Ahojte.
Máte nejaké tipy, čo Vam pomohlo počas pôrodu? Či už otvárať sa alebo zvládnuť kontrakcie a tak všeobecne...je veľmi veľa rád na internete, ale zaujímali by ma práve tie od mamičiek.
Ďakujem 🙂
Pokoj, ticho, nech ťa nikto neotravuje... Presne to potrebuje telo, aby pôrod postupoval prirodzene a hladko
Na postupovanie porodu (otvaranie) mi pomahalo sa stale prechadzat. Na vzdycharni som bola sama. Na zaciatku som pocuvala aj hudbu, ale ked sa stupnovali bolesti tak som ju musela vypnut. Vzdy pocas kontrakcie som si cupla a predychavala hlbokym nadych, vydych. Na zvladanie bolesti pomaha tepla sprcha.
Niekomu pomaha na otvaranie aj skakanie na fitlopte. Mne to teda nevyhovovalo. 🙂 Druhy porod bol od prichodu do porodnice po narodenie 3,5hodiny. Ani raz som si nelahla/nesadla pocas toho casu, kedze som sa bala ze sa zastavia kontrakcie.
@antonia15 mna davali lezat na lavu stranu, akoze fest to bolelo, ale vzdy sa ten porod posunul dalej, ale ja som mala velmi rychle porody…
@babovka2321 môj prvý pôrod bol presne taký...tak preto sa teraz pýtam ...pred oxytocínom som bola vysmiata, po ňom to už nebola žiadna sranda, doslova peklo
@antonia15 napodobne... Ja som jednu chvilu aj seriozne rozmyslala, ci neumieram, lebo tu bolest som uz pripisovala prasknutej maternici, tie kontrakcie predtym boli nic :D
@neanonymna ďakujem pekne za rady...no žiaľ mne to s tým sladkým radili aj pri prvom pôrode a ja som sa z toho akurát tak pogrcala na pôrodnej sále ..ale zvyšok skúsim ďakujem
@babovka2321 presne...ja som to aj povedala pôrodnej sestre vtedy si pamätám, že ja to už nezvládnem...a v hlavne som si presne myslela že umriem...lebo to neboli stupňujúce sa bolesti to zrazu prišli strašné bolesti
Ešte možno taká otázka: je to normálne? Keď som mala potrebu tlačiť, doktor mi vravel netlačiť a keď mi kázali tlačiť to bolo to posledné čo som chcela...mali ste to tiež tak?
@antonia15 pomahalo mi to uvolnit sa a vseobecne co viem tak pomahaju polohy, kde dieta ma moznost klesat do porodnych ciest. Preto aj ta fitlopta je casto odporucana. U mna to bola tato prva poloha na obrazku, vysvetlenie je sice po anglicky ale je to cca to co som napisala, aby dieta klesalo.
@antonia15 áno aj mne tak vraveli, že netlačte ešte a ja som mala potrebu a aj som tlačila a keď mi kázali vtedy to nejak nechcelo telo. A čo mne pomahalo bolo pri prvom pôrode prestat pár kontrakcií ( vyvolávanie v nemocnici, musela som byť napojená na tie odozvy či čo to. ) Druhý normálny, pomohlo mi furt chodiť, teda ja som ani nevedela že rodom,len občasné bolesti, jaze poslickovia, tak som šla so synom von na prechádzku a potom do dvoch hodín od návratu som porodila
@antonia15 tiez som mala tak, zavolala som ich, ze mam tlaky, povedali, ze ideme rodit...a kym sa prichystali, este ma vycievkovali, lebo mi neslo sa vycikat a ked uz som mala tlacit, uz mi to bolo vtedy neprirodzene... Ale ja akonahle som lahla, ako mi kazali, tak syn sa posunul nazad hore (tahala ho snura).
Neviem koľko u teba trval prvý, u mňa pomerne dlho, ale druhý bol turbo, čo znamená turbo kontrakcie, ale zas to trvalo len 2.5 hodiny. Druhý býva u väčšine žien oveľa rýchlejší ako prvý.
u mna porod (teda obidva) urychlila tepla voda, sprcha - po nej to islo rychlejsie, nez som cakala. Ale zaroven to aj zosilnilo bolesti.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@antonia15 mne pomohol k otvaraniu az oxytocin ale teda zvladaniu kontrakcii to nepomohlo, prave naopak 😅