Suchý pôrod

alzbeta12399
13. apr 2023

Chcem sa opýtať mám tu nejaké ženy ktoré porodili na sucho a aj normálne ? Chcem sa opýtať či je cítiť rozdiel či je tam ta bolesť väčšia alebo je to podobne, ja ako prvorodička som išla na sucho odtiekla mi voda o 4tej ráno tiekla pomerne veľa na chvíľu sa zastavila a potom tiekla cely deň porodila som na druhý deň o 6tej večer bez vyvolavaciek na 8 prstov hlavičku sme museli dotlačiť do pôrodných ciest- druhé dieťa u mna zatiaľ neexistuje som len zvedavá či to tak príšerne príšerne boli keď je ten porod normálny .. ja som vrieskala 🫣🫣🫣🫣

anjelicek26
13. apr 2023

Co je porod na sucho 😅 Mne sa mlady narodil este s neprasknutou plodovou vodou cez hlavu, to sranda tiez nebola ist proti tlaku plodovej vody... a ano, kazdy porod boli a skoro kazda zena vrieska ci place... a kazdemu je to jedno, emocie a bolest musi von...nastastie to netrva tak dlho a dieta ma clovek ako dar na cely zivot...

gypsomilka
13. apr 2023

Pripnem sa lebo ma zaujima porod na sucho.

alzbeta12399
autor
13. apr 2023

@anjelicek26 pôrod na sucho je že dieťa ide von bez vody keď vám nepraskne, prasknú ju pri porode a vtedy babatko vyjde von s vodou mne vyšla von bez vody to je pôrod na sucho 🙂

alzbeta12399
autor
13. apr 2023

Keď odtečie plodová voda do 24 hodín sa má dieťa narodiť spontánne potom už niečo musia robiť, mne neurobili nič okrem antibiotík aby som nemala infekciu

radanna11
13. apr 2023

@alzbeta12399 to čo je za somarina čo si napísala ?vacsine žien praskne voda a bábätko ide von až potom.
Skôr je raritné,že voda ide až spolu s bábätkom
Mne pri prvom odriekla a narodil sa až za 16 hodín po tom a pri druhej za štyri hodiny po odteceni tak som rodila obe na sucho ???🙈🙈

radanna11
13. apr 2023

@alzbeta12399 tvoj pôrod na sucho ani google nepozná a to je čo povedať 😀

alzbeta12399
autor
13. apr 2023

Dobre tak znovu 😅😅😅 lebo sa hneď navážate ženy akože 😂😂…. Odtieklo mi nadmerne množstvo plodovej vody, keď voda odtečie stále ostane nejaká predsa musí lebo by sa babatko zadusilo, mne odtieklo toľko že mi neostalo nic

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leellee
13. apr 2023

@alzbeta12399 no ono väčšinou najprv odtecie voda a potom sa rodí bábo... Ale skús pozrieť porodnicky gél. Ja som prvé rodila gélom, druhé bez a to druhé strašne pálilo. Prvý pôrod bol v tomto ohľade o dosť menej nepríjemný.

alzbeta12399
autor
13. apr 2023

Hlavne že ja som našla a zjavne nie som jediná 😃

radanna11
13. apr 2023

@alzbeta12399 no ja neviem a to ti povedal nejaký lekar toto ? Lebo fakt o tom neviem ani nič nagooglit,bábätko sa musí narodiť do 24 hodín od odtoku práve koli nebezpečenstvu tej infekcie lebo už sú porušené plodove obaly a proti tomu ti dali tie antibiotiká.
Mne odtekala voda po troche pri prvom tri dni a potom odtiekla teda už cela ako vravíš a za 16 hodín sa narodil.
Niekomu odteká aj mesiac po troske a potom sa zase dotvára trochu si to naštuduj

nikka055
13. apr 2023

@alzbeta12399 mne vyvolavali porod lebo som vodu uz nemala " mala bola na sucho" uz v bruchu 😄 ked porovna prvy porod kde mi voda odtiekla a syn sa narodil 10h potom a tento druhy bez vody tak nevidim rozdiel 🤷‍♀️ bolest ako bolest

zafir01
13. apr 2023

@radanna11 ja som rarita 😂 resp môj tretí pôrod. Syn sa veľmi rýchlo dostal do pôrodných ciest.
Keď sa po porode opýtal Dr sestriciek (porodila som na sale len s jednou sestričkou , keď ani Dr nestihol prísť), že kedy odišla plodová voda, tak povedali, že až po bábätku...
A Dr na to citujem : " učili sme sa o tom.... Ale ešte som to nezažil" 😂
Inak čo sa týka samotného pôrodu tlačenia, vypudenua bábätka, tak z mojich štyroch pôrodov boli 3 úplne ľahké na dve tri zatlačení, a rovnako aj tento, kedy voda odišla až po bábätku

alzbeta12399
autor
13. apr 2023

@radanna11 preboha ale mne odtiekla cela naraz nie po trocha v kartoteke mám čierne na bielom napísané predčasne puknutie plodovych obalov 😃

anjelicek26
13. apr 2023

Dietatko je namazane tou smyklavou bielou vrstvou na pokozke, s vodou ci bez vody sa smyka/nesmyka rovnako...

ruzasipova
13. apr 2023

Sa neviem prestat smiat, ze 1. porod na sucho 2. dieta vytecie s vodou a 3. ked vytecie voda, sa udusi… lebo v brusku asi dycha nosom a plucami (alebo ako sa inak moze udusit?

alzbeta12399
autor
13. apr 2023

@radanna11 a porodila som po 36 hodinach 😃

radanna11
13. apr 2023

@alzbeta12399 naštuduj si prosím ta troska aspoň veľmi okrajovo,o pôrode a nabudúce sem takúto absurditu nezavesis😀

saxana000
13. apr 2023

Urcita cast vody ostava este za babetkom.nikdy nieje nasucho..voda bud odtecie sama alebo ju prasknu a odtecie ale vytiect musi aby mojlo dieta zostupit do.porodnych ciest inac by ho to nepustilo.potom ide von dieta a potom este zvysok vody nasledne placenta..

lugie
13. apr 2023

Aj ja mam napísané predčasné puknutie plodových obalov, voda odtiekla ráno o 5:00 a ja som porodila 13:30. Ale inak neviem čo je pôrod nasucho 😃 voda odišla preč doma. Veď to babo je také šmykľavé aj tak 😃

ja_bb
13. apr 2023

@alzbeta12399 syn sa mi narodil tak,že mi praskla voda,naraz odtieklo tak,že som bola o kilo lahsia 🙂 dcéra zas tak,že mi omylom oni praskli,chceli len skúsiť,koľko je cm asi a do pár minút sa narodila(predcasne 34t),čiže bola mensia,no bolelo to rovnako,keďže ide o to,že sa roztahuju kosti a stahuju svaly.to s vodou,ak dobre uvazujem,nič nema

radanna11
13. apr 2023

Jednoducho ak jedine čo ta brzdilo od druhého bábätka je ,že si si myslela,že si rodila na sucho tak smelo do toho.
Tuto ,,diagnózu,, si si len sama usúdila a nemá to nič s bolesťou ani to neexistuje ani to,že ti malú museli dotlačiť do pôrodných ciest nič z toho nesúvisí s plodovou vodou a pôrodom ,,na sucho,,😀A ešte existuje epidural ak sa bojíš bolesti.

annm81
13. apr 2023

@ruzasipova Len sa nesmej, lebo to máš celé dopletené. Ako nosom a pľúcami??? Veď predsa sa udusí bez vody - teda žiabrami!

sundew
13. apr 2023

@alzbeta12399 ked ti neodtecie plodová voda tak vak v určitom momente prepichnu a potom pokračujú kontrakcie kym nieje cas na tlačenie.takze dieta nejde ,,s vodou von,,

panda21
13. apr 2023

A ja som ti išla písať porovnanie pôrodu na sucho akože na koze a pôrod do bazéna, akože na mokro 🙈 tak nič 😁

majka176
13. apr 2023

Ahoj, ja viem o čom píšeš, ja som dcéru rodila na sucho a bol to ťažký pôrod, nakoniec ju museli vyberať kliešťami, lebo som ju nevedela vytlačiť, našťastie všetko dobré dopadlo, dcéra je zdravá.
Oproti tomu druhý pôrod - klasický, bol malina, dva krát som potlačila a syn bol na svete. Nedá sa to ani porovnať.

beronsche
13. apr 2023

@alzbeta12399 Obe deti podla tvojej kategorizacie isli "na sucho". Pri prvom voda odtiekla pred polnocou (bolo jej fakt vela, az som doslova cumela 😁), dieta sa narodilo nadranom. Vyse 4 kg, porod ukazkovy, intenzivny, ale ziadna hroza, velmi emotivny zazitok, bez nastrihu, ci potrhania, hned druhy den som bola uplne ok. Pri druhom voda odtiekla rano, dieta sa narodilo dalsi den nad ranom, porod znova ok.
To, ze moje porody boli fakt, ze ukazkove, pripisujem tomu, ze boli prirodzene - vobec cize ziadne zasahy, ziadne medikamenty, respektujuce, intimne prostredie, personal plnil len funkciu dozoru, neriadili vobec nic, respektovali prirodzeny priebeh, zo vsetkym, co k tomu patri.
Dopriala by som kazdej zene..

mane01
13. apr 2023

@alzbeta12399 ja som mala jeden taky a jeden taky porod. Pri druhom mi praskla doma voda. V nemocnici ze to bude este na dlho… a… mala bola do 15 minut na svete 🤦🏼😂… bolelo to viac ale v intervaloch, v jednej chvili nic a v druhej mi bolest vyrazila dych. Pri prvom mi voda dopredu neodtiekla, ale to som sa pol dna trapila a bolelo to vkuse. A teda energiu na kricanie alebo podobne srandy som vobec nemala… 🤷🏼‍♀️

gypsomilka
13. apr 2023

@alzbeta12399 mne jeden porod praskla voda sama. A pri druhom mi praskli na sale. Cize som mala ake porody? Suche
Proste ci ti ju prasknu alebo praskne sama stale tam nieco ostava. Cize nerodis na sucho ci mokro

beronsche
13. apr 2023

@zafir01 narodil sa este v plodovom obale? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre