Urýchlenie otvárania sa pri pôrode

antonia15
21. sep 2022

Ahojte. Čo vám najviac pomohlo, aby ste sa rýchlejšie otvárali a pôrod postupoval?
Ďakujem

babovka2321
21. sep 2022

@antonia15 oxytocin, nic ine nepomohlo

antonia15
autor
21. sep 2022

@babovka2321 to som mala pri prvom a to už nechcem...tie bolesť boli potom brutálne...čo som sa načítala skúsenosti iných tak bez oxytocínu sú tie bolesti zvládnuteľné...ja som po oxytocíne myslela, že zomriem...

babovka2321
21. sep 2022

@antonia15 aj mna prepadali myslienky, ze ta bolest nie je normalna a ze umieram 🙈uvidime, aky bude moj druhy porod. No ak to zas bude mat trvat viac ako cely den, kludne si ten oxytocin aj vypytam

diaalex
21. sep 2022

@antonia15 oxytocín 🤩 mala som ho pri prvom pôrode + epi a niečo neskutočné 🥰 najlepšie spomienky na porod 🥰 pri druhom som nemala nič a najhoršie, žiadny oxytocín, žiadne epi a nikdy viac

viestta
21. sep 2022

Mne nepomohlo nič, pôrod sa zastavil a bola akútna sekcia

monicka976
21. sep 2022

@antonia15 mne sa pri druhom porode po podani epi tak ulavilo, ze sa mi spomalil porod, tak mi supli oxytocin a to som porodila do par minut, bolest ziadna, len obrovsky tlak

domak2
21. sep 2022

Ja som sa otvorila pri prvom 2cm (48h) a pri druhom 3cm (24h). Ešte 7 deti a dám aj 10cm možno 😂

cimage
21. sep 2022

Uvolnit sa a uvolnit sanku. Oxytocin sa vyplavuje aj prirodzene, su na to techniky, skus pohladat.

elizabet173
21. sep 2022

@antonia15 nabrať kurz okolo miestnosti a chodiť a chodiť. Že vraj to pomohlo, povedala sestrička, ja som mala pocit, že keby to trvalo ešte dve hodiny, tak skapem 🙄

anavixy
21. sep 2022

Pozitivne myslenie a pohyb 👍🏻

babydesire
21. sep 2022

@antonia15 tak u mna pri prvom vyvolavacka a bola to katastrofa,ani som nevedela rozlisit kontrakcie od seba,, to nebol porod ale mucenie..pri druhom sa porod chvalabohu spustil sam a tam som vladala predychavat ,,medzi kontrakciami sa dalo oddychnut aj ked to bolelo...ani raz epi. Co urychli ? Netusim...

antonia15
autor
22. sep 2022

Ďakujem pekne za rady, ja epi moc nechcem, hoci to mám vybavené, počula som veľa negatívneho najmä na to, že spomalil pôrod alebo na zotavovanie po, migrény, bolesti hlavy, bolesti chrbtice a podobne...mala som dosť zdravotných problémov počas tehotenstva a už to asi nechcem riskovať

antonia15
autor
22. sep 2022

@anavixy snažím sa, ale mám strach z pôrodu, prvý bol veľmi ťažký pre mňa, aktuálne už prenášam 4 dni a akokoľvek sa snažím myslieť pozitívne, mám pocit, že ten strach sa len stupňuje...mala som veľmi náročné tehotenstvo

barbora237
22. sep 2022

@antonia15 Ja som pila pred porodom vela caju z malinovych listov a podobne odporucane cajiky. Do hodiny od prvej kontrakcie som porodila. Mozno pre niekoho placebo,ale ja mam len super spomienky. 👌🍀🙏

anavixy
22. sep 2022

@antonia15 chápem 🙂 skuste si najst nejake afirmacie k porodu, hovori sa, ze to dietatko musite “pustit”, nieco na tom asi bude…
Ja by som do epi urcite sla, po spinali ma hlava nebolela, to je velmi individualne, hlava bolieva zo straty mozgovomiesneho moku, to sa deje pri lubalnej punkcii, pri epi je ta strata minimalna, neplati ani ze nemozete zdvihat hlavu, ale samozrejme moze sa stat. Epi sa ma pichat pri pokrocilom naleze cca 5 cm a pravidelnej porodnej cinnosti, aby porod neustal a potom vo faze tlacenia by sa nemalo dopichovat, aby ste citili kontrakcie, je to trosku aj o statsi na dobreho anesteziologa 😏 ale naopak, pri podani epi v spravnej faze porodu dochadza vacsinou k lepsiemu otvoreniu porodnych ciest, pretoze zena sa uvolni, a ako uz bolo napisane, zaklad je byt uvolnene, nestiahnit sa pri kontrakcii, nezatnut zuby, ale naopak, uvolnit sanu, uvolnit plecia, pohupovat sa v bokoch a predychat “ako konik”, ked sa mu tak trasu pery 😀 drzim palce 🍀

antonia15
autor
22. sep 2022

@barbora237 tak to je super ...pri prvom som to tiež pila a nepomohlo a teraz sa to u nás akosi nedalo zohnať a aj som na to zabudla už v posledných dňoch

michaelan92
2. okt 2022

@anavixy mozem sa ta dodatocne opytat, ze hovoris ze rozdychavat treba. A k tomu ked este tlacit nemozes, lebo nie si otvorena, tak aby si sa nezacala trhat, staci len to rozdychavanie a byt uplne uvolnena ( myslim tym aj vaginalne svaly). Pretoze ja som nevedela a ked sla kontrakcia, zatala som spodne svalstvo lebo som si myslela ze babo pojde von a ja som bola malinko otvorena. Mozno blba otazka, ale pri prvom porode ma nik nenavigoval, nemala som to stastie a ja dufam ze pri druhom uz natrafim na dobru porodnu asistentku.

anavixy
2. okt 2022

@michaelan92 no podla mna je extremne tazke “netlacit”, ked telo tlaci samo, myslim si ze to ani nejde zastavit, ale ked uz tak tlaci samo tak vacsinou je na to telo pripravene 🙏 takze ked povedia este netlacte, urcite netreba vedome pritlacat (ak nie je uplne spotrebovana branka, moze nastat opuch, preto by sa nemalo tlacit skor), ak to povedia vo faze ked prave chystaju nastroje na porod, podlozka atd., ze ide fakt o to aby ste este dve minuty vydrzala, tak nevadi ak zvladnes zatnut a drzat 🙂 ALE pocas prvej doby porodnej je naopak velmi dolezite sa pocas kontrakcie uvolnit, vtedy nezatinat zuby, uvolnit plecia, sanku, nemat zatate pery, hlboky nadych a hlboky vydych 🙂 a samozrejme ak mozestak sa vela hybat, pohupovat v bokoch pocas kontrakcie, prechadzat sa, skakat na fitlopte…
Ak mas instagram, najdite si “the naked doula”, ona tam ma milion videi a prispevkov o “floppy face - floppy fanny” 😄
Ale naozaj sa nebol toho, ze dieta z teba vypadne, tak to nefunguje ani keby sme chceli 🙂 uvolnit svalstvo je najdolezitejsie, ked dieta “pojde von”, budes citit velky tlak na konecnik, to uz asi poznas 🙂 🍀

michaelan92
3. okt 2022

@anavixy dakujem za vysvetlenie 🙂 no praveze to velmi nepoznam, lebo prvy bola akutna sekcia z dovodu nepostupovania porodu. Neotvarala som sa. A teda neviem, ci preto, ze som zatinala vaginalne svalstvo az tak ze sa mi triasli stehna, ale myslim ze tie velke tlaky to este neboli, ale bolo to uz silne a nevedela som co mam robit

anavixy
3. okt 2022

@michaelan92 aha, ano je to mozne.. skoda ze ta nemal kto podporit a poucit 🙄 snad nabuduce 🤗🍀

antonia15
autor
3. okt 2022

Ahojte...ďakujem za rady, už som porodila...tak pomohla mi nakoniec najmä voda...najprv to bola prechádzka tak že som už nevládala chodiť a následne vaňa kde sa mi spustili pravidelné kontrakcie každé 3-4minúty ...po čom som odišla do nemocnice, kde som opäť šla do sprchy, bola som tam takmer 40minút a kontrakcie boli už každé dve minúty, následne mi spustili ešte aj vodu a šlo to celkom rýchlo ... Akurát to tlačenie bolo asi najnáročnejšie ale bábätko bolo aj dosť veľké

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre