🙂 ahojte baby. viem že mam do pôrodu daleko zatial ale trapi ma jedna otazka. Už niekoľko rokov nosim kontaktne šošovky pravidelne každy den, mam aj okuliare ale tie nenosim.totiž necitim sa v nich pohodlne ani priťažlivo ☹ . a tak mi stale hlavou beha otazka či môžem mať pri pôrode kontaktne šošovky? mate s tým niekto skusenosti? totiž ma dioptriu -4,25 do dialky a bez nich si neviem predstavit fungovať. a rodiť s okuliarmi neviem som z nich nervna len ked ich mam doma ..tak ak mate niektora skusenosti rada si prečitam.dakujem
Pri porode nemozes mat ani okuliare ani sosovky - ja tiez mam sosovky, nosim denne, okuliare len raz za cas... (mam -3,75 takze po porode som malu ani poriadne nevidela)
Nemozes mat sosovky. Ja som na ne tiez zvyknuta a rodila som s okuliarmi alebo mi ich dal manzel po porode, aby som dobre videla malych....Uz ani neviem....A to ako vyzeras nebudes pri porode vobec riesit)))Alebo ak aj, tak tie okuliare ti nakoniec budu najmenej prekazat.....
mala som okuliare, sosovky by si nemala mat
tak ako keby som o sebe citala s tymi sosovkami a okuliarmi 😀 no ja ked som rodila, tak som mala na sebe sosovky a vobec ma nenapadlo, ci ich mat mozem alebo nie....
Sosovky som urcite mala pri prirodzenom porode. Nemala by som si ich aj tak kedy vybrat 😉 😅
Ak sa dobre pamatam, mala som ich aj pri cisarskom, ale to uz fakt neviem presne, je to vyse 4 roky... (materska demecia 😀 )
ja som bola 2 x planovanou sekciou... nesmies mat sosovky v ociach a okuliare ti tiez vezmu( teda aspon mne vzali a dali az ked ma prevazali na izbu)... takze obe svoje deti som videla poriadne az na izbe pretoze pri mojich dioptiach -6 som nevidela poriadne ani na anesteziologa 🙂))
Ahoj, toto je presne moj prípad.Ja som išla do pôrodnice s kont.šošovkami.Tam som sa spýtala doktorky či môžem ich nechať ale povedala, ze pocas porodu urcite nie.tak radšej som uch dala von
Ale druhý deň už v pohode som ich mala.
Na odľahčenie, najlepšie budu potápačské ...😀
ja som mala sosovky. ale je pravda, ze som sa nikoho na nic nepytala, proste som na to vobec nemyslela, ani ma to nenapadlo...
ja som mala sosovky pri dvoch pôrodoch vôbec som na to nemyslela ci ich mozem mat alebo nie. pri prvom som sa zabudla na to spytat a pri druhom som to uz neriesila kedze mi nevadili pri prvom. ja som na ne zvyknuta nosim ich stale ani na noc si ich nevyberam. mam -5.
ja nosim len okuliare a tie som si pri porode dala dole, vsak som bola taka spotena, ze by mi aj samy spadli z nosa... 😉 a kedze mam dost silne dioptrie, tak zazitok bol len pocitovy a zvukovy... vizualny az ked mi dieta priniesli v perinke... co uz...
ja nosim sosovky stale ale pri porode som si nedala ani tie ani okuliare a myslim ze sa to da vydrzat....pripadne tu dobu porodnu kedy uz kontrakcie stupaju by som si ich vybrala a vydrzala 😉
Ja mam za sebou dve sekcie, a vzdy som bola hola bosa slepa 🙂, nemali by byt, keby sa vyskytol problem, mne sama dr.povedala ze nie, tak som dala okuliare ale aj tie mi zobrali, az na izbe mi ich vratili. Nemali by byt tiez nalakovane nechty, ak tak len priesvitnym, koli tomu ze pri nejakom probleme suvisiacom s porodom...uz neviem akom...modraju nechtove lozka a pod farebnym lakom to nevidno, ja mam dioptrie -5
rodila som s kontaktnymi sosvkymi doktor ze si ich mam dat dole aja ze bez nich nevidim a on ze ok tak ideme na to 🙂 asi je to ad hoc na koho narazis. Aha a mala som aj nalakovane nechty, nausnice aj piercing v jazyku, ale o tom asi nevedeli. Rodila som na Kramaroch
Nosim sosovky, okuliare len velmi vynimocne doma. Pri porode som mala sosovky, nikoho som sa nepytala ani nic nehovorila, proste som ich mala. Vobec mi pri tlaceni nevadili. Neviem si predstavit porodit dieta a nevidiet ho. Kedze mam 5,5 tak by som nevidela ani prd. Potom pocas pobytu v porodnici som vyuzivala aj okuliare, obzvlast v noci, ked som sa casto budila k malemu a nezvladala som hore dole davat si sosovky, ja v nich spat nemozem-nechcem.
Urcite si nechaj sosovky, ked sa b nich citis pritazlia. Dobre by bolo mat aj dokonaly make-up aj cerstvy uces. Personal porodne saly urcite oceni, ze po stovkach zmorenych a spotenych zien moze pozriet na tvoju upravenu halavu aj ked si myslim, ze viac ich bude zaujimat co sa deje v tvojom medzinozi ako co mas na tvari a hlave...
ja som rodila 2x a obidva razy som mala šošovky a ani ma toto nenapadlo, že či si ich nechám alebo nie.
prvýkrát som si spomenula až na sále (akútny cisársky), keď som sa pýtala, povedali, že teraz už nič. Druhý plánovaný, som sa tiež pýtala, a povedali mi, že môžem ich mať, vraj ako by to bolo, keby som si nevidela bábo po narodení 😀
Ja mam skoro 4 dioptrie, nosim denne sosovky uz asi 13 rokov, no pri porode som mala okuliare a nemusela som si ich dat dolu. Sosovky mat nemozes.
mne okuliare tiez "zabavili"...esteze po porode mi malu strcili az pod nos, takze som ju videla celkom dobre 😀
Rodiť so šošovkami je nebezpečné. Ono celkovo je prirodzený pôrod veľmi náročný na oči, pri tlačení môže aj cievka v oku prasknúť. Dokonca by si mala svojho pôrodnika informovať o tom, že nosíš kontaktné a aj výšku dioptrií. Pri vyšších dioptriách môže dôjsť k takému poškodeniu oka, ktoré spôsobí slepotu a preto sa ženám s vyššími dioptriami odporúča niekedy sekcia. Je to samozrejme veľmi individuálne. Určite si na pôrod kontaktné neber a to, že v okuliaroch nevyzeráš príťažlivo, mno...ako to povedať 🙂 pri pôrode nebudeš vyzerať príťažlivo ani v kontaktných a myslím, že to bude posledná vec, ktorú budeš v tej chvíli riešiť 🙂 Ja som si tiež brala okuliare a aj tie mi potom sestričky odložili nabok 🙂
U jedného som mala okuliare a vadilo mi, že som naňho dobre hneď nevidela (okuliare som si dala v záverečnej fáze dole, aby mi neprekážali). U druhého som mala kontaktné šošovky a vobec nikto to neriešil.
Mna okuliare znervoznuju. Ani slnecne nenosim takze som rodila v sosovkach. Nikto sa na to nepytal a ja som radsej mlcala. Pri druhom porode som uz mala sosovky ktore sa nosia stale takze aj v porodnici som ich mala stale v ociach. Dokonca aj operacia v plnej anesteze som v nich absolvovala.
mam dioptrie -6 a rodila som pred rokom, ale vobec si neviem spomenut ci som mala sosovky alebo okuliare 🙂 🙂 🙂 asi som to teda neriesila 😝 musim sa spytat mm ked pride 😀 urcite som zatvarala pri tlaceni oci, aby mi nepraskli cievky a urcite som videla malu, ked mi dali na brucho potom - ale to bola blizko 😵 moja ocna mi povedala, ze radsej okuliare, ze keby aj robili nakoniec cisarsky, tak by to bolo lepsie neriesit sosovky..
Suhlasim so salome_82. Ja nosim tiez kontaktky, ale pri porode som nesmela, mala som okuliare. A v tych bolestiach mi bolo tak srdecne jedno ci mi "to sekne" 😀.
Inak baba, co bola somnou na izbe, mala cele oko krvave... Pri tlaceni jej praskla cievka. To bolo dost strasidelne 😒. Dolezite je, tlacit so zavretymi ocami 😉
Ja mám dioptrie - 7,5 do diaľky, nevidím bez šošoviek absolútne nič. Pri sekcii syna som mohla mať okuliare, šošovky ti nedovolia určite.
ja som mala kontaktne sosovky a ani sa ma nikto na nic nepytal, okuliare by mi teda fest zavadzali ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj,
nemam s tymto skusenost,no ked som isla rodit ja ,tak som nemohla mat na sebe vobec nic,ani prstene,ani retiazku ani nalakovane nechty.....okuliare mam tiez ale len -2 takze mi to nejako nevadilo. Chcem len tolko povedat,ze pri tlaceni ti to moze vadit ak budes mat sosovky. No ak ak sa nedajboze naskytne nejaky problem ako mne,ze som musela ist na akutny cisarak,tak pri tom tusim nemozu byt v ziadnom pripade sosovky. Aspon tak som pocula.