Termín pôrodu

veraaq
2. dec 2024

Ahojte mám takú asi zvláštnu otázku..ide l to že môj gynekológ mi neustále mení TP,bez srandy kazdu poradňu mám iný TP.moj posledný je 8.1,ale podľa sona v 12tt mám TP 2.1,každý mi hovorí nech sa riadim podľa toho TP určený v 12.tt..v 20tt som volá na 4D sone a tam mi sestrička určila 5.1 termín a tiež mi povedala že sa mám riadiť len podľa 2.1,tak teraz neviem..príde mi blbost aby vždy keď bolo dieta väčšie alebo menšie len o jeden deň by hneď zmenil termín pôrodu 🤦🏻‍♀️ ale teda zatiaľ sa asi riadim podľa 2.1 ale neviem no

januska12323
2. dec 2024

Však to je len pár dní rozdiel, to je úplne jedno.

veraaq
autor
2. dec 2024

@januska12323 tak áno ale muž pracuje a bude si určite brat dovolenku a 1.1 ma nocnubtak neviem či to risknúť aby išiel na nočnú alebo to je aj tak jedno

7lenka11
2. dec 2024

@veraaq ale veď porodiť môžeš aj 31.12. a pokojne aj 10.1. To že máš termíny v rámci prvého januárového týždňa, neznamena, že vtedy aj porodis.. ja som pri prvej dcére porodila o 2 týždne skôr a pri druhej som týždeň prenášala.. ak by si mala plánovanú sekciu, čo najskôr dostaneš konkrétny termín

thirstymonk
2. dec 2024

@veraaq Ty si fakt naivne myslíš, že deň pôrodu je deň, keď naozaj budeš rodiť? :D Deň pôrodu rátaj +/- tri týždne bez srandy. Obidve moje deti sa narodili o viac ako 2 týždne skôr, ako bol termín pôrodu.
Opýtaj sa kadejakých známych, či sa aspoň jedno dieťa narodilo v termín pôrodu, lebo to je skôr rarita, ako pravidlo.

marhulka13
2. dec 2024

@veraaq ja tiež že väčšie rozdiely máš. Ved porod moze prísť hocikedy aj zajtra.

januska12323
2. dec 2024

@veraaq ty si myslíš, že budeš rodiť presne v termíne? Môžeš rodiť 38.-42. týždeň a ak sa niečo zomelie aj skôr.

lucia13022023
2. dec 2024

Deň pôrodu je orientačný. Ja som rodila 8 dní po termíne, sestra prvé dieťa tri týždne pred termínom, druhé deň po termíne, sesternica 0ebe dva týždne pred termínom, druhé mesiac a pol pred termínom. Toto ozaj nie je vec, ktorá sa dá dopredu naplánovať. Ak nejde o plánovaný cisársky rez.

ina2405
2. dec 2024

@veraaq je 4% šanca, že porodíš presne v deň termínu. Takže kľud, v prípade vaginálneho pôrodu je úplne jedno v ktorý deň si muž vybaví voľno, iba ak by si vybavil voľno na celý mesiac.

domka222
2. dec 2024

😀 ak by aj išiel na nočnú a pri tej malej šanci, že ťa to chytí presne vtedy je veľká pravdepodobnosť, že by stihol tú nočnú ešte odrobiť, kým by prišlo k samotnému pôrodu

dixitka
2. dec 2024

Podľa sona v 12. tt sa riaď, čiže 2.1. platí. Po 12. týždni už každé bábo rastie inak a preto sa už podľa toho ten “oficiálny” termín pôrodu nemení. Ak ti napr. v 20. tt vyjde podľa mier bábätka termín 5.1., znamená to len, že bábo je o 3 dni menšie ako priemer na daný týždeň (termín máš ale stále 2.1. a tá odchýlka je minimálna, čiže všetko je v poriadku. Ak by ti napr. vyšlo zrazu 16.1., znamenalo by to, že bábo je menšie o 2 týždne a to už môže byť problém, že zaostáva v raste, to by si potom musela byť podrobnejšie sledovaná, hľadali by príčinu atď).

weleda123
2. dec 2024

Termín 1.6. podľa ms, podľa morfo sona v 21tt som mala mať termín 30.5. a nakoniec som rodila 8.6., aj to s tabletkou a oxytocínom. A to som bola od 36tt otvorená na 2.5cm a dr mi na poradni vtedy vravela, nech ešte vydržím aspoň týždeň, kým prídu výsledky so streptokoka 😏

svetlonos
2. dec 2024

@veraaq
V deň vypočítaného termínu rodis len zázrakom alebo ako ja. Posledný mesiac som si pichala inzulín a tu vtedy zenu prenášať nenechajú, takže vyvolavacka.
Druhý porod - 7 dní pred termínom kontrola už v nemocnici a zrovna si ma tam nechali, nepáčili sa im prietoky. Rodila som na druhy deň.
Sestra potrebovala porodiť v konkretny dátum koli odletu a tak si to vsugerovala, ze ozaj bez pomoci dr aj v tom dátume porodila 😁.
Teraz mal muz vela dovolenky tohtoročnej, takže si nahlásil dovolenku 2 týždne pred a zároveň 4 týždne po termíne. Takže je (dufam) istota, že bude doma.
Ten termín je ozaj len orientačný 🙂.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre