SÚ NEJAKÉ PRÍZNAKY PRICHADZAJÚCEHO PORÔDU AJ KEĎ IDETE RODIŤ CISÁRSKYM?
Ahojte baby som 37+1tt a hrozí mi cisársky kvôli tlaku a malý je zle otočený. Vy ste pociťovali nejaké príznaky prichádzajúceho pôrodu aj keď ste šli rodiť cisárskym?
Ďakujem za odpoveď 🙂
Veď telo nevie, že sa chystáš na sekciu. Pokojne môžeš začať rodiť aj teraz, a teda aj mať príznaky.
Ja som mala hrozne vela vytoku, asi zatka 💁♀️
Cisar v 36+2 priecne KP, no a se rodim som sa dozvedela asi pol hodinu pred nastupom na sal spolu s personalom 😂
Sekciu plánujú skôr aby náhodou nedošlo k prirodzenému pôrodu. Ja som už nemohla sedieť, ležať nič, tvrdlo mi brucho a už sa báli či neporodím, ale nakoniec som vydržala do termínu.
Podľa mňa môže. Sestrnici odtiekla voda, mala kontrakcie a mala plánovaný cisársky..
@maybe_baby ja mám za sebou 2 cisárske, ale obieva razy mi začal pôrod spontánne doma a tak som isla 🙂
@maybe_baby Normalne na mna prisli v noci kontrakcie a odtiekla voda. Rano som mala planovanu sc. Urobili mi ju v noci ako akutnu.
@beata_k ďakujem, bábätko bolo ako otočené ak sa môžem opýtať. Môj malý sedí zadočkom dole.
@maybe_baby Hlavou dole, pripraveny na normalny porod.
Mam 3 sekcie, z toho 2x som začala rodiť pred plánovaným dátumom sekcie... 38tt a 37tt... v oboch prípadoch mi odtiekla voda, nástup do pôrodnice a chvíľu na to, bábo na svete..
@dominikamacakova a bábätko si mala ako otočené?
@maybe_baby ja som mala plánovanú sekciu na 23. a 22. mi odtiekla plodová voda
@maybe_baby normálne
@maybe_baby ak mas naplanovanu sekciu bola si isto poucena, ze ak by cosi nastalo, mas ist asap do porodnice (plodova voda, krvacanie atd atd). Odpoved je ano, samozrejme, ze mozes zacat skor rodit a aj kludne aj vcera 😁 Su baby, co zacnu skor, ale je to tak komplikovane, ze robia akutnu sekciu.
@aliaray1 nemám ju ešte plánovanú, na pohotovosti mi len doktor povedal že kvôli môjmu vysokému tlaku to bude určite cisársky a tak isto kvôli tomu že malý sedí zadkom dole. Pondelok idem k svojej posledný krát potom už idem chodiť na ambulanciu do nemocnice, odporučil mi na pohotovosti aby ma dali na rizikovú ambulanciu lebo že ten cisársky bude 99.9%
@maybe_baby este raz...plati, ze rodit mozes aj teraz. To my nemame ako vediet. Nemusis sa ani otvorit, len zrazu voda a ides smer nemocnica...musia podavat antibiotika ak mas unik/odtok plodovej.
@maybe_baby zvyčajne najneskôr od 36tt sa chodí už do nemocnice. Si v 38tt, pokiaľ hrozí preklampsia, zle položené babo, už by už boli plánovali… ak máš kontrolu u svojej chod, ale ja by som minimálne súbežne riešila aj tu rizikovú poradňu, pripadne si vyberala pôrodníka. Už je viac ako najvyšší čas
@maybe_baby Ja som mala planovany cisarsky a doslo to na mna prirodzene 10 dni pred terminom. Ale nebolo to zle otocene babo, skratka som si tu sekciu dohodla s porodnikom z inych dovodov
Cisarsky som mala preto az davno naplanovany
@maybe_baby veď tvoje telo nevie,že ty máš ísť rodiť cisárskym....Samozrejme,že môžeš začať rodiť skôr. Tvrdnutie brucha,výtok,bolesti.....
To je fakt trosku… naivna otazka. Samozrejme, ze mozes pocitovat priznaky porodu a aj zacat rodit, aj ked mas mat sekciu. A potom sa neprekvap, budes aj krvacat v sestonedeli, aj ked budes rodit sc. Ked mas naplanovanu sekciu a zacnes rodit skor, utekas do porodnice hned, aby ti tu sekciu stihli spravit. Ked ju nemas naplanovanu a mas ju odporucanu “len” kvoli tlaku, tak zalezi na aktuálnom stave a aj lekarovi. Ked je dieta otocene KP tak tu je to vacsinou uz automaticka indikacia na sekciu. Kazdopadne uz by bolo vhodne sekciu zacat vybavovat. Dohodni sa so svojim gyn nech ti napise odporucanie a chod si vybavit termin do porodnice.
@maybe_baby ja som mala planovanu sekciu kvoli vcestnej placente, bola som mesiac v nemocnici pred porodom, takze mi stale natacali pasy a myslim, ze den pred sekciou som uz mala kontrakcie, aj ked mi to nevraveli, ale videla som tie vyskakujuce ciarky.
@maybe_baby ďakujem vám všetkým za odpoveď. Pomohlo mi to pretože som sa nemala koho opýtať. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja absolutne ziadne. Sekciu som mala v 39. tyzdni, planovanu, tiez kvoli zlemu otoceniu.