Baby zaujima ma aký dlhý čas po kontrakciách ste tlačili,kým ste porodili dieťatko..ako som si na to spomenula,ja som dostala tlaky niečo pred 15 hodinou a malá sa mi narodila o 15,35..pre mňa bol ten čas strašne vysilujúci..myslím že to bolo veľmi dlho..napíšte mi skúsenosti s vášho pôrodu,bol kratší??
Zavidim...ja som tlacila 2hodiny :(((
som z tých šťastnejších, čo sa týka pôrodu. zatlačila som presne 3x, od príchodu na sálu po narodenie malej neuplynulo ani 10 minút (vrátane vylezenia na kreslo, prípravy atď).
ked prisiel cas tlacenia po koniec trvalo to max 5min 😀 2x som potlacila lenze to neslo ale na treti krat vysiel maly von a o chvilu aj placenta,len ten 10h cas predtym 😒 😠
ja som tlacila tiez dost dlho,asi tak hodinu a to som stihla na stole este aj odpadnut pri tlaceni.... 😅 😅 😅
@barbora87 fu takže si na tom ešte horšie ako ja,ja som asi malú nevládala vytlačiť,preto mi sestra musela pomáhať..inak by som tam bola asi ešte doteraz 🙂
No ja som na tom bola podobne,po pol hodine tlačenia malý prišiel na svetlo sveta. Prišlo mi pri tom na odpadnutie,ale prebrali ma. Tlačila som s otvorenými očami takže som ešte dva týždne po porode vyzerala ako upír.
@jankac1986 ani ja som nevladala vytlacit,tiez mi sestricka pomahala... 😉
@jankac1986 no mne dr potom tiez tlacila na brucho lebo maly bol velky (hlavicka 38cm,4554g a 58cm) a este mal aj pup snuru 2krat okolo krku tak chudacik vyliezol s fialovou hlavou
ja som tlačila asi 30 minut ale druhe sa narodilo 3min po prvom, keby aj prvé išlo tak rýchlo 😀
fuha baby no tažka zavist mne pichli oxitocin a zacali hned tlaky a neskutocne kontrakcie lenze ho museli vypnut malej to nerobilo dobre a mna poslali sa tak prechadzat to bolo cca o 9.00 strasne pomali som sa otvarala no tlaky a kontrakcie neskutocne okolo 13. 50som uz nevedela chodit tak som prosila sestricku ze nemozem chodit mala my vypadne tymi tlakmi sa mi tam stale hojdala stale som bola len na 7cm o 14.00 mi dali dotiect oxitocin a na 3 zatlacenie bola vonku to ma aj pochvalili ze si mylseli ze ju uz po takom case nedokazem vytlacit.zlata zila mi ostala taka velka z toho tlacenia ze este 2-3tt sa mi to hojilo a dodnes mam trosku vysunutu.takze tlaky som mala cca 5h.
na druhe zatlacenie bola hlavicka vonku 😉
asi polhodinku som sa trápila, potom ma zaľahli rovno dve sestričky, každá z jednej strany a podarilo sa 🙂
@jankac1986 pri starsom to bola asi ta pol hodina, pri mladsom 3 zatlacenia (asi 10min) a bolo. pri prvom som mala chut v polovici odist domov a vykaslat sa na to - ale muz ma presvedcil logickym argumentom, ze zatlacat dieta vo vytahu spat asi nebude to prave orechove, tak som ostala tam. pri druhom som zas nechcela PA verit, ze uz mam tlacit, ved len teraz sme dosli na salu a teda to nemoze este byt 😀
@babika131 a to ti nevedeli povedať,že nesmieš s otvorenými očami?Ja ked som išla rodiť,prvé bolo,že poriadne zavrieť oči a tlačiť,potom sa dalo otvoriť,ale akonáhle znovu tlačiť,znovu zavrieť oči.Sesternica to mala tiež.To ináč prejde,len hrozne to vyzerá,videla som také žienky.Sama doktorka povedala,že ked ona rodila ona mala oči zatvorené,ale ako silne tlačila jej aj na chrudi koža vyzerala tak,praskali malé cievky.
mne prvýkrát povedali o 4.45,že ideme rodiť,malá bola vonku presne o 5.00.Druhý pôrod:19.00,že sa ide na to,19.10 bola moja princeznička na svete.Nikto mi netlačil na brucho.
tiež som tlacila len par minut vsetky deti a boli vonku 🙂 -nastatsie som mala rychle porody .Ked tu niekedy citam zazitky z porodov inych tak hotove masakre ☹
takže 11:00 kontrakcie,11:30 silné kontrakcie,11:35 na koze,prepichnutie vody 11:40malá vonku.som zvedavá či to bude také super aj pri druhom
ja cca 10 min.plus minus dake drobne.som vtedy moc cas nevnimala,na ine som sa sustredila 😀 ale veru mi aj sestra "pomahala" tlacenim na brucho.pocas porodu som to vobec necitila ako nieco neprijemne ci bolestive,no potom na sestonedeli som si nasla na bruchu hore pri rebrach fajnu fialovomodru modrinu ☹ .ale pri tlaceni ako takom ma to voobec nebolelo.divne 😕 😀
@barbora87 mimo temy ale respekt, take velke vytlacit 😉
ja som mala oxytocin od 10, zacali kontrakcie, maly skloro skolaboval, dali mi prec infuzku, neotvarala som sa, epi mi pomohla predychat to gro, tak vyprchala, nakoniec som sa pomocou skackania na fit lopte konecne poriadne otvorila, na 3tie zatlacenie bol maly o 18:50 konecne vonku...tycku od postele som demolovala od 17:30
@henulienka to mi niečo pripomína ... aj na mňa sa museli dve sestričky zvaliť 😀
Ja som tlacila 18 minut, neboli to sice 3 zatlacenia, ale neviem kolko, neratala som, vycerpavajuce to pre mna nebolo.
Môj pôrod trval 20 minút ... od 00:50 do 1:10 ... museli sa na mňa zakvačiť sestričky, bo ja som už kričala, že nevládzem tlačiť ... Aj ja som mala na bruhu takú veľkú fialovú modrinu, ale tá pomerne rýchlo zmizla ... Ale celkovo samotný pôrod je v pohode oproti tým kontakciám, čo sú pred ním ...
@mirka00, dopriala by som taký každej žene 🙂 pôrod naozaj super. zato tehotenstvo otrasné, prezvracala som ho celé od 8tt. teraz čakám druhé bábo a zvraciam niekoľkokrát denne od 6tt a budem tiež určite až do pôrodu...asi by som radšej brala tehotenstvo bez zvracania, aspoň ten druhý a tretí trimester výmenou za ťažší pôrod 😝 očividne sa na nosenie detí nehodím, takže už nikdy viac 😀
@bobocka ,že nejaký čas plus minus ti nevadilo,že si to moc nevšímala.Ja pri prvom viem,že som išla z chodby na kozu ako som písala,o 5.00 som počula hlas pôrodníka,že je koniec máme malú vonku,no a plač.Pri druhom presne o 19.00 doktorka moja povedala ako ma pozrela,že či sa budem vedieť sústrediť ako mi povie čo a ako,lebo vraj ide sa na to.Išlo sa.Hovorila,že ked cítim,že bolesť je intenzívnejšia,stačí ked len medzi zubami toľko jej poviem,že teraz.aj som povedala,hned mi začala ,že tlačiť.potom ešte raz som hovorila,že teraz,tlačenie a tlačenie a 19.10 nahlas povedala na sále,že xy narodená presne ...hodín,blahoželám mamička máte krásnu dcérku.Preto tak viem ten čas.
Moje tlačenie bolo ukážkové, jedno zatlačenie a malá /3320 gr. a 51 cm/ bola na svete. Ale čo som si vytrpela predtým bol horor. Od 12,00 hod do 18,20 hod. som mala kontrakcie /dosť silné/ ale musela som len predychávať pretože som nebola dostatočne otvorená. Ale ja som mala pocit že malá sa už tlačí von od tej 12 hod. Takže mne keď dovolili tlačiť bolo pre mňa vykúpenie. Takého podobné /ten druhý samozrejme kratší/ som mala obidva moje pôrody.
3.5hodinove tlacenie 😝 nakoniec mi pomohli vakuom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj ja som rodila 45 min a vobec to nebola pre mna velka zataz... bolo to ok a myslim si,ze to bolo ok aj pre bebatko.