eri28
6. sep 2012

Ahojte maminy, ked mate niektora skusenosti, budem rada, ked napisete, ja sa uz noci, niekedy az nad ranom trapim sposlickami, abcas bolest, ako menzes, inokedy zrychlene dychanie nepravidelne, to trapi asi najviac, trva to 3, 4 hodinky, viac nie potom uz nevladzem som utahana unavena, dam si teplu sprchu, obleciem sa a pomaly mi to ustupi....Lenze to uz je aj 6, 7 hodin rano a ja sm nenormalne vycerpana, tesim sa, ze je den, a ked sa chyli vecer, nechce sa mi ist ani spat, aby sa mi to nezopakovalo...Dnes mi uz ani papat nechuti, mozno som uz znechutena, inac niekedy ma prezenie na wc, a raz som vracala, cakam, kedy to skonci 😝 ...pravymi kontrakciami a porodom, mimi je o dva tyzdne po predu, cize uz by som ho uvitala, aspon nech ma tak nevyerpava, ked sa tolko pripravuje 😀 .
Dakujem za nazori...... 😉 , a skusenosti....

manittu
6. sep 2012

@eri28 ahoj aj ja mam to iste okrem tých poslickou, lebo neviem ako maju vyzerat 😒 ja som v 34tt aj ja mam zrýchlený dych, nevladzem, v noci sa casto budim na to ze ma vsetko boli, raz sa mi stalo ako by som mala dostat M ale velmi slabucka bolest, a na chvílu, nieje mi ok, no zaujimaju ma tý poslíckovia :/ ako ich mam citit, mam ich uz 😀 okrem toho mam strasne pichanie asi na krcku 😠 co mi vadi asi najviac.....Uz musime asi len vydrzat 😨

eri28
autor
6. sep 2012

@manittu myslim, ze ty poslickovia, su aj menstruacne bolesti, nepravidelne kontrakcie, tak som sa to docitala, a aj to tak nazyvaju, cize asi ich mas aj ty, lenze nie su bolestive, obcas malinko, bolestive by boli uz kontrakcie pravidelne, ale kedze sa ti zrychlene dycha, brusko vykonava neaku aktivitu, ktoru, ani ty nemusis tak citit, alebo tvrdcie brusko, zo stahmi maternice a to su poslickovia 😉
nic ine nam nezostava, len vydrzat, ale ja by som z tym najradcej uz prastila a kontrolu mam az na buducu stredu, tak sa tu vykecavam 😀

maminkaalm
6. sep 2012

Ahoj tak ja prežívam to isté. Myslím že sme v skoro rovnakom termíne a tiež ma trápi to čo teba. AJ keď nie som prvo rodička vôbec si takýto stav nepamätám. V noci sa zobudím a tiež mám bolesti ako pred menštruáciou, a dnes ma aj boleli kosti myslím tie lonové. Osobne som tiež potom unavená aj keď musím nejako fungovať počas dňa. Tiež by som prijala keby to prislo skôr lebo keď si predstavím že to mám vydržať ešte mesiac tak mi je s toho pomaly do plaču.
Nanešťastie idem k doktorovi až o vyše týždňa lebo má dovolenku tak už len niekedy rozmýšľam či tú ďalšiu poradňu stihnem.
Ale tak príde to presne vtedy kedy má a budeme si navzájom držať palčeky aby sme to aj s bábätkami zvládli úspešne do konca 🙂 My to predsa vydržíme sme silné maminky 😉

bianca
6. sep 2012

@eri28 a preco neodpocivas cez den???Beries magnezko?

ematko29
6. sep 2012

@eri28 pri prvej dcere sa mi pôrod začal tym ,že ma prehnalo.adruhý toež sa mi už zle spávvalo bolo mi ťažko a trvalo to asi týžden.ked pôjdeš na kontrolu tak si daj skontrolovať krčok maternice či je už zrelý.ja som bola v 36tt na kontrolu pozrela mi krčok auž bol zrelý o 2tyždne nato mi odtiekla vodaaporodila som.môžu tie stavvy trvať aj 2tyždne

ematko29
6. sep 2012

@maminkaalm tie bolesti lonových kostíé som mala pri druhej skoro cele teu s prestávkami.začali mi v 12tt avvelmi som sa vtedy bála ale prešlo to apotom sa to každy druhy mesiac opakovalo.v prvom tehu som také nepoznala.chvala bohu nešlo o nič vážne kedže sa naám marodila krásna dcérka 🙂

eri28
autor
6. sep 2012

@bianca odpocivam cez den, nic velke nerobim, len som tak trosku ani chora, ani zdarva, len uz som to neriesila cez dokiho, uz som mala pocas tochto tehu 2 krat antibiotika 😝 , stacilo mi, a magnezko, ked som sa pytala, ze na toto nie je, tak som si sama nekupovala, nikdo mi nepredpisal... 😅

eri28
autor
6. sep 2012

@ematko29 ved to docitala som sa aj na nette, ze do troch tydnoch, sa babo, vypita na svet, len ti som citala maminy, tusim sa dve noci vytrapili a bolo, po poslickoch, tak si davam nadej 😅 .

eri28
autor
6. sep 2012

@maminkaalm no hovor, mi moja, dnes som sa aj ja uz skoro rozplakala, a vcera som bola cvicit pre tehu, take jednoduche cviky a dychania z relaxacia, je to taky kurz aj na porod, a maminy v takom tyzdny ako ja, z takymi brusickami, ze som sa mohla skovat 😀 , nevladali, uz nic, ale fucala som tam ako vlacik iba ja, aj busko bolelo, a ked sme rozpravali, ako sa cutime, aj mi slza vysla, ze uz mam doto dost 😝 .
musime vydrzat, ja si len hovorim, ze pre moju polovicku caka vysnivane prve babo, a este aj chlapcek, tak mi je lepsie, nic ine mi nezabera, lebo ja som chcela tak trosku babu 😵

bianca
6. sep 2012

@eri28 ach jaj.Magnezko je prave dobre na uvolnovanie svalstva.Inak mozes skust mlademu dohovorit ze sa za chvilku docka.Sprav si pekny vecer,pust si vecer dobru hudbu,zrelaxuj sa.Urcite to vsetko ale dr povedz lebo taka vycerpanost ti veru neprospieva

keziah
6. sep 2012

@eri28 podla tvojho pasu mas este na babtko cas. 35.tt- babo este nemusi mat zrele dychacie cesty, takze moc ho "nezen", chces, aby prve dni po porode stravilo pri tebe alebo bolo bez matky niekde v inkubatore? bolesti, slabsie nepravidelne kontrakcie, poslickovia a pod. su v poriadku, maternica "posilnuje", pripravuje sa na porod. oddychuj ked sa da, liec sa. ak ti pohyb nerobi dobre, nesil sa, telo vie, co potrebuje a tehotenstvo proste je zataz.

eri28
autor
6. sep 2012

@bianca ja som v zahranici, chodim k porodnej asistentke, a idem az nabuducu stredu, ked do vtedy vydrzi urcite jej to vsetko poviem, raz som uz stresovala, tak ma prisla pozriet domov, a vtedy som pytala aj magnezko, ze brusko tvrdne, casto, ale ze nedava sa, nechcelo sa mi s nou natahovat, bolo to uz davnejsie, a malemu zacnem dohovarat uz hned 😅 , ale pocuje ma uz sa mu stazujem, ze nech ma netrapi, ze mama chce aj spinkat, tak to skusim z tou hudbou snad ma pocuvne, vsak chlapcek, tak si robi uz v brusku chce, bude po ocinovi 😉

eri28
autor
6. sep 2012

@keziah , ale vsak sme vedci on by to rozdychal, tatino ma silnu krv, budeme mat kapucinko, lebo polovicka je cernoch 😅 , a chudatko, uz dva tyzdne trapim z kaslom, aj ked uz lepsie vitamin C, papam na kila, tak asi ani v domceku uz mu nie je najlepsie 😅 .

ikke
6. sep 2012

@eri28 v 35tt by som si to magnezko veru dala, ale ako vies, nemozes cakat, ze ti ho tu niekto predpise. magnezium si kupis normalne v drogerii alebo v heme. predsalen by bolo dobre, keby ti maly este aspon 2 tyzdne zostal v brusku 😉

eri28
autor
6. sep 2012

@ikke okej, tak poriesime, citala som aj na MK.cz, ze je to placebo tak neviem, vsak dnes moj moze kupit v lekarni.... 😉

eri28
autor
6. sep 2012

@ikke ja som ani necakala, ze predpisu, skor, som sa pytala, ze si kupim, hovorila, ze pokial nemam krce, ze vsetko ostatne patri k tehu, trosku ma zmietla, krce nemam, vsak ale neva, ked si dam su to vitaminy, tak neublizi...

ervenka
6. sep 2012

@eri28 aj keby si potrebovala magnezium, verlos. ti ho nepredpise, pretoze nema na to pravomoc. Ona moze akurat tak odporucat. Mozno by s tebou isla do nemocnice(ak by bol stav vazny) alebo by ta poslala ku huisikovi. A ten by ta pozrel, ale ziadna gyn. prehliadka ako na SVK by sa s najvacsiu pravdepodobnostou nekonala. Takze ak potrebujes extra vitaminy, tak si ich kup. Pripadne sa porad v lekarni. A neboj sa, magnezium je prirodzena latka. Ak aj nepomoze urcite neublizi. Dufam,ze beries tehu vitaminy. 😉 a ak mas poslickov uz teraz, nepi Tonic, nejedz grapefuity- obsahuju chinin, ten moze este stav zhorsit...

ervenka
6. sep 2012

@eri28 Ozaj, ako je to s krvnym tlakom? Ak je zvyseny, tak by som fakt nevahala, a sup magnezium. Aspon ako sumive tabletky..

eri28
autor
6. sep 2012

@ervenka no chcela, ma poslat do nemocky na kontrolu, aj ked vazne to nebolo, ze pre istotu, ale uz ma raz takto poslali, aj dali pasi, komplet vysetrili, ale vsetko bolo okej, tak som jej hovorila, ze snad netreba, ale bola velmi zlata, o hodinu volala, ci som okej, a nastastie som bola 😀

diankahuygen
6. sep 2012

No ja som 2 t a mam hrozne bolesti v noci a už som od 34t otvorena. Na 4 cm trochu sa bojim ze uz zacnem rodit 🙂

cestovatelkaandrea
6. sep 2012

@diankahuygen neboj, ty uz mozes rodit. Uz si to dotiahla daleko 😉

cestovatelkaandrea
6. sep 2012

@eri28 do ukonceneho 37tt magnezko mozes. uvolnuje krce vo svaloch a spomaluje cinnost maternice. takze si kup aspon sumive a raz denne si hod daj. uvidis bude lepsie. mne to tiez pomohlo 😉

paris3
6. sep 2012

ja som mala poslickov tri tyzdne pred porodom a dva tyzdne pred porodom dobre silnych, ani spavat som nemohla kvoli bolestiam. uz som cakala, ze kazdu chvilu pojdem rodit. mala som aj pat minutove intervaly. raz som aj bola v porodnici uz, podla ctg ma prijali, ze idem rodit. a potom to zas preslo a poslali ma domov. rodila som az o 4 dni.
takze poslickovia mozu trvat dobre dlho 😒
ja som sa kvoli tomu dobre stresovala. teraz by som si kazdy vecer napustila vanu, dala cajik, relax, cez den prechadky, nejake aktivity... rychlejsie ti to ubehne, ked nebudes na tolko mysliet. viem, ze sa to lahko povie a tazsie urobi, ale najdolezitejsia je psychicka pohoda 😉

eri28
autor
6. sep 2012

@paris3 uz si zvykam, aspon som unavena, cize dnes rano po sprche, som navarila rychlo, a sup pospala som si skoro do 2 hod, cize zabijem aj den, aj noc, nic prijemne, ale 😎

diankahuygen
6. sep 2012

@cestovatelkaandrea ja viem len sa bojim ze nepoznam poslickov od skutocnich kontrakcii uz som mala bolesti kazde 3min ale po niekolko hodin to preslo tak som nesla do nemocnice a teraz len cakam co sa bude diat 🙂

eri28
autor
6. sep 2012

@diankahuygen myslim, ze poslickovia su bolestive trosku, neprijemne, ale normalne kontrakcie, kazda pise, ze sa spoznaju a hlavne, keby boli pravidlne v 3 min intervaloch, ta bolest a dychanie rychle, je o niecom inom, az lapas po dychu, no musi tam byt neaky rozdiel 😅

eri28
autor
6. sep 2012

@cestovatelkaandrea no nakoniec som kupila, zelezo, oj nieco mudre vycital ne nete, v anglictine, a neuhadala som to s nim, ze magneko je lepsie, no snad pomoze aj zelezo, v lekarni mi ho dala normal, ze to nie je co dava doki, pri chorobach anemie...

cestovatelkaandrea
7. sep 2012

@diankahuygen prave kontrakcie su od falosnych bolestivejsie a sa stupnuju. pride to az do stadia, ze mas pocit na kakanie ale jednoducho nemozes tlacit, lebo by ti mohol krcok opuchnut. az ked doktor uzna za vhodne (ked si otvorena na 10cm) tak potom mozes tlacit. ja sa priznam, ja som mala v 3 minutovych intervaloch kontrakcie, ked som bola otvorena este len na 3-4cm. Kazda kontrakcia trvala 1.5 min. Cize som mala len 1.5 min na oddych. Ked som bola otvorena na 5cm, tak som mala pocit, ze moj porod je len jedna dlha kontrakcia a potom sa to uz iba zintenzivnovalo na bolesti kym som sa neotvorila na 10cm. Takze neboj, urcite rozoznas poslickov od pravych kontrakcii.

cestovatelkaandrea
7. sep 2012

@eri28 no ale neviem, ci ti zelezo v tomto pripade pomoze. to je dobre jest len ked si chudokrvna. specialne na krce a utlmenie maternice sa dava magnezium a to je nieco ine. skus si kupit este to. ja som si kupila v Lidli sumive za nejake euro cosi.

ervenka
7. sep 2012

@eri28 zelezo je dobre na unavu, ale proti krcom, poslickom to nepomaha. Aj v nemocnici sa pomava o.i. magnezium na ukludnenie kontrakcii. Zelezo ma jeden mily 😉 vedlajsi ucinok- dost casto sa ludia stazuju na zapchu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre