Tretia sekcia - tenká jazva 2 mm

mariac91
3. nov 2024

Ahojte . Aktuálne som 35+1 a čaká má tretia sekcia. Jazvu mám už cca od poslednej kontroly vraj okolo 2mm , čo je malo. V noci mávam už poslickov. Mám obavy, aby mi jazva doma nepraskla. Celkovo už pociťujem tlaky niekedy na konecnik a tam dole, plus tie nočné bolesti . Do kedy má môže Dr nechať v takomto stave ak hrozí ruptury? Príde mi to celkom nezodpovedne, keďže o tom vedia. No na druhej strane aj uvazujem , či by takto riskovali, či to len nepreháňajú s tým strašením . Celkovo mi nakazili doma kludovy režim, ale to je pri 2 deťoch nereálne. Ako mám teda požiadať doktorku , aby má nenechavala do poslednej možnej chvíle čakať? Ona chce robiť sekciu až 7 dni pred termínom. Vzhľadom na stav jazvy mi to nepríde okey a každý deň mám obavy že doma tá maternica rupne a vykrvacam a dieťa to neprežije. No na druhej strane som čítala že riziko ruptury je percentuálne nízke

kitycat
3. nov 2024

Pozri, pre dieta je najlepsie aby bolo v bruchu so najdlhsie, aby sa dostatocne vyvinulo. Riesila si to nejako, ze sa obavas vseobecne aj takehoto scenara?
No a mas dve sekcie a otehotnela di tretikrat, to sa ti nezda nezodpovedne? A to hovorim ako zena co uz jeden CS ma a cakam druhe.

pininka1
3. nov 2024

Poznám to,.mam tri cisárske, ale jazva bola ôk, až na druhý pôrod, kde až keď ma otvorili zistili ako na tom naozaj ta jazva je. Ty to aspoň vieš a sledujú ta. Mne urobili vtedy cisársky o 3 týždne skôr a malý nebol ôk. Mal malaadaptaciu pľúc a skončil na Jiske, inkubátor, antibiotika. A pritom Mal 3350g q apgar bol 10 10 10. Pri tretej mi už tiež vsetko dole tlacilo a bolelo ale vydržala týždeň pred termínom a bol to ten naj cisárak. Držím ti prsty.

mariac91
autor
3. nov 2024

@kitycat doktorka sa absolútne nezmienila o tom, že by to bolo nezodpovedne. Kopec žien má 3 sekcie za sebou . Dokonca niektoré aj viac . Áno po tejto mi už odporúča sterilizáciu, ktorú pri sekcii podstupim , lebo som zodpovedná. Ale nemyslím že tvoja otázka o zodpovednosti je vhodna.

mariac91
autor
3. nov 2024

@pininka1 ďakujem za odpoved, ako veď človek tie bolesti vydrží. Ja sa skôr obavám toho rizika ruptury. Nie že tak som si zmyslela , že chcem skôr rodiť. Dúfam teda , že to potiahneme a dobre to dopadne 🙂 snáď doktor vie čo robí

kitycat
3. nov 2024

@mariac91 pisem ti ako to je.
To ze nejaka zena mala 5 sekcii po roku a ziadne problemy, tak ty budes mat "len" 3 a si vykolajena, ze ti to tam pne?

Maj kludovy rezim, nech to male vydrzi co najdlhsie. Ja som mala akutne 36+2 a nebolo treba ani inkubator, ale ako vidis situacie su rozne

mariac91
autor
3. nov 2024

@kitycat vsak práve, že sú rôzne tie situácie. Jasne , že chce človek vydržať čo najdlhšie aj tie bolesti človek vydrží, veď pre zdravie dietata urobím prvé a posledné . Ale ten strach z ruptury tam je a zas si myslím , že ak to má nastať, pre dieťa je lepšie ak sa vyberie skôr , ako keď mám doma ja vykrvácať a dieťatko zomrieť. No nič . Mám opäť zajtra poradňu, uvidíme , čo povie doktorka. Ak sa jazva nestensila , tak to snáď potiahneme ešte tie 2-3 týždne.

zuzi0911
3. nov 2024

V prvom rade dr ma zmerať jazvu v prípade,,ze žena ešte plánuje dietatko ..teraz je v pohode mat aj viac sekcii a problémy nie sú žiadne pokiaľ je vsetko dobre zahojene,jazva okej .

Sledujem tu jednu maminku ,možno vieš aj ty ..ona mala rozpadnutu tu jazvu ,dieru v bruchu pomaly ,stale jej odtial tieklo atd a teda zostala tehitna ...a nechali ju do termínu ..vsetko dobre dopadlo ...neboj . Určite ti jazva nepraskne, len ak by si mala silnejsie bolesti aj to tvrdnutie radšej chod do nemocnice ,až ta nejako utlmia ..

anjelicek26
3. nov 2024

No ja som bola pri tom keď kamoške rupla jazva v 7mom mesiaci takže také kraviny ze "urcite ti jazva nepraskne" by si baby mohli odpustiť. Stačí jeden kopanec bábätka na to tenke miesto a je vymaľované. Ona skoro vykrvacala, 6h operácia,vzali jej maternicu.. v 36tom tyzdni môže babo v pohode von. Ja mam dcérku v 35tom a syna v 36tom.. boli len menší.. syn mal 2030g a šli sme domov na piaty den adaptoval sa úplne normálne...ano potrapili sme sa s krmenim,ale takých deti je. Porozprávajte sa otvorene s lekárom.

mariac91
autor
3. nov 2024

@anjelicek26 no tak moja už pred dvoma týždňami mala 2300grsmov čiže váhy sa nebojím 🙂 a veru radšej nech sa babo vyberie skôr ako predné táto ruptury. Tá kamoska mala aké príznaky pri rupture prosím?

zuzi0911
3. nov 2024

@anjelicek26 ospravedlňujem sa za "určite ti jazva nepraskne"stáva sa to hlavne počas pôrodu, či krátko po ňom...počas tehotenstva je to veľmi veľmi chabé percento . Ak by to bolo inak ziadny pricetny lekar,by toto neriskoval pri takom náleze a minimálne by bola rodička v nemocnici na sledovaní ,aby vedeli urgentne reagovať.
Nasmerovala som ju do nemocnice ak jej začne tvrdnut bruško a podobne.

slavka1988
3. nov 2024

@kitycat a ty prosím ta si lekar že zhodnocuje ženu kolko môže mat cisárskych? Pretože fakt že dva cisarske a dosť už je dávno vyvrateny ,tak keď nemáš normálnu odpoved radšej pomlc alebo sa informuj ale u lekára kolko sc je možných bez rizika.

zuzi0911
3. nov 2024

A v ďalšej odpovedí bolo ,že mimo kontrakcii sa jazva neroztahuje
.čiže platí čo som písala hore...ak ti začne tvrdnut viac bruško, určite vyhľadaj lekára,pohotovosť

anjelicek26
3. nov 2024

@mariac91 na oslave narodenin zbledla a potom po pár minutach odpadla. Volali sme sanitku. Lekár podľa bruška to predpokladal hneď,pytal sa,co a kedy mala cisársky..

kitycat
3. nov 2024

@slavka1988 nie som lekar, ale zakladatelka by vhcela asi dieta zajtra vytiahnut vo asi bez nejakej pripravi, urychlenia vyvoja pluc nebude take jednoduche. Toto je diskusia, takze som si dovolila vyjadrit svoj nazor, tak ako ho vidim ja! Ka nehovorim, ze pocet 2 je limit, ale ze cim viac, tym horsie to moze byt

mariac91
autor
3. nov 2024

@kitycat nie je absolútne pravda čo píšeš. Zajtra ju vytiahnuť nechcem a už vobec nie z rozkoše že som si to zmyslela . Ale takisto to nechcem naťahovať do 39tyzdna a riskovať . To mi príde dosť veľké riziko vzhľadom na moje pocity a bolesti.

ronie338
4. nov 2024

Mame známu, po prvej SC otehotnela po 4roch mesiacoch. Nasla sa len jedna doktorka ktorá povedala ze skúsia a uvidia. Rodila 36+ lebo hrozila ruptura bábo je v poriadku aj ona.

zzzzza
4. nov 2024

@anjelicek26 hrozne 😪

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre