Mám pred sebou štvrtý pôrod, a aj keď viem, že to je veľmi individuálne, zaujíma ma ako ste to mali vy? Všetky tri som mala prirodzene, natrhla som sa trošku len pri prvom, dalšie dva pôrody boli bez natrhnutia. Pri treťom pôrode bola fáza tlačenia boj.. bábo bolo tvárou hore.. sestričky mi povedali vtedy, že tretí pôrod je vždy najťažší. Nikdy predtým som také dačo nepočula. Aký bol váš štvrtý pôrod?
Ja som mala treti najlahsi, najtazsi bol z mojho pohladu druhy, trval najdlhsie. Prvy bol rychly, ale mam mega jazvu po nom a citim to stale obcas.
Treti som mala vyvolavany v 39 tyzdni kvoli vysokemu tlaku a maly bol von po 45 minutach. Stvrty bol dlhsi, ale kontrakcie otvaracie sa dali predychat, vyvolavany v 38 tyzdni, extremna bolest asi 30 minut, s oxytocinom. Ale 2 posledne deti som ani netlacila, skor zo mna vyleteli ako na tobogane, lekar ani poriadne nestihol rukavice natiahnut a dobehnut od vedla 🙃😅. Je to individualne.
U mňa bol najťažší prvý pôrod. Druhý a štvrtý tak narovnako, rýchlo a nie až tak bolestivo, takže pohoda. Tretí bol iný, lebo som bola nadopovaná magnéziom z hroziaceho predčasného pôrodu + namiesto sústredenia sa na pôrod som sa musela vybavovať s primárom a "veľkou vizitou"
tiež 4 pôrody bez akéhokoľvek oblbováku....
prvý bol najdlhší a každý ďalší pôrod bol o polovicu kratší ako ten predch.
štvrté bábo som porodila skoro v RZP - bola som otvorená na 9 prstov...
len treba veriť že všetko dobre dopadne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som mala prve tvarou dole, tlacenie cez 40 minut. Ako ciste silou som ho vyrvala von, myslela som, ze je po nom, bol fialovy chudak. Ale nic mu nebolo inak. Len to ked je zle to dieta polozene, tak to ide tazsie. Podla mna sa to nemusi opakovat.