Som po druhom porode 3mes, myslela som si ze uz to mam za sebou.... a ze som v poho, ale dnes som si chcela pracitat diskusie o porodoch a vsetko sa mi vratilo, dokonca mi prislo nevolno len pri citani ☹ myslite ze ma to niekedy prejde ??
aj ja som mala traumu, po 2 tazkych porodoch a ked som 3.krat otehotnela, mala som deppky, ze ja rodit nebudem.Dodnes mam vycitky, preco som tu nasu 3. nadheru nechcela porodit, ale je to tak hlboko vomne, ze sa toho nikdy nezbavim skoro mi umrelo dieta, ja som upadla do bezvedomia. Nastastie mi vybavili cisarak a zazila som konecne tak nadherny, skoro bezbolestny porod, ako nikdy predtym.
@33kacora33 vieš definovať, čo konkretne na tom pôrode bolo pre teba najviac traumatizujuce? Možno sa ti aspon trochu ulaví, ked to dostaneš zo seba
@vejula strach, velmi som sa bala toho všetkoho kedže som uz išla rodit druhy krat a vedela som co ma čaka, strach o babatko aby bolo všetko ok, strach z bolesti, z toho nemocnicneho prostredia, nastrojov a proste celeho.... chcela by som casom aj 3babo ale neviem či by som zvladla dalši porod (myslim psychicky) fizicky by som musela 🙂
tiez som mala traumu a obcas na to myslim, ked pride rec na druhe...prenasala som, 18 hodinovy porod, strasne kontrakcie a ziadne otvaranie, dychanie cez kyslikovu masku, vyvolavanie, nakoniec kliestovy porod, maly mal 4kg, ja 162 cm, utla, podla mna to podcenili doktori a mali mi spravit cisarsky...moja prva veta po porode bola, ci Zije... som si hovorila, ze prvy a posledny raz, zrejme ak by som raz mala druhe, tak z psychickych dovodov budem ziadat jazvu na bruchu nez riskovat...
Ja som 16 mesiacov po pôrode a ešte furt by som sa neodvážila rodiť druhýkrát.Po mojom pôrode som si povedala nikdy viac.Každá hovorí,že na bolesť zabudneš hneď,keď uvidím malého.......nestalo sa,síce bolesť sa dala pretrpieť,ale okolnosti za akých prišiel malý na svet,brrr ešte teraz mi je zle.No čo je, to za mnou vždy si poviem,ale keď som tak sama a príde na mňa tá chvíľka vždy rozmýšľam čo bolo zlé,čo by teraz urobila inak.No žiaľ je to v nás,treba si len povedať,že sme obaja v poriadku zdraví,živí a je mi lepšie,ale ja na pôrod nezabudnem!Ešte teraz si pamätám každý detail. ☹
Možno by ti pomohol tento link - pôrod bez obáv http://www.kurzyproradost.cz/?a_box=8h435fqa
Chm, porod mi trval 42 hodin, po nejakych 36ich hodinach sa zastavilo otvaranie, takze oxytocin - nasledne sialene kontrakcie. Odmietla som epiduralku, takze som si to uzila naplno. Druhykrat rodit odmietam, hoci nelutujem porod bez toho svinstva (myslim epi). V maji si idem dat podviazat vajecniky. Nemam z toho depky ani poporodne blues ani nic podobne, ale jednoducho sme sa obaja s manzelom zhodli, ze toto uz podstupovat nebudeme. Bol pri mne cely cas a z tej bezmocnosti ho skoro kleplo. Dodnes vsetkym kamaratom rozprava, ze ak svoju partnerku miluju, tak TOTO jej predsa nemozu urobit.
Podobne 2 a pol mesiaca po porode ale ked sa zamyslim je mi az zle. Neviem ci by som to zvladla este raz aj ked maly je neskutocny je to moje vsetko ale trauma zostala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som rok po pôrode, ale stale niesom o.k. Mala som komplikovany pôrod, lekárka to zvládla len tak tak. Maly je vdakabohuzdravy. Stále nad tým rozmýšľam, stále sa mi to vracia...