Dobrý večer, akým spôsobom vám prosím tlmili bolesti počas pôrodu, resp. čo vám na to pomáhalo? Snažím sa nastaviť si hlavne hlavu, avšak stále sme len ľudia, tak by mi celkom pomohli vaše osobné skúsenosti, nakoľko som prvorodička. Ďakujem.
Bolesti netlmili ničím, ale sestrička mi vysvetlila ako dýchať počas kontrakcie. 🙂
Netlmili to žiadnym spôsobom.
Sama si musíš prísť, čo ti pomôže ,aký typ dýchania, možno húpanie sa, chôdza, hlasnee aaaaa
Teplá sprcha..
Ťažko povedať, v pôrodnici u nás neviem,či je rajský plyn , asi epidural pomôže..nemala som.
nedávali mi nič... jedine mi ako tak pomohlo dýchanie.
rýchle , plytké dýchanie
rodila som bez epi, pri kontrakciach mi najviac pomohla sprcha vymocila som sa v total horucej a vtedy som mala miernejsie kontakcie a dychanie
Fakt len to dýchanie a pokoj...a pocit, že o chvíľu bude po všetkom
Ďakujem 🙏 bola by som rada ak by sme to zvládli bez epi, tak verím že to zvládneme. Tiež mám skúsenosť že mi na akúkoľvek bolesť zvykne pomôcť horúca voda, tak snáď to tak bude aj v tomto prípade. Super že toľkým z vás sa naozaj osvedčilo aj to dýchanie, ďakujem za vaše skúsenosti naozaj 🙂
Na YT sú videá od pôrodných asistentiek ako a kedy dýchať. Mne teplá voda tiež na bolesť zaberá ale pri jednom tehu mi práveže veľmi vadila 👌 určite to zvládneš a bude to zážitok!
@sashka22 Ach ani nevieš ako sa na to tešíme s mužom už. Vieme obaja že to bude riadny záhul, ale stále verím že to bude zároveň aj krásny a silný zážitok a že to zvládneme ❤️ veľmi sa na to celé teším
Správne dýchanie je gro. Iné dýchanie je počas kontrakcii a iné počas tlačenia, na to pozor. Iank som si ulavila v teplej vode.
Veru, správne dychat👌 mne ešte pomohlo keď som si do tváre fukala casopisom😃 pri druhom pôrode som na rýchlo schmatla časopis, lebo som vedela aké to bude. Keď na mňa išli kontrakcie tak taky pocit som... ani neviem ako to opísať... na odpadnutie??... nával tepla??... proste musela som si niečím fúkať do tváre 😃 a mne to veľmi pomohlo fakt. Sestričky sa po pôrode smiali, že si mysleli že ja idem čítať počas kontrakcii 😃😃😃
@mikitilik29 toto mi presne kamoska hovorila, nech si zbalim taký ten maly ventilátorik do ruky čo je na baterky 😂vravela že jej ešte sestričky baterky menili lebo to vkuse mala zapnuté na seba
dýchanie je základ, 4 doby nádych a 6 výdych, počas samotného tlačenia už len nádych a tlač, vnímaj kontrakciu, nie bolesť 😊 držím palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Úplne top je dýchanie a možnosť uvoľniť tlak napríklad aj hlasným stonaním.