Ahojte mám takú asi zvláštnu otázku..ide l to že môj gynekológ mi neustále mení TP,bez srandy kazdu poradňu mám iný TP.moj posledný je 8.1,ale podľa sona v 12tt mám TP 2.1,každý mi hovorí nech sa riadim podľa toho TP určený v 12.tt..v 20tt som volá na 4D sone a tam mi sestrička určila 5.1 termín a tiež mi povedala že sa mám riadiť len podľa 2.1,tak teraz neviem..príde mi blbost aby vždy keď bolo dieta väčšie alebo menšie len o jeden deň by hneď zmenil termín pôrodu 🤦🏻♀️ ale teda zatiaľ sa asi riadim podľa 2.1 ale neviem no
@januska12323 tak áno ale muž pracuje a bude si určite brat dovolenku a 1.1 ma nocnubtak neviem či to risknúť aby išiel na nočnú alebo to je aj tak jedno
@veraaq ale veď porodiť môžeš aj 31.12. a pokojne aj 10.1. To že máš termíny v rámci prvého januárového týždňa, neznamena, že vtedy aj porodis.. ja som pri prvej dcére porodila o 2 týždne skôr a pri druhej som týždeň prenášala.. ak by si mala plánovanú sekciu, čo najskôr dostaneš konkrétny termín
@veraaq Ty si fakt naivne myslíš, že deň pôrodu je deň, keď naozaj budeš rodiť? :D Deň pôrodu rátaj +/- tri týždne bez srandy. Obidve moje deti sa narodili o viac ako 2 týždne skôr, ako bol termín pôrodu.
Opýtaj sa kadejakých známych, či sa aspoň jedno dieťa narodilo v termín pôrodu, lebo to je skôr rarita, ako pravidlo.
@veraaq ja tiež že väčšie rozdiely máš. Ved porod moze prísť hocikedy aj zajtra.
@veraaq ty si myslíš, že budeš rodiť presne v termíne? Môžeš rodiť 38.-42. týždeň a ak sa niečo zomelie aj skôr.
Deň pôrodu je orientačný. Ja som rodila 8 dní po termíne, sestra prvé dieťa tri týždne pred termínom, druhé deň po termíne, sesternica 0ebe dva týždne pred termínom, druhé mesiac a pol pred termínom. Toto ozaj nie je vec, ktorá sa dá dopredu naplánovať. Ak nejde o plánovaný cisársky rez.
😀 ak by aj išiel na nočnú a pri tej malej šanci, že ťa to chytí presne vtedy je veľká pravdepodobnosť, že by stihol tú nočnú ešte odrobiť, kým by prišlo k samotnému pôrodu
Podľa sona v 12. tt sa riaď, čiže 2.1. platí. Po 12. týždni už každé bábo rastie inak a preto sa už podľa toho ten “oficiálny” termín pôrodu nemení. Ak ti napr. v 20. tt vyjde podľa mier bábätka termín 5.1., znamená to len, že bábo je o 3 dni menšie ako priemer na daný týždeň (termín máš ale stále 2.1. a tá odchýlka je minimálna, čiže všetko je v poriadku. Ak by ti napr. vyšlo zrazu 16.1., znamenalo by to, že bábo je menšie o 2 týždne a to už môže byť problém, že zaostáva v raste, to by si potom musela byť podrobnejšie sledovaná, hľadali by príčinu atď).
Termín 1.6. podľa ms, podľa morfo sona v 21tt som mala mať termín 30.5. a nakoniec som rodila 8.6., aj to s tabletkou a oxytocínom. A to som bola od 36tt otvorená na 2.5cm a dr mi na poradni vtedy vravela, nech ešte vydržím aspoň týždeň, kým prídu výsledky so streptokoka 😏
@veraaq
V deň vypočítaného termínu rodis len zázrakom alebo ako ja. Posledný mesiac som si pichala inzulín a tu vtedy zenu prenášať nenechajú, takže vyvolavacka.
Druhý porod - 7 dní pred termínom kontrola už v nemocnici a zrovna si ma tam nechali, nepáčili sa im prietoky. Rodila som na druhy deň.
Sestra potrebovala porodiť v konkretny dátum koli odletu a tak si to vsugerovala, ze ozaj bez pomoci dr aj v tom dátume porodila 😁.
Teraz mal muz vela dovolenky tohtoročnej, takže si nahlásil dovolenku 2 týždne pred a zároveň 4 týždne po termíne. Takže je (dufam) istota, že bude doma.
Ten termín je ozaj len orientačný 🙂.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Však to je len pár dní rozdiel, to je úplne jedno.