Ahojte, má niektorá z vás podobnú skúsenosť? po 5. mes. po pôrode mi prisla prvá menstr., a tá ďalšia mešká, pár dní, tehot. test negatívny, je potrebné vyšetrenie?
ďakujem za názory aj za váš čas
Aha, az teraz cotam, ze test negat. Tak to by som este neriesila, ved menzes po porode u niekoho potrebuje cas na upravu. Urob si test o par dni a uvidis
@lindusss2016 asi som sa mala spýtat či aj napriek negat. testu, môže isť o tehotenstvo,..
@emmany
Moze, ak si si robila test velmi skoro. Kamoske test vobec neukazoval tehu do 6tt, ale u lekara sa to potvrdilo
@lindusss2016 tak to si ma dosť zneistila, lebo ja som zase čitala na nete aj tu na fore, že tá nepravidelnosť je normálna, keď tak neviem....
@emmany
Ano, je normalna urcite, ale aby si si mohla byt ista, treba tehotenstvo vylucit. Mne sa uprimne tiez moc nechcelo verit, ze by som bola tehu po tretom menzese po porode a to som mala fakt nepravidelny, cca raz za tri mesiace 😀
@emmany Nepravidelna menstruacia po porode je normalna.
Dojcenie nie je antikoncepcia.
Test moze byt negativny, pretoze si mohla mat posunutu ovulacia (pri nepravidelnom cykle) a teda test este tehotenstvo nezachytil.
Tiez nemusis byt tehotna, len mas dlhsi cyklus.
Zalezi na tom, ci si mala nechraneny styk. Ak neplanujes otehotniet, treba sa aj napriek dojceniu a absentujucej menstruacii, alebo rozhadzanemu cyklu chranit. Je mozne otehotniet aj ak este vobec nedostanes menstruaciu od porodu, kedze je mozne otehotniet hned pri prvej ovulacii a teda menstruacia sa nedostavi vobec (viem ze ty si uz jednu mala, to len na objasnenie 🙂 ).
@fokuska ,@lindusss2016 Asi tak, každopádne ďakujem za vaše názory🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Samozrejme, aj ja som otehotnela pocas dojcenia cca po 13 m od porodu