Svrbenie kože po pôrode

vivien11
10. júl 2011

Ahojte ja uz fakt neviem tak sa idem poradit. Po porode ma zacalo svrbiet telo najprv bruško v oblasti strii ale neprikladala som tomu doraz to potom zmizlo. Myslela som si ze ma telo svrbí kvoli zelezu co mi dali ale to som vysadila a svrbenie neprestalo doktorka mi nato poradila len krem derma...dačo čo sa natieram strasne ma svrbia nohy litka az po kolena stale sa skriabem robia sa mi tam potom chrasty vyzra to ako taky vysyp ako ked sa poprhlite neviete mi poradit nemali ste po porode taketo skusenosti???

effie81
10. júl 2011

@vivien11 ahoj
ja som mala presne to iste.Len mna svrbelo brusko uz aj pred porodom.To som si tiez skrabala,lebo to bolo neznesitelne a po porode tak isto ako pises nohy po kolena a potom este na bokoch.Tiez som si to skrabala a mala som tam tiez uz chrasty.Uz neviem kolko to trvalo ale potom to preslo tak ako prislo.Nicim som si to nenatierala.Ale bolo to velmi neprijemne.

vivien11
autor
10. júl 2011

@effie81 noo presne ak okeby ta postipal roj komarov no a mam to aj na bokoch ufff nooo ale ide ma s toho porazit fakt

effie81
10. júl 2011

@vivien11 aano,ako keby ma postipali komare.Zacala som sa skrabat a nevedela som prestat.Uz neviem kolko to presne trvalo,ale zrazu to prestalo.Ja som sa nechcela nicim uz ani natierat,lebo este pocastehu som na konci skusila kremik proti striam a z toho ma na brusku este viac zacalo svrbiet.Tak som sa prestala natierat a po porode mi to zacalo az ked som bola doma z nemocnice.A zelezo som nebrala.

balazica26
25. okt 2011

@vivien11
@effie81
Baby, to svrbenie kože vám prešlo? Ja mám tiež problém...som vyše mesiaca po pôrode a ked sa poškriabem na mieste, kde ma zasvrbí, tak mi koža navrie a vyzerá to ako jazva... za hodinku nieje ani stopy po tom... 😕

vivien11
autor
27. okt 2011

ano prešlo mi to samoo od seba

sasrnka
27. okt 2011

Nemali ste nahodou epidural? Ak ano, moze to byt jeho vedlajsi ucinok. Prave vcera som citala zopar clankov, kde o tom pisali, ako o jednom z moznych vedlajsich ucnkov. Potom to chce jedine cas...

narcisa
27. okt 2011

ahojte baby....musim reagovat....
po druhom porode som mala toto svrbenie koze....rozsirilo sa mi to zo striii na brusku....a uplne som si rozoskrabala celeee telo...bolo to strasneee...ked som sa poskrabala tak mi navreli pupaky ako ked sa clovek poprhli....ono to slo okrem chrbta vsade....najviac stehna, litka, predlaktia....no hruuuza....nevedela som prestat, skrabala som sa aj v noci....pomahal dithiaden ale ten som nesmela velmi pouzivat, lebo som kojila...davala som si ho az na noc aby som sa aspon trochu vyspala....uz ked som bola bezmocna tak som sa chodila sprchovat horucou vodou....aspon som si tie miesta nevysriabala a tiez som mala lokoid lipocream ten som si nanasala v tenkych vrstvach ale pomohlo to len tak cca 2 hodky....ale ta voda pomahala asi najviac...vzdy ked prislo velke svrbenie smykala som do vane a sprchovala sa horucou vodou...uplne som si tu kozu az palila ...ale potom bola ulava a pokoj......nepouzivala som ziadne mydla aspon 2 mesiace....toto svrbenie nakoniec preslo po 6nedeli.....ale uz sa mi to raz objavilo po jednych antibiotikach...kt. davali aj v porodnici....a ja som na to zabudla ked mi ho raz doky predpisoval...asi zinat....spamatala som sa az po 4 tabletkach ked ma zacala svrbiet koza! ... nastastie som sa uplne nevyskriabala...schytali to akurat kolena a litka...trochu stehna....predlaktia...ale po tyzdni bol klud...opat terapia horucou vodou!

narcisa
27. okt 2011

ja som rodila bez epi obidve deti....takze asi to bolo z tych atb co davali v porodnici....

narcisa
27. okt 2011

a este musim podotknut, ze si musim mimoriadne davat pozor na kozmetiku....vobec nesmiem pouzivat nic co obsahuje zeleny caj alebo cajove primesi...do uvahy prichadzaju akurat lekarenske telove mlieka, alebo jednotlive znacky, nie prilis parfemovane....dokonca musim byt opatrna aj s avivazou.... 😔 😔 😔

ylanee
4. mar 2013

Ahojte, ja mam taky podobny problem, na bruchu nad rezom po cisarskom mam akoby tmavy flak ktory najskor svrbel-teraz uz nie, ale teraz ma zas svrbia stehna, lytka, ruky, zadok proste cela koza :( viete mi na to nieco poradit? viete co to je?

lucia1974
10. jan 2015

@ylanee mozem poprosit ako ste na tom teraz .ja mam obdobie kedy ma vsetko svrbi ako keby poprhlene zihlavou ale to mozno 3 - 4 krat do mesiaca.

ylanee
10. jan 2015

@lucia1974 ahoj, no ja som rodila vo februari 2013 a asi po 2 mesiacoch ma to preslo... vybrala som celu pixlu FLAVOBION a bolo po probleme... ja som to mala z toho, ze ma nechali 2 tyzdne prenasat 😒

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulu0902
2. feb 2015

baby,uplne som na tom ako vy....najprv na brušku,teraz cele nohy,aj trocha na rukach...ako prhlava a stale sa musím škrabať až do krvi.tak hádam to prejde aj mne-zatial si dávam fenistil...aspon na ukludnenie.nevadí to pri dojčení,či? ktovie čo do mna pri sekcii napichali :(

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulu0902
6. feb 2015

@anetkaadamko no mam aj poporodnu depku,tak asi fakt hormony.inak velmi pomalicky to mizne,snad nezostanu jazvy

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cailinevelyn
16. mar 2015

Ahojte, ja som mala presne to iste, dermatolog to oznacil ako toxicku reakciu na lieky - dostala som Dithiaden (nemalo to vobec vplyn na dojcenie nastatsie), hydratacnu emulziu do kupela a asi po tyzdni to preslo uplne. Este mi na to pomahali mokre obklady (bola som cela obviazana mokrym obvazom) alebo vlazna az studena sprcha.
Fenistil nie je vhodny na velke plochy, pokial dojcite.

stvornasobnamamina
1. máj 2015

@vivien11
Je to autoimunni onemocneni, alergie na progesteron.obycejne se projevi az koncem tehotenstvi velice svedivou vyrazkou na brichu, muze a nemusi se rozlezat i na ostatni casti tela, krome krku a obliceje, nekdy byva ale i na krku.Po porodu se to radikalne zhorsi a pak to uz subytkem progesteronu ustupuje.Samozrejme pri spravne medikaci.Ja jsem uz vic nez 2 tydny po porodu a 3 dny po porodu jsem konecne natrafila na kozni, ktera mne i s kozni primarkou spravne diagnostikovala.Internetove stranky v zahranici jsou toho plne( te diagnozy)..
Leceni: kortikoidni ( Locoid) nebo steroidokortikoidni mast ( Elocom) 2 × denne, to pretrit kvuli vysuseni, vymizeni vyrazky zinkovym kremem, pres den proti svedeni krem Polysan, rano a vecer antihistaminika proti svedeni a na uklidneni alergickych reakci kuze Claritine nebo silnejsi Dithyaden kdyz se vyrazky vysusi, mazat mastnejsim kremem( Ambiderman nebo od Biodermy kremem z rady Atopic).Pomaha na to vlazna nebo studena sprcha, na chvili zkidni svedeni.Ci skodi? Teplo, tepla a horka voda, kontakt s pradlem nebo umele latky.Doporucuje se deita- nejist kysele ( ovoce ,zelenina), nesmite se bez filtru vystavovat slub i.Predepsana 50! Nejelepe od Biodermy, ta dela kremy pro atopiky. Kdyz ste uz dostali tehotenskou dermatitidu, v dalsim tehotenstvi ji dostanete s nejvetsi pravdepodobmosti uz taky.Casto mnohem drive a mozna i v horsi podobe. Cely zivot zustavate alergicke na progesteron v zvysene forme, takze uz nikdy nemuzete uzivat hormonalni antikocepci, jinak se kozni problemy vrati.Ja uz mam jenom nekolik vyrazek na brichu, krku a znovu i v dekoltu( zapomela.jsem se pred vychazkou namazat ochrannim kremem a znovu jsem se nekde vysypala).Uz mam jenom Locoid a Ambiderman s Biodermou.Je to mnohem snesitelnejsi.Uz mi to vic vadi jenom v noci, to se natru a spim dal.Mam uz àle jenom nekolik malo vyrazek, tak se tesim az uplne zmizi.Taky vam drzim palce.To zvladnete.A skodi i stres.Takze nestresovat, kdyz to nesnesitelne svedi, honem do vlazne a pak studene sprchy ( nikdy horke!!) A na chvilimate zas klid.Pak jenom porodit, lecit a za nekolik tydnu je pokoj.Hlavne se moc nedrbat.I kdyz je to tezke.Zhorsujete to.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbi9999
10. nov 2023

Baby kedy to svrbenie prestalo? Ja som 4 mesiace po pôrode sekcia a stále ma to svrbí, dám si spraviť radcej aj pečeňové ci blost?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre