Utajený pôrod

anonym_123
31. jan 2022

Dobrý deň, má tu niekto skúsenosť s utajeným pôrodom?
Chcela by som vedieť ako sa to dá zvládnuť

diamond007
31. jan 2022

@anonym_123 nemám skúsenosti ale držím palce... Neskutočna vec to spraviť, darovať dieťatko niekomu, kto nemôže mať.

annamalaga
31. jan 2022

To ty musíš vedieť , nie my. Ináč je tu už jedna téma , kde je 8 strán a odpoved autorky nikde, takze neviem.

pribinak
31. jan 2022

@anonym_123 prídeš do nemocnice a pri prijemne uvedies, že chceš rodiť v režime utajeného pôrodu.
Dajú ti podpísať papier a to je všetko.

Nebudeš ako matka uvedená nikde, ani v rodnom liste, sni v zdravotnej dokumentácii

Možno ti skúsi niektora zo sestier dohovárať aby si si to rozmyslela, ale nemusíš s nikým nič rozoberať

Bábätko bude ponúknuté okamžite na adopciu.

sonka333
31. jan 2022

@anonym_123 ahoj 🙏nechcem ťa presviedčať ani deptať 👏neber to v zlom prosím ťa 🥺viem že je veľa žien čo čaká bábätko a majú nato vážne dôvody aby sa vzdali dieťatka 🙏nesúdim pretože je to vždy lepšie než odhodiť dieťa....lebo sú aj žienky ktoré nemôžu mať detičky a im dáš nádej a chuť do života ❤ale veľmi ťa prosím 🙏ak máš čo ponúknuť dieťatku...ak čo i len trošku..a základné veci...skús si to ešte premyslieť prosím 🥺🙏mám doma 11 mesačného synčeka a to po 14 rokoch....prvýkrát som otehotnela keď som mala 16 a nebolo to ľahké...potom po roku som otehotnela znovu...ale to som mala dannu vnútromaternicove teliesko 🥺na naliehanie rodiny...nechcem menovať...som šla na potrat...pritom to dieťatko tak bojovalo že aj keď mi tú danu vybrali krvácala som...aj tak sa udržalo...až nakoniec som podstúpila upt 🥺dodnes to ľutujem a ako veľmi 🥺😢dnes keď sa pozriem na synčeka tak mi je ľúto pretože vždy si spomeniem na to bábätko ktoré mohlo žiť ale ja som rozhodla o tom že sa nenarodí...aj keď ma k tomu doslova nútili...ale nebojovala som a vzdala som sa...🥺takže najväčšiu vinnu nesiem ja...😔a o tom koľko opustených bábätiek som videla v Ba v NUSCH to ani písať nejdem 🥺tie detičky pokial sa dostanú do opatery...niekoho tak sú samé ...nemá si ich kto pritúliť 🥺prepáč ak som sa ťa nejako dotkla 🙏a viem že si sa pýtala na niečo iné a nepotrebuješ kázne...nezvyknem komentovať často...ale toto ma chytilo za srdce ❤😢pretože viem že dieťatko po narodení potrebuje náruč...a bezpečie 😢❤🙏nech už sa rozhodneš akokoľvek a zrejme už si rozhodnutá...želám ti aby si sa rohodla správne ...

pribinak
31. jan 2022

@sonka333 prečo hras na city? Nepoznáme vôbec životnú situáciu zakladateľky témy.
Možno je to to najlepšie čo pre dieťa môže urobiť, že mu dá novú rodinu
Život mu darovala, všetka česť a poklona, hoci mohla situáciu riešiť aj inak

Detičky pokial sa dostanú do opatery…. idu hneď so profi rodín, kde sa o je stará nirmalne mama ako v rodine
Žiadne dojcaky ako kedysi
Majú riadnu opateru, starostlivosť a lásku

dudos
31. jan 2022

@anonym_123 prídeš do nemocnice, povieš že chceš rodiť utajene. Po pôrode tvoju dokumentáciu zapečatia a odošlú na MZSR kde sa bude takto archivovať. Niekde nebudeš evidovaná ako rodička a ani matka. Bábätko ostáva v pôrodnici pokiaľ neprebehne adopcia. Nedávajú ho do žiadneho detského domova aby si nebytvorilo citové väzby. Meno dieťatka určí súd.

dudos
31. jan 2022

@dudos ...nikde...

dudos
31. jan 2022

Takto narodené detičky idú hneď do adoptívnej rodiny.. nedávajú sa do profi rodín.

pribinak
31. jan 2022

@dudos niekedy idu, napr je nejaký neurologicky problém a žiadatelia v poradovníku si dajú čas na rozmyslenie

jaskolka
31. jan 2022

V pôrodnici povieš, že chceš utajený pôrod, tvoje záznamy budú vedené osobitne, nebudeš figurovať ako matka. Dieťa ti neukazu, ide na novorodencke oddelenie, kde ostane, kým nepôjde do adoptivnej rodiny, meno mu dá súd, alebo priamo adoptivni rodičia, ktorí to povodne zmenia
Máš myslím ze 6 týždňov na rozmyslenie, potom definitívne už dieťa je právne voľné a nemáš voči nemu nijaký nárok.
Moja kamarátka inak takto s manželom dostali dieťatko z utajeneho pôrodu, boli veľmi vďační žene ktorá ho porodila, teraz už má 3 roky.

nevenka
1. feb 2022

@pribinak nemyslim si, ze "hra na city", ak to citas cele, vobec ziadny natlak necitim, len zdielala pocity, ktore mala a ma ona, ked sa "vzdala" dietata. Autorka sa pytala, ako sa to da zvladnut. Tak jej napisala, ako to zvlada ona. Uplne k veci. Jej realne pocity, ze takto, ze je to tazke.

derdia
1. feb 2022

@anonym_123 ahoj dostanes meno XY a tvoja dokumentacia sa uzatvori pecatou ci cim to a dava sa na sud, uschovava sa... Ale nik pokial ta tam nestretne znama sa nedozvie tvoje meno... Jasombola dva krat pri anonymnom porode...dietatko ide hned k adoptivnym rodicom alebo aspon po 3 tyzdnoch, daju mu meno a mas 6 tyzdnov na to si to rozmysliet.

sika206
13. okt 2024

@anonym_123
Nieco novsie k tejto teme. Papierovo az tak moc neviem. Ale:
Dietatko, ked sa narodi je na novorodeneckom oddeleni, ihned ide na adopciu, trva to nejake zhruba 3t-4t dokedy sa urobia papiere, obvolaju sa uchadzaci, pridu pozriet, maju cas na premyslenie, podaju sa papiere na sud, v niektorych nemocncicach funguje koncept Dominika pre Kukulika, skolene zeny chodia k tymto detom ich mojkat, starat sa o ne, je to super idea, kedze niekedy sestricky nemaju vela casu na nosenie a mojknie 😍a tvori sa im spomienkovy kufrik, fotky z prvych dni (nakolko adopt rodicia sa k babatku dostanu trosku neskor), spokove predmety, listy od sestriciek, pamatnicek atd 🙂 tento kufrik cestuje s babatkom domov, a uz je na adopt rodicoch, co s nim urobia ❤️dieta z utajeneho porodu ide hned do rodiny.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre