Tretia sekcia

cicuska9999
7. mar 2016

prosim vas, su tu mamicky,ktore rodili 3 krat sekciou? pritom 3 sekcia im nebola odporucana?? dovody preco nie?? dnes ani mne nebola odporucana a som s toho na rozpakoch 😒 ...... mne bolo povedane,ze nie lebo druhe druhe dietatko bolo otocene ritkou.... 😒 ☹ ☹

zuzi79
7. mar 2016

ja poznám kočku od nás, ktorá čaká 4 dieťa a všetci 3 má sekciou.

pribinak
7. mar 2016

Mam kamosku co ma 4 sekcie, nájdi si moderneho mladšieho doktora, nie konzervatívneho, ktory opakuje to co sa naučil pred 30-40 rokmi v skole
Dnes du modernejšie a kvalitnejšie ultrazvuky, jazva sa da lepsie sledovať a tiez stav babatka a mamičky

marika_marika
7. mar 2016

Ja mám tri sekcie. Moja gynekologička si do karty dala výkričníky a strašila ma veľkým rizikom, iný doktor mi povedal, že problém nevidí. V pôrodnici sa ma pri tretej sekcii pýtali, že kedy prídem zas.
...ale celkom nechápem, ako je sekcia ne/odporúčaná. Ak ešte len plánuješ tehotenstvo, tak ti je/nie je odporúčané tehotenstvo, kvôli nejakým rizikám. A ak už si tehotná, tak po dvoch sekciách ti vaginálny pôrod odporúči fakt minimum lekárov.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubo212
7. mar 2016

Ahoj,ja mam za sebou 4 sekcie a všetko ok,dokonca posledne tehu bolo naj super,posledna sekcia -najlepši priebeh,najlepšie hojenie-ako keby som bola prvorodička 🙂 🙂 🙂 🙂

milota164
7. mar 2016

je to podla mna velmi individualne, tiez poznam babu ktora ma 4 sekcie a vsetko dobre dopadlo...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
8. mar 2016

Treba si hlavne uvedomit, ze rizika stupaju s kazdou dalsou sekciou. Jedno z tych najvaznejsich je prirastenie placenty k jazve, co moze skoncit velmi zle pre oboch, ked sa na to pride az na sale. Ja som mala v prvom tehu placentu vzadu - rodila som sekciou, v druhom tehu bola vpredu a isla rovno cez jazvu 😝 Strasili ma ze to moze viacej krvacat pocas zakroku. Ako som sa bala ani nemusim hovorit, lebo vela som krvacala uz pocas tej prvej. Kazdou dalsou sekciou sa to riziko uplneho prirastenia k jazve a prerastenia placentarneho tkaniva cez jazvu este zvysuje a to tusim po 2 sekcii je az o 50% vyssie riziko ako po 1 sekcii, co je dost si myslim...A to lekari vacsinou zistila az pocas zakroku, ze to tam prirastlo, neda sa to vzdy cez USG zistit. Keby som vedela, ze placenta bude vzadu, aj sa na to dam, ale takto by ma uz nikto neprinutil riskovat.

bubo212
8. mar 2016

@fidka79 dnes si nesieme zodpovednosť sami za všetko..vo všetkom treba vidieť aj to dobre,zle si nepripušťať,...v každom tehu možu nastať problemy...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskachrumka
26. jún 2021

Mamičky som 32tt a čaká ma tretia sekcia teraz v noci pociťujem asi zatiaľ najviac a najčastejšie štípanie ja neviem či jazvy ... V pondelok som mala poradňu mi jazvu vnútornú merala že ma 4mm že zatiaľ je to ok .. ja sa už začínam obávať :( jeden dr ma vystrašil že sa môže kľudne rozdrapit 😭 ja si veľmi prajem nech vydrží do toho 37-38tt ďakujem za odpoveď

elza_
4. okt 2021

@fidka79 bolo by super keby lekari vobec o niecom informovali a aby to bolo aj v správe

ladyan
27. jún 2022

@miskachrumka ahoj, viem, ze je to uz aj po a malicku mas pri sebe, ale ako to teda vo finale dopadlo? Vydrzala st do 38tt? Ja mam o 2t planovanu tu tretiu sekciu, minuly pondelok mala moja jazva 3mm v nemocnici povedali, ze toto meranie mojho gynekologa je dost nestastne ale zas tam mi sono nerobili. Je iste ze drobec bude mat okolo 5kg a dnes ma tak potahuje v tej jazve 🙈

miskachrumka
27. jún 2022

@ladyan ahoj áno jasné až do 39tt tam mi robili sekciu 🙂 úplne v pohode sme vydržali občas som sa naozaj bála ale všetko dobré 🙂

miskachrumka
27. jún 2022

@ladyan och5kg no to teda neviem .. držím palce :(

adri12
22. okt 2023

@bubo212 mozem sa spýtať aké rozostupy?

miskachrumka
22. okt 2023

@ladyan nám to dopadlo super robili mi ju začiatkom 39tt mala ma už 2r a 2m 🙂 vy ste ako dopadli?

ladyan
22. okt 2023

@miskachrumka aj my sme to dali, akurat ze ja som sa dala aj na tu sterilku uhovorit, a teda po sekcii som aj ked som dojcila mala ms kazdych 15dni, asi do pol roka maleho 🤦🏻‍♀️ nechapacka normalne, inak toto bola moje najhorsie rozhodnutie ta sekcia v spinali , neviem ci ma zle pichli no citila som nepoviem, ze vsetko ale asi na 40% som presne vedela co robia, len som predychavala a kontrolovala si tep a tlak aby som neodpadla. Ak by som ja mala zenam poradit, jednoznacne celkova anesteza. Zotavovanie inak brnkacka, uz 24h po sekcii ako ma postavili z jisky som fungovala okolo maleho 100% a mala som ho na izbe, a kojenie tiez bomby na 4den som bola prepustena ako plne dojciaca. Ale ta sekcia 🤦🏻‍♀️ hrooozne.

miskachrumka
23. okt 2023

@ladyan ja by som spinal nedala po psychickej stránke 🫣

bubo212
20. nov 2023

@adri12 3-4roky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre